HCL.HR

Glavni scenarist Dragon Age serijala napustio BioWare

Zoran Žalac 23.01.2016.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


David Gaider, glavni pisac scenarija Dragon Age igara, napustio je svoj matični tim u BioWareu nakon sedamnaest godina rada.

david-gaider

Dragon Age serijal imao je svojevrsnu prekretnicu početkom 2015. godine kada je David Gaider, dotadašnji glavni scenarist na sva tri dijela, najavio kako prepušta „priču“ tog BioWareovog serijala novim radnim snagama, točnije rečeno Patricku Weekesu. Gaider je nakon toga prešao na novi projekt, ali kako doznajemo – na njemu se nije dugo zadržao. Naime, „glavno pero“ BioWarea napustilo je tim ovih dana.

Gaider je objavio kako radno mjesto napušta svojom voljom, u potrazi za novim izazovima. U BioWareu je proveo sedamnaest godina svoje karijere te iza sebe ostavio brojne projekte. Prije nego je oblikovao Dragon Age serijal kakvoga danas poznajemo, Gaider je radio na Baldur’s Gateu 2, Star Wars: KOTOR-u te Neverwinter Nights igrama.

Zaslužan je ponajprije za osebujne Dragon Age likove kao što su Morrigan, Flemeth, Zevran, Alistair, Cassandra te Dorian Pavus. Ovim zadnjim se posebno ponosi kao prvim igrivim gej likom u BioWareovim igrama.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • RedEy3

    23.01.2016 - 19:16

    S obzirom da je on sam Gay ne čudi me što mu je to najveći ponos. Nemam ništa protiv njega, ali su pretjerali sa tim seksualiziranjem likvoa. Te da ih pola mora biti homoseksualno. S obzirom da je bio glavni pisac nadam se da će se sada nešto promijeniti (u prošlom dragon age-u si više imao izbora ako si homić nego hetero).

    • HighCro

      @RedEy3, 23.01.2016 - 20:19

      pola ih homoseksulano? pa covjek je reka da je dorian prvi gay lik i jedini do sad…

    • drazensi

      @HighCro, 24.01.2016 - 16:27

      I covjek je lagao :)..mozda prvi gay koji je ekskluzivno gay. No, u vecini igara sama odluka igraca dovodi do toga kakva ce ti biti romansa pa tako vecina likova moze i ne mora biti gay.

    • Zoran Žalac

      @drazensi, 25.01.2016 - 12:59

      A nemoj sad brkati homoseksualce i biseksualce.

  • Apocalypse4987

    23.01.2016 - 19:36

    Pederluk na stranu, njegov najbolji lik kojeg je stvorija je definitivno Revan

  • KaalBron

    23.01.2016 - 19:39

    Legenda. Želim mu sreću u budućnosti, Dragon Age mi je jedna od najdražih gaming franšiza!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?