HCL.HR

Glavni pisac Tom Clancy igara nakon 23 godine otišao je iz Ubisofta

Zoran Žalac 08.12.2022.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Pisac brojnih igara pod oznakom Tom Clancy’s nakon 23 godine provedenih u Ubisoftu najavio je kako napušta tvrtku i prelazi u Crytek.

Ubisoftove igre s oznakom “Tom Clancy” nikada zapravo nisu bile priče legendarnog pisca špijunske i kriminalističke fikcije. No, konstanta im je ipak bio pisac Richard Dansky, i to duge 23 godine koliko je proveo u firmi. Sad je pak Dansky najavio kako napušta Ubisoft i prelazi u studio Crytek, gdje će raditi na priči multiplayer igre Hunt: Showdown.

Dansky je u Ubisoftu bio jedan od glavnih kreativaca po pitanju naracije. Bio je glavni pisac za The Division 2 i Splinter Cell: Blacklist, pisao je scenarije za Ghost Recon igre, prvi Far Cry, H.AW.X., Endwar, Rainbow Six 3 i Blazing Angels. Iako se pretežno bavio pričama ratne i vojne tematike, također je bio glavni pisac za The Crew 2 te je radio na pričama za Driver: San Francisco i Dark Messiah: Might and Magic.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • darijoman

    08.12.2022 - 16:13

    Preživjet ćemo

  • tylerogg

    08.12.2022 - 18:04

    Svi bjeze nesto u zadnje vrijeme a division serijal pripada hakerima koje ubishiteri podrzavaju.Najbolje kad naprave igru i pokradu brzdo para i onda nestanu.Nema supporta nema prijava protiv varanja.

  • symbi0n

    08.12.2022 - 22:38

    Dao čovjek otkaz na najlakšem poslu na svijetu. The Division 2 je odličan u pogledu napucavanja, ali je predosadna kad samo to radiš. Koja naracija???

  • GogicM99

    09.12.2022 - 10:42

    Vidi i on da je tamo raspad sistema

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?