HCL.HR

Gasi se F2P igra Gigantic

Zoran Žalac 01.02.2018.   •   4 komentara


Ni pola godine nakon izlaska MOBA pucačine zvane Gigantic, najavljeno je njezino skoro gašenje i odlazak u prijevremenu penziju.

Gigantic_Swifties_02.0.0

U rano doba free-to-play modela igrači su uglavnom bili zainteresirani za svaki zvučniji naslov kojega su mogli zaigrati besplatno. Međutim, zadnjih godina viđamo sve više F2P naslova koji idu u mirovinu jer njihovim developerima zbog malog broja igrača nije isplativo držati servere na životu.

Nizu takvih igara nakon Paragona sredinom ove godine priključit će se i igra zvana Gigantic. Radi se o herojskoj pucačini s MOBA elementima koja je službeno izašla 20. 07. prošle godine za PC i Xbox One, a svoje će servere ugasiti 31. 07. ove godine – svega godinu dana nakon izlaska.

Developeri igre izjavili su kako odluka o gašenju nije bila lagana no da je presudilo to što nisu našli rješenje kojim bi se Gigantic probio na tržištem kojim dominiraju Overwatch i Paladins. Gledajući retrospektivno, ovo je već treća “žrtva” tih igara s obzirom da su prethodno zbog vrlo sličnog razloga ugašeni Battleborn i Paragon. Slična sudbina vjerojatno čeka i LawBreakers koji je još uvijek na životu, ali ga mjesečno igra dvoznamenkasti broj igrača.

Komentari (4)

  • Apocalypse4987

    01.02.2018 - 12:44

    prvi put čujem za ovu igru, malo sam bacija oko, ima zanimljiv art style i likove, šteta šta su srljali u MOBA vode

  • brlja

    01.02.2018 - 12:50

    od kad je overwatch izaso 3 najave za novu mobu tjedno, sad ih se tolko gasi, ne kuzim tu ljudsku potrebu za kopiranjem, razvoj igre je slozena stvar danas, treba znanja, ljudi, radnih sati, pa dajte to ulozite u nesto originalno…

  • Mixa

    01.02.2018 - 12:55

    Bolje bi im bilo da nije F2P igra. Sta su hteli to su i dobili.

  • siblyx

    01.02.2018 - 13:27

    Odigrao sam s frendom par sati i ok igra, full brza i ima zanimljivih likova. No, uzalud to sve kad se nisu bas trudili sitaknuti od konkurencije i promovirati igru.

    S jedne strane mi je drago da se smanjio broj tih MOBA igara, sad jos samo tih survival gluposti treba srezat, a ne da je svakodnevno nova ista igra na Steam dolazi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?