HCL.HR

Igra preživljavanja Nightingale otkrila je svoje karte

Zoran Žalac 10.06.2022.   •   3 komentara


Fantasy igra koja je otkrivena prije pola godine sada nam je demonstrirala svoje sustave karata i proceduralnog stvaranja mapa. Pogledajte kako izgleda Nightingale.

Krajem ove godine na Steamu i Epic Games Storeu trebali bismo dobiti ra(d)nu verziju survival igre Nightingale. Dotična je predstavljena prošle zime, a sada je prikazala dio kojim bi se trebala isticati u moru drugih igara preživljavanja.

Naime, Nightingale će imati sustav Realm karata kojima igrač aktivira portal do drugog svijeta. Specifičnost je ta da će te karte utjecati i na atribute samog svijeta kojeg otključavaju. Primjerice, modificirat će mu meteorološke (ne)prilike, količinu resursa, vrstu okoliša, izazove i sl.

To se sve koristi povrh klasičnog sustava proceduralne generacije okoliša. Raspored stvari u svijetu uvijek će biti drugačiji, no developer poručuje da će igrači u Nightingaleu pomoću Realm karata utjecati na to kakav si svijet prizivaju.

Zaplet je u Nightingaleu taj da se igrači nađu zarobljeni na stranom terenu poslije katastrofalnog događaja koji im sruši mrežu portala za putovanje između različitih svjetova. Cilj je preživjeti i naći put natrag do čovječanstva, a u tome će nas sprječavati bića zvana Fae, među koja spadaju divovi, svojevrsni goblini i druga čudovišta.

Nightingale će se igrati iz perspektive prvog lica, a u borbi će se koristiti puške, mačevi i magija. Igra će se moći iskusiti samostalno ili kooperativno, u dijeljenom svijetu s drugim igračima. Trenutno je u razvoju za PC platformu, a u early accessu bi se trebala pojaviti tijekom 2022. godine.

Komentari (3)

  • ToddHrowrad

    10.06.2022 - 14:31

    Come on, The Forest iz 2014 ima solidnu animaciju sječe drva, pa već sam očekivao da to postane industry standard.

  • Saren

    10.06.2022 - 15:16

    Izgleda zanimljivo cekat cu review da vidim nesto vise, no zanimljivo svakako.

  • ajdin_sa

    10.06.2022 - 19:02

    Nešto me ne dojmi nimalo. Nadam se boljem prikazu ove igre ali za sada jako slabo po mom ukusu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?