HCL.HR

God of War Ragnarök posudit će neke opcije od PC verzije God of Wara

Zoran Žalac 19.05.2022.   •   6 komentara


Sony je objavio neke nove informacije o God of War Ragnaröku. No, nije ono što se čeka – umjesto datuma izlaska, danas smo doznali opcije za prilagođavanje igre.

Sonyjeve igre u zadnje vrijeme prednjače po opcijama koje omogućuju da ih dožive svi igrači, uključujući i one s pojedinim poteškoćama. The Last of Us Part II, Ratchet & Clank: Rift Apart i Horizon: Forbidden West primjeri su igara u kojima se dosta toga može prilagoditi oko kontrola, prikaza, zvuka, gameplaya i sl. A u istom smjeru nastavit će i God of War Ragnarök.

Iz Sonyja su sada potvrdili kako će Ragnarök preuzeti neke opcije koje su došle s PC verzijom prvog God of Wara ranije ove godine. Moći će se tako postaviti automatsko sprintanje, promijeniti ciljanje na jedan pritisak ili držanje tipke, isto kao i blokiranje napada, a moći će se postaviti i stalni ciljnik na sredinu ekrana.

Ragnarök će također imati mogućnost biranja boja za titlove, veličinu titlova, pozadinu za titlove, imena govornika, opis zvučnih efekata i sl. Cijelo sučelje igre moći će se povećati da bude čitljivije, što uključuje i ikone, tj. indikatore koji se pojavljuju usred gameplaya.

Igra će ponuditi nekoliko unaprijed dizajniranih kontrolnih shema, no ako to igrač baš želi, moći će u potpunosti podesiti sve naredbe na kontroleru onako kako mu to odgovara. Uvodi se mod visokog kontrasta za igrače koji imaju problema s raspoznavanjem boja, kao i razna pomagala prilikom navigacije u igri.

Primjerice, moći će se odrediti automatsko okretanje kamere prema cilju, automatsko preskakanje, penjanje i sl., kao i zvučni signali za svaki indikator akcije, odnosno tipke koju je potrebno pritisnuti.

Iz Sonyja danas nisu htjeli otkrivati ništa vezano za datum izlaska. God of War Ragnarök trenutno nema datum izlaska – očekuje se u 2022. godini, ali je lako moguće da će izlazak igre biti odgođen.

Komentari (6)

  • Enrubius

    19.05.2022 - 15:54

    To mi je super, što se sve više i više opcija oko podešavanja same igre ubacuje i drago mi je da developeri razmišljaju o svačijim potrebama i mogučnostima igranja igara.

    • Tomon_45

      @Enrubius, 19.05.2022 - 17:06

      Neka tako treba sviđa to meni

  • Tomon_45

    19.05.2022 - 17:04

    Ma samo da hoće više da izajde

  • Tomon_45

    19.05.2022 - 17:07

    Jeli ekipa iz hcl već ga igra😆😆

  • Cone3006

    20.05.2022 - 23:59

    Jedva cekam da izadje ova igra

    • Tomon_45

      @Cone3006, 24.05.2022 - 16:03

      Moj druže ko još ne čeka ovu legendu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?