HCL.HR

Kratos zamalo nije bio protagonist prošlogodišnjeg God of Wara

Hrvoje Smoljić 27.06.2019.   •   4 komentara


Prošlogodišnji God of War imao je dug i mukotpran put do svog uspjeha, a Kratos, ćelavog glavom i epskom bradom gotovo da nije uopće bio dio te igre.

Teško je zamisliti God of War bez omiljenog nam uvijek-bijesnog ćelavca Kratosa. No, proizvođaču igre nije strano igranje idejom da ga zamjeni drugim protagonistom. I malo je nedostajalo da Kratos, ali i nejgov sin Atreus ne budu fokus prošlogodišnje igre godine.

Pisac i redatelj većeg dijela franšize, Cory Barlog kaže kako je njegov kreativni tim smatrao da je Kratos došao do logičnog zaključka svoje priče. Smatrali su ga odbojnim, dosadnim i napornim. On je, međutim bio odlučan u tome da prikaže napredak u karakterizaciji lika te organski prikaže njegov rast. Rekao je kako je Kratos na početku franšize namjerno bio zamišljen kao lik kojeg je lako mrziti. Upravo na taj način bi njegova putanja kao lika i konačno iskupljenje bilo tim više zadovoljavajuće.

Ekipa oko Barloga se nije dala smesti te su popustili tek nakon što je on napisao više verzija scenarija kroz koje su shvatili njegovu viziju. Ograničen budžet je i dalje bio problem, a Atreus je gotovo bio jedna od žrtva rezova. Studio ga je smatrao preskupim, dok im istovremeno nije bila u potpunosti jasna njegova uloga u priči. Išlo je to do te mjere da je Barlog morao napisati zaseban scenarij bez Atreusa kako bi se osigurao u slučaju “stezanja remena”.

No na kraju smo dobili igru koju jesmo i teško ju je zamisliti na bilo koji drugi način. Zasluženo je osvojila titulu igre godine i do danas prodala više od 10 milijuna primjeraka.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • SlucajniProlaznik

    27.06.2019 - 20:37

    Nikad ne bi znali koliku su nam štetu napravili da odigramo tako dobru igru da ipak nisu donijeli dobre odluke. Stari moj, koja sreća da su “riskirali” sa dosadnim i odbojnim likom. Igra se zaslužila prodati u 20 milijuna. U doba svakakvih MTX sranja trebamo dati do znanja studijima da SP igre nisu mrtve i da volimo badass likove poput Kratosa.

    • SonOfZeus

      @SlucajniProlaznik, 27.06.2019 - 21:25

      Kratos je doslovno hodajuci testosteron, i dokaz da cak i kao takav ima osjecaje makar ih teze prikazuje. Meni je gow najbolja igra ove generacije i top3 ikada.

    • Tony77

      @SonOfZeus, 27.06.2019 - 23:38

      Meni je GoW najdraža franchisa ?

  • ck7

    27.06.2019 - 21:42

    Pa da nije bilo Kratosa u igri zvanoj God of War, to bi se moglo onda samo zvati “Wannabe God – Life in the Shadows”
    Da GoW bez Kratosa, hahaha…i marmelada se moze raditi od krumpira ? bas bas

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?