HCL.HR

ION je novi naslov tvorca DayZ-a

Stjepan Fikter 15.06.2015.   •   1 komentara


Nakon zombija Dean Hall napušta Zemlju s poprilično ambicioznom novom igrom koja nije igra već svemir za sebe. Ukratko, živjet ćemo u svemiru.

Na Microsoftovoj pozornici E3 sajma ukazao se i tvorac DayZ-a Dean Hall te najavio svoju novu igru ION koja će biti dostupna za Xbox One i PC.

Ion je predstavljen riječima: “Želim igru koja nije igra – želim igru koja je svemir za sebe.” Upravo je crno prostranstvo mjesto radnje, a igra spada u narativni MMO gdje će igrači graditi, živjeti i neizbježno umrijeti u ogromnim plutajućim galaktičkim konstrukcijama s kojima je čovječanstvo napravilo prvi korak u kolonizaciji svemira. Barem tako opis trailera kaže, a to se podudara s riječima da Hall ne želi questove i skripte, nego kemiju, biologiju i fiziku.

Tehnologija koja pokreće igru stvara se u suradnji s londonskim Improbable Studiosom budući da im je želja kreirati masivni međupovezani svemir s potpuno simuliranim okruženjem poput energetske mreže, tlaka zraka i topline sve kako bi se odbila beskrajna praznina svemira. Ovo je također iz opisa trailera što se nije moglo naslutiti samim gledanjem prve prezentacije.

Facebook stranica otkriva još jedan detalj gdje stoji: “Ovo je najava za cijelu stanicu. Federacija bi vas mogla podsjetiti da je posao korisnika održavati njegov klon funkcionalnim. Ako to ne učinite, rezultat može biti terminacija.” Misteriozno.

Kada bi Ion točno trebali zaigrati još nije poznato, ali kažu da dolazi “uskoro”. Nadajmo se da će to biti brže nego DayZ.

Komentari (1)

  • TheRapyd

    17.06.2015 - 09:57

    Jedan od povecih debila u gaming industriji, igraci DayZ-a ce shvatit o cem pricam…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?