HCL.HR

Hello Neighbor uskoro postaje crtana serija, prvu epizodu gledalo više od 10 milijuna ljudi

Zoran Žalac 22.04.2020.   •   8 komentara   •   Zanimljivosti


Izdavačka kuća TinyBuild Games pronašla je svoju zlatnu koku u franšizi zvanoj Hello Neighbor koja će dobiti i svoju animiranu seriju.

Ponekad je svijet baš čudno i nepravedno mjesto, a priča o franšizi zvanoj Hello Neighbor jedna je od dokaza za to. Ukratko, Hello Neighbor je igra iz 2017. godine u kojoj igrač mora provaliti u kuću svog susjeda i otkriti njegovu tajnu u podrumu prije nego ga ovaj uhvati.

Igra je to koja je najblaže rečeno osrednje kvalitete po mjerilima recenzenata. Na Metacriticu joj je prosjek ocjena iznimno nizak – 38% za PC verziju. No, mobilna verzija je znatno bolje prihvaćena i zvuči nevjerojatno da su Hello Neighbor igre do sada preuzete više od 30 milijuna puta.

Usporedbe radi, predivni indie naslov GRIS, koji je znatno kvalitetnija igra od Hello Neighbora, zabilježio je 30 puta slabiji rezultat u prodaji. Ali hej – kruške i jabuke, netko više voli jabuke jer su crvene, i tako to.

Uglavnom, ovakav uvod bio je potreban da zaključimo kako jedna igra s prosjekom ocjena od mizernih 38 na Metacriticu može postići ogroman uspjeh i prerasti u franšizu. Trenutno se tako radi na adaptaciji Hello Neighbora u animiranu seriju, a pilot (test epizoda) je lansiran prošlog tjedna i od tada je ostvario zapaženu gledanost – na YouTubeu ga je pregledalo 10,8 milijuna gledatelja!

Da stvari budu još interesantnije, voditelj TinyBuild Gamesa, izdavačke kuće koja je prva prepoznala potencijal Hello Neighboora, sada tvrdi kako je tržište videoigara prezasićeno i da je ključ uspjeha u tome da se ideje iz videoigara prošire na više različitih medija.

Komentari (8)

  • Cro-K

    22.04.2020 - 19:38

    dosta dobro su napravili crtani, svidja mi se vise od igre

  • funky0308

    22.04.2020 - 20:48

    Ja bi se slozio da je trziste video igara zasiceno ali ne u tom terminu negu zatrpano mozda bolje. Trziste je bas zatrpano i to smecem.. Da Igor ovo nije igrao ne bi nikada ni pogledao igru. Zanimljiv komcept ali ne svidja mi se igra uopce. Ajd bas da vidim crtic. To bi moglo biti OK

  • funky0308

    22.04.2020 - 20:51

    Crtic je bas dobar..zasto takva igra nije bila? To je dobro..ako se dalo u crticu napraviti, dalo bi se i u igri

    • sallaD

      @funky0308, 22.04.2020 - 21:32

      Ja mislim da glavni razlog zašto igra nije dobra, jer su devovi odbacili glavni koncept igre (u kojem ai pamti i kontra tvoje taktike) kako bi se više vremena usredotočili na in-game lore nadajući se da mogu cashirati na youtube trendove game-teorija koje na isti način učinili Five Nights Of Freddy igre mega-popularnim.

    • sallaD

      @funky0308, 22.04.2020 - 21:34

      but hey, it’s just game theory

  • 312AE

    22.04.2020 - 21:24

    Funkcijonira ovo dobro kak crtani, malo me podsječa na novijeg Scoobia Doo! 👍🏽

  • Masterchief

    22.04.2020 - 22:36

    Tržište je zasićeno, ali mi je to što kažu BS. Napravili su clunky smeće te se fokusirali na “lore” koji je duboki ko lolkva, a ne na AI koji je trebao biti glavni sellingpoint i sad kad je hype bandwagon za nj. igre stao, sad je odjednom zasićeno.

  • GREATPCGAMER

    23.04.2020 - 18:39

    Igra kao i FNAF. Zanimljiv koncept, previše fokusa na priču i teorije, a premalo na gameplay koji bi trebao biti napet.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?