HCL.HR

Otkriveno je navodno rješenje za driftanje Joy-Cona – komadić papira rješava sve?

Zoran Žalac 14.07.2021.   •   8 komentara   •   Tehnologija


Jedan YouTuber navodno nudi trajno rješenje za problem driftanja Joy-Con kontrolera – treba samo ubaciti komadić papira u kontroler.

Problem drifta kod Joy-Con kontrolera za Nintendo Switch konzolu iznimno je iritantan brojim korisnicima koji su se s njime susreli. Za one koji ne znaju, radi se tu o problemu koji nastaje kad analogna palica na Joy-Con kontroleru počne registrirati poteze koje korisnik ne radi. Driftanje tako uzrokuje neželjeno kretanje lika ili kamere u igrama. I premda postoje različiti popravci, većina ih je samo privremena i problem se nakon nekog vremena vrati.

Ipak, sada navodno stiže trajno rješenje. YouTuber Victorstk primijetio je da mu se problem s driftanjem Joy-Cona smanjuje pod pritiskom područja oko analogne palice. Odlučio je to istražiti i došao do zaključka kako se donji dio dijela analogne palice s vremenom otpusti – za oku skoro neprimjetni milimetar, ali dovoljno da stvara probleme s driftanjem.

Rješenje? Dovoljno je otvoriti kontroler sa stražnje strane te na sporno područje postaviti komadić papira ili kartona debljine 1mm. S obzirom da taj komadić stvara pritisak na otpušteni dio jednom kad se kontroler zatvori – driftanje je navodno riješeno.

Kažem navodno jer još nema potvrde iz više izvora da je ovo doista trajno rješenje. I naravno – umetanjem bilo kakvih predmeta u Joy-Con, čak i debljine jednog milimetra, riskirate njegovu ispravnost. No opet – je li Joy-Con u startu ispravan ako mu se događa iritantni drift?

YouTuber navodi kako se ova metoda može koristiti i na Switch lite modelu. No, nije baš sve tako jednostavno. Šarafići na Joy-Con kontroleru nisu vaši tipični šarafi koje možete ukloniti standardnim odvijačem, nego vam treba odvijač Y-tipa.

U bilo kojem slučaju, ako vas drift baš iritira i ništa vam do sada nije riješilo problem – probajte ovo, nije da imate puno za izgubiti.

Komentari (8)

  • Allastor Cota

    14.07.2021 - 12:35

    Ja sam osobno morao kupiti nove Joy cone jer mi nijedna igra nije bila igriva na switchu zbog drifta probao sam to popraviti sa niskopostotnim alkoholom ali to još više uništilo Joy cone ukoliko mi se problem pojavi na novima dat ću ovoj metodi priliku.

    • Oblakoder

      @Allastor Cota, 14.07.2021 - 21:19

      Ne znam cemu kupovina novih joycona kad ih bukvalno sam zamenis za par eura? Jedino ako se plasis srafcigera 🙂

  • butjer1010

    14.07.2021 - 13:28

    A ja kreten otvarao analog i čistio ga s alkoholom, i stavljao vazelinsku mast!!! Mislim, uspio sam i s time, ali ako je ovo istina….. a budaleee (sat vremena posla, rastaviš za minutu, sastaviš nazad za 59)

  • Rinma_1997

    14.07.2021 - 16:16

    Kolika je dugotrajnost analoga zato pošto si planiram kupiti nintendo switch, čisto zbog Animal Crossing i jedne super mario igre, nikada nisam imao nintendo pa neznam, ako netko zna ili ima volje, pa bio bih zahvalan. Hvala.

    • Dajsikeks

      @Rinma_1997, 14.07.2021 - 16:21

      Sve ovisi, ako igraš igre koje zahtijevaju brzo micanjem gljivica npr. tučnjave ili fps multiplayer igre, prije će ti otići nego anomal crossing gdje analog jedva pomičeš često

    • Rinma_1997

      @Dajsikeks, 14.07.2021 - 16:40

      Hvala puno na pomoći, kontam sada. ugodan dan.

    • LetMeBeFrank

      @Rinma_1997, 14.07.2021 - 17:31

      Dobro ti je rekao kolega sto se tice zanrova. Jos jedna stvar koja je bitna je koliko se brines o konzoli i nacin na koji ju koristis. Znaci nemoj pojest burek i odma uzet Switch u ruke, nemoj ga ostavljat na prasini negdje i cekat da se nakupi i natalozi bez da ga prebrises i slicno. Osobno imam Switch od kraja 2019. (jos par mjeseci i bit ce 2 godine) i nije mi se jos dogodio drift, ali uvijek pazim na stvari koje kupim pa ono. Naravno i sreca igra ulogu.

    • Zoran Žalac

      @LetMeBeFrank, 15.07.2021 - 09:02

      Nije ni svaki burek jednako masan!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?