HCL.HR

Hitman naljutio korisnike GOG-a jer nije potpuno DRM-free

Zoran Žalac 27.09.2021.   •   4 komentara


Korisnici platforme GOG.com nisu baš najbolje prihvatili dolazak Hitmana iz 2016. godine te su se razočarali što se igra nije DRM-free.

Ovih je dana u trgovinu GOG.com stigla igra Hitman: Game of the Year Edition. Dogodilo se to skoro pet godina nakon prvog pojavljivanja igre na drugim platformama i bilo bi očekivano da će korisnici GOG-a objeručke prihvatiti priliku da pohvale tu igru. Međutim, dogodilo se upravo suprotno – Hitman na GOG-u ima korisničku ocjenu 1.4 od maksimalnih 5. 

Naime, igrači su ljuti što se u opisu igre navodi kako je ista DRM-free, odnosno da nema nikakvu zaštitu protiv neovlaštenog kopiranja, te da ne traži vezu s internetom. Što u principu jest istina, ali igra ipak traži od igrača da se spoji na internet kako bi mogao napredovati u njoj. U prijevodu, Hitman se na GOG-u teoretski može igrati offline, ali u tom slučaju igrač neće otključavati nikakva dodatna oružja, kostime ni lokacije… što praktički ubija smisao igranja.

Korisnici GOG-a mahom kritiziraju tu odluku smatrajući da takvih uvjetovanja ne bi trebalo biti jer su prijašnje Hitman igre radile bez toga. Smeta ih i to što je CD Projekt uopće išao uvrstiti ovu igru u svoju DRM-free ponudu naslova na GOG-u kad ova verzija Hitmana ni po čemu nije različita od verzije koja se već prodaje na drugim platformama i trgovinama. Kad se nakon pet godina nisu potrudili napraviti punu offline verziju, igra na GOG nije trebala ni dolaziti – poručuju igrači.

Ovo inače nije prvi slučaj pobune protiv GOG-a zbog jedne igre. Ranije je sporna igra bila Armello koja isto tako nije bila u potpunosti DRM-free. Tu je igru CD Projekt naknadno uklonio iz prodaje, ali nikad nije bilo objašnjeno zašto. Ostaje za vidjeti hoće li se slično dogoditi i sa Hitmanom.

UPDATE: GOG tim je sada na Hitmanovu stranicu dodao napomenu kako igra ipak traži vezu s internetom. Poručuju kako nezadovoljni kupci mogu tražiti povrat novca, ali kažu kako neće tolerirati tzv. review bombing, tj. negativne ocjene za igru na temelju prigovora o tome što igra nije DRM-free pa takve negativne recenzije planiraju ukloniti.

Označeno sa: , ,

Komentari (4)

  • Mihael5555

    27.09.2021 - 20:53

    Kad se ljudima nesto ne svida je od sada review bombing???

    • Demon90

      @Mihael5555, 28.09.2021 - 00:36

      A jest, nema nikakve veze s time kakva je igra. Svi uklanjaju takve recenzije. Isto je i s filmovima nekome se ne svidi glumac/ica u istom i onda bombardiranje negativnoscu. Ne branim je gog nego ni je dosta razmazenosti od pojedinaca

    • Mihael5555

      @Demon90, 28.09.2021 - 11:58

      Neznam ja ko su oni da oduzimaju pravo covjeku na izrazavanje njegovog misljenja. Razlog nije bitan, ako se nekome nesto ne svida onda im se ne svida i gotovo. Nemozes sada birat koji razlog je dobar a koji nije.

  • Sentinel

    28.09.2021 - 17:14

    misljenje je ko su**k, svak ga ima, a zna se sto izlazi iz spomenutog

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?