HCL.HR

Hollow Knight prodao se u više od milijun primjeraka na PC-u

Pero Mlinar 06.07.2018.   •   3 komentara


Tržišni uspjeh prvijenca studija Team Cherry u skladu je s pohvalama publike na PC platformi, ali i na Nintendo Switch konzoli.

Prošlo je već više od godinu dana otkako je Hollow Knight, mali 2D akcijski Metroidvania naslov indie studija Team Cherry, lansiran na Steamu. Taj je naslov prihvaćen iznimno dobro, kako od kritike tako i igrača, te se brzo našao na listama najprodavanijih igara.

Inicijalno financiran putem platforme Kickstarter, Hollow Knight je vrlo brzo prodan u dovoljnom broju primjeraka da se omogući i njegovo prebacivanje na Switch, koji je svoju verziju dobio za vrijeme trajanja ovogodišnjeg E3 sajma.

Prelazak granice od milijun prodanih primjeraka samo je potvrda zasluženog uspjeha. Tu vijest vrijednu slavlja, Ari Gibson, suosnivač studija Team Cherry, podijelio je u razgovoru s novinarom Kotakua.

„Nismo s javnošću podijelili vijest da smo premašili granicu od milijun primjeraka na PC-u, što je za nas jedan veliki uspjeh! Čitava ta stvar, koja se je dogodila prije tri tjedna proletjela je ispod radara zbog ludnice oko izdavanja verzije za Switch za vrijeme trajanja E3 sajma.“

Ali tu nije kraj dobrim vijestima. U svega tri tjedna otkako se je našao na policama trgovinama, Hollow Knight za Switch prodan je u više od 250 tisuća primjeraka, što je sasvim nevjerojatan uspjeh za naslov čiji je život otpočeo ulaganjem svega 57.138 australskih dolara na Kickstarteru.
Popularnost ovoga naslova na dvije platforme za sobom naravno povlači jedno pitanje – zasad nažalost bez odgovora: kad će šutljivi vitez iz drevne kraljevine konačno stići i na PS4 i Xbox One?

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Wolfman

    06.07.2018 - 19:45

    Nema Hollow Knighta za Switch na policama trgovina (još), osim ako ste mislili na digitalne police e-shopova 🙂

  • Pero Mlinar

    06.07.2018 - 19:49

    Naravno

  • Robotz

    06.07.2018 - 20:41

    Zasluzeno danas nakon 83% completed i nekih 45 sati zavrsio,stvarno fanasticna igra.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?