HCL.HR

Kad nemaju pametnijeg posla, američki će se vojnici natjecati u Street Fighter turniru

Pero Mlinar 27.07.2018.   •   1 komentara   •   Esport


Organizacija Army Entertainment prenosit će na Twitchu turnir u Street Fighteru 5 čiji će se sudionici sastojati isključivo od ljubitelja igara među američkim vojnicima.

Američki vojnici dobit će priliku odmjeriti svoju snagu, koordinaciju te profinjenost u borilačkim vještinama na turniru u Street Fighteru 5 koji će se na Twitchu emitirati pred očima čitavog svijeta. Sponzor, a ujedno i organizator turnira, Army Entertainment otvorio je kanal na kojemu će se prenositi mečevi održani u vojnim bazama diljem Amerike.

Turnir koji će trajati više tjedana započinje već sutra, a prve emitirane eliminacijske runde bit će one među vojnicima smještenim u Fort Gordonu. Pravo na sudjelovanje u turniru imaju i američki vojnici na dužnosti u Njemačkoj i Južnoj Koreji. Čitav je događaj shvaćen izuzetno ozbiljno – prijenos će osim glasom jednoga Christophera Jonesa, narednika i entuzijasta virtualnih šora, biti popraćen komentarima renomiranih komentatora virtualnih borilačkih turnira.

Jedan po jedan, u nadolazećim će tjednima  poraženi i posramljeni vojnici natjecatelji ispadati iz turnira, sve dok se 01. 09. tek oni najprobraniji ne suoče u velikom finalu koje će se održati u sklopu PAX sajma za igrače u Seattleu. Osim ostvarenog prava da se pred kolegama može pohvaliti kao vrhovni autoritet za sve borilačke probleme, pobjednik turnira osvojit će poklon karticu u vrijednosti 500 američkih dolara, dvodnevni boravak u luksuznom odmaralištu te sponzoriranu Twitchovu opremu.

Ako se pitate zašto američka vojska “igra igrice” umjesto da se bavi nekim drugim aktivnostima; stvar je u tome da američko ministarstvo obrane videoigre vidi kao dobar alat za regrutiranje novog vojnog kadra. Naime, publika koja prati streamove turnira i ostalih esports natjecanja u prosjeku ima 14-30 godina, što je idealna dob potencijalnog američkog vojnika.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Martin Safranko

    29.07.2018 - 22:50

    Novi pametniji načini za regrutiranje i ništa više

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?