HCL.HR

Izgleda da next-gen igra Starfield neće imati animaciju penjanja po ljestvama

Zoran Žalac 15.06.2021.   •   12 komentara


Bethesdin Todd Howard dao je naslutiti da napredak u Stafieldu vjerojatno neće obuhvatiti jednu vrlo banalnu stvar – penjanje i spuštanje po ljestvama.

Evo jedne zanimljive činjenice koje možda niste bili svjesni. U igrama poput Fallouta i Skyrima nema animiranog penjanja ili spuštanja po ljestvama – uvijek se ono izvodi kao “teleportacija” i bez obzira na koliko naprednom stroju pokretali te igre, uvijek vam se ekran zatamni u tranziciji kad koristite ljestve.

Iz tog razloga fanovi Bethesdinih igara razveselili su se kad su u nedavnom traileru za Starfield primijetili kako se astronaut penje po ljestvama unutar svoje letjelice. Animirano penjanje po ljestvama – zar smo napokon i to dočekali od Bethesde?! Ta ipak će Starfield izaći samo za novu generaciju Xboxa i koristit će poboljšani Creation Engine 2…

Odgovor je – ne nadajte se previše.

Redatelja Todda Howarda o ljestvama u Starfieldu pitali su u jednom intervjuu pa je vješto izbjegao odgovoriti. “Pa… penjanje nije… nemojte previše toga iščitavati iz ljestava. To su ljestve preko kojih izlazite i ulazite u svemirski brod. To je to.” – izjavio je Howard, ne dajući prevelike nade što se ljestava tiče.

Dok o ljestvama nije htio pričati, Howard se nije libio dodatno pojasniti igru onima koji iz trailera možda nisu shvatili o kakvoj bi se tu avanturi moglo raditi. Ukratko, Howard kaže da je Starfield zapravo Skyrim u svemiru.

“Za mene je Starfield kao Han Solo simulator. Uđeš u brod, istražuješ galaksiju, radiš zabavne stvari. Sličan je Skyrimu po pitanju strukture igre, gdje igraš lika kavog želiš igrati, pridružuješ se različitim grupama i sam krojiš svoju sudbinu.”

Komentari (12)

  • A vi kakote

    15.06.2021 - 12:52

    1 u trendingu je Halo preview. Zoki msm da je to zanimljivije od ljestva hahaha
    Offtopic Xbox ce uskoro(ove god nadam se) biti podrzan u hrvatskoj btw, konacno ces moci stavit svoju adresu.

  • Bojko

    15.06.2021 - 13:21

    Logično – ne može to Creation Engine gurati.

  • Veles

    15.06.2021 - 14:03

    Mislim da su to ubacili u trailer samo da se zezaju s nama 🙂

  • Iron666

    15.06.2021 - 14:07

    Meh, sprdali mi Bethesdu ili ne. Igre su im fantastične. Čak i onaj flop od Fallouta 76 je popravljen i sad sasvim solidna i zabavna igra, pogotovo s ekipom. I ESO je bio loš u startu, a sad je jedan od boljih MMOa na tržistu. Skyrim, makar ne imao bolesno dobru grafiku, animaciju, i podosta bugova, je i nakon 10 godina, po broju trenutnih igrača ispred mnogih novijih igara, i SP i MP.

    Vjerujem da bi Starfield mogao bit vrhunsko iskustvo u koje bi se moglo utući par stotina sati, ali otom potom. Živi bili pa vidjeli 😀 Strpljenje je vrlina

    • ukek

      @Iron666, 15.06.2021 - 21:58

      Upravo tako, strpljen spasen. Sa tom tezom idem vec neko vrijeme i prestao preordati igre. Uostalom nisi nista izgubio ako je zaigras malo kasnije + taman je kupis u full izdanju, s obzirom da je trenutno gaming u fazi silovanja DLC-ova i season passova, naknadno ubacivanje sadrzaja i misija itd.

  • razer1234559

    16.06.2021 - 00:13

    Ajooooj, pa to mi je nebitno Zokica. Nisu mi takve stvari bitne u igrama, samo gameplay i da je igra zabavna. Fučka mi se za animacije.

  • MightyAloy

    16.06.2021 - 06:50

    Sve mi sluti na još jedan flop od strane Bethesde. Godine razvoja igre, a oni prikažu teaser lansiranja letjelice. No s obzirom da igra ne dolazi na PS5, ništa neću propustiti. Ne bi me iznenadilo da Starfield ispadne nešto kao Anthem ili Andromeda, velika očekivanja a dobiješ mačka u vreći od strane developera koji već odavno nisu ono što su nekad bili. Ne mogu pare sve kupit.

    • Tiko222

      @MightyAloy, 16.06.2021 - 11:42

      Pa igra izlazi za godinu i pol, imaju sasvim dovoljno vremena za prikazat gameplay

    • Ezio assassin

      @Tiko222, 16.06.2021 - 14:17

      Nema veze, da je ps ekskluziva ekipa bi kupovala i nakon teasera od 5 sekundi. To govorim kao PC/PS igrac koji nikada nije imao xbox.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?