HCL.HR

Halo Infinite trajat će “vječno” uz novi model igre kao usluge

Zoran Žalac 17.09.2018.   •   1 komentara


Infinite u naslovu sljedeće igre Halo serijala nije tu samo zbog šminke već Microsoft doista želi igru koja će igrače zadržati pred ekranom dulje nego inače.

Iz prvog trailera za Halo Infinite moglo se naslutiti da 343 Industries želi napraviti rez i okrenuti novu stranicu u nekad vodećem FPS serijalu na konzolama. Potvrdili su nam to informacijom da će igra biti fokusirana isključivo na Master Chiefa, da će se vratiti otvorenijem okolišu, ali da neće ganjati battle royale format. No, čini se da to novo poglavlje sa sobom donosi i novi format te će Halo Infinite biti rađen s dodatnim sadržajima na umu.

Prema oglasu kojim Microsoft potražuje dizajnera mrežnog iskustva za Halo Infinite može se zaključiti kako će igra biti dizajnirana tako da sadrži mikrotransakcije i sustav napredovanja koji igrače privlači da uz igru ostanu mjesecima nakon njezinog izlaska. U prijevodu, Halo Infinite bit će ono što se danas naziva “Live Service” igrom.

Nije to previše iznenađujuće s obzirom da su u Xboxu posebnu pažnju posvetili upravo igrama koje se razvijaju tijekom vremena. Sve Xbox “ekskluzive” ove godine, od PUBG-a preko Sea of Thievesa do State of Decayja 2 rađene su upravo po modelu igre kao usluge te su unatoč inicijalno lošim kritikama svejedno uspjele privući više milijuna igrača.

Osim dizajnera mrežnog iskustva, u 343 Industriesu traže i nekoga tko bi radio na PC izdanju Halo Infinitea, specifično na implementaciji sustava za zaštitu od varanja . Dakle, čini se kako Microsoft ništa neće prepustiti slučaju te će se pobrinuti da igrači na PC-u također imaju ugodno Halo iskustvo.

Komentari (1)

  • KhorneFlake

    17.09.2018 - 11:25

    Kad vidim ovo “Live Service”, ne mogu sebi da pomognem a da ga ne čujem u podrugljivom glasu Jim Sterlinga. Koliko je samo pljuvao izdavače sa ovom politikom, pogotovo one koji insistiraju da su single-player igre mrtve, ukazujući na uspješne primjere iz novijeg datuma.

    Ako model bude nešto na fazon Titanfall 2, biće super. Besplatne mape da se ne razdvaja zajednica, sa opcionim kozmetičkim sadržajem. Minus loot boxovi, naravno. Valjda će sve veći broj zemalja EU koje se priključuju istrazi protiv EA ih natjerati da se zamisle.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?