HCL.HR

Halo Infinite bit će lansiran bez kooperativnog igranja

Zoran Žalac 21.08.2021.   •   4 komentara


Ni odgoda od godinu dana nije pomogla igri Halo Infinite da bude lansirana u cjelovitom stanju. Falit će joj dvije značajne stvari.

Prošla godina nije bila lagana za Master Chiefa i Halo Infinite. Prvi prikaz gameplaya te igre nije oduševio fanove te je igra morala biti prekrižena kao launch ekskluziva novog Xboxa. No, fanovi su se tješili da će dodatnih godinu dana razvoja rezultirati boljom i sadržajnijom igrom. Sada pak doznajemo da Halo Infinite po izlasku ni godinu dana kasnije neće imati sve što je planirano.

Razvojni tim 343 Studios otkrio je kako su 100% fokusirani na to da igru lansiraju ove jeseni, odnosno da dovrše kampanju i pripreme multiplayer komponentu. Za taj cilj odlučili su žrtvovati dvije stvari: podršku za kooperativni prelazak kampanje s drugim igračima, te Forge modove. Ti će sadržaji na kraju doći u igru – samo ne 2021. godine.

Kooperativno igranje Halo kampanje praktički je tradicija ovog SF serijala i nema mnogo drugih pucačina na tržištu koje nude sličnu mogućnost. Nažalost, Halo Infinite svoj će co-op dobiti tek naknadno.

Forge je pak alat u kojemu igrači kreiraju svoje modove, mape, pravila i sl. Otkako se Forge pojavio u Halo 3 postao je jedan od omiljenijih dijelova Halo multiplayera, također unikatan u žanru pucačina iz prvog lica.

Kooperativno igranje i Forge bit će dodani kroz “sezone”. Svaka će sezona u Halou trajati po tri mjeseca. Nemamo još datum izlaska za Halo Infinite, no ako izađe u 11. mjesecu to znači da će podrška za co-op doći najranije u 2. mjesecu 2022. Forge će uslijediti u trećoj sezoni, bliže drugoj polovici 2022.

Komentari (4)

  • blacklist0907

    21.08.2021 - 11:16

    Bezveze

  • abel

    21.08.2021 - 11:29

    (Pročitaj do kraja) Neka delejaju igru jer i onako i onako če naljutiti fanove. Bolje delay i da sve dolazi skupa nego da neka stvar fali. Prije nego što iko kaže šta toliko dugo trebaju i da imaju 500M za igru mogu samo da kažem da 500M nikad nije bilo potvrđeno a i ne vidim zašto je problem raditi igru 6 godina. TLOU2 su radili 7 godina i niko nije ništa reako i to su samo SP stavili a jos uvjek fali MP. TLOU1 je imao multiplayer a TLOU2 su izdali bez MP. (Napisao sam sve ovo jer ima mnogo DOUBLE STANDARD u gaming šta se tiče 3rd party igara, između SONY i XBOX, SONY i NINTENDO)

  • Dajsikeks

    21.08.2021 - 14:11

    Izdaš igru bez te dvije komponente i nakon 3 mjeseca ćeš izbaciti tu opciju ili da delayaš cijelu igru na samo par mjeseca, ali će kooperativni campaign biti dostupan odmah. Realno gledajući dođe na isto za krajnjeg korisnika. Mislim bolno če biti za neke, al proći će taj period i svi će zaboravit situaciju

  • vragec25cro

    21.08.2021 - 21:01

    Meni svejedno ja takionak kod Halo derem samo singleplayer

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?