HCL.HR

Najavljen je novi Life is Strange, stiže ove jeseni i vraća Max iz prvog dijela

Lovro Maroševac 09.06.2024.   •   7 komentara


Nova igra u poznatom serijalu vraća poznatu protagonisticu s kojom ćemo vrijeme moći vraćati već ove jeseni i to isključivo na konzolama trenutne generacije.

Obožavatelji Life is Strange serijala, a pogotovo prve igre, mogu biti iznimno zadovoljni novim nastavkom, barem po inicijalnoj najavi. Na večerašnjem Xbox Games Showcaseu prikazan je Life is Strange: Double Exposure, pod kreativnom palicom razvojnog studija Deck Nine Gamesa, i stiže već ove jeseni.

Glavnu ulogu imat će Max Caulfield, protagonistica originalne igre koja ima sposobnost da vrati vrijeme. Max se ovog puta nalazi na Sveučilištu Caledon, gdje se bavi fotografiranjem. Međutim, nova tragedija u njenom životu i smrt bliske osobe natjerat će ju da ponovno koristi svoje moći koje nije koristila dugo vremena.

Max će pokušati aktivirati svoje moći, no umjesto vraćanja u vrijeme, otvorit će poveznicu do paralelnog svijeta, gdje je njena prijateljica Safi živa. Međutim, Safi je i tamo ugrožena, a ubojica se sprema počiniti novo zlodjelo te će Max morati iskakati između svjetova kako bi riješila misterij i zaustavila ubojicu.

Izlazak Life is Strange: Double Exposurea očekuje se 29. 10. 2024. godine. Igru ćemo moći zaigrati na PlayStationu 5, Xbox Seriesu i PC-ju odmah po izlasku, dok će verzija za Nintendo Switch kasniti.

Kako to obično biva, igra će imati više verzija. Igrači koji naruče Ultimate Edition moći će zaigrati prva dva poglavlja 15. 10. – dva tjedna prije službenog datuma izlaska spomenutog naslova.

Komentari (7)

  • Gebro_gaming891

    09.06.2024 - 22:23

    Hella

  • lukinjo123

    09.06.2024 - 22:29

    Neznan kako se osjecan oko ovoga, bia san bas sritan kad san vidia leakove da se Max vraca, ali nakon ovog trailera neznan sta bi mislia. Chloe uopce nije prikazana, nadan se da je to samo radi iznenadjenja jer nemogu zamislit novu Max igru bez Chloe nakon svega u prvoj igri i BtS. I Maxin novi izgled…neznan to jednostavno nije Max koje se ja sican. Nezelin iskoristit ric razocaran ali ono, cautiously optimistic

    • Mixa

      @lukinjo123, 09.06.2024 - 22:56

      Slazem se da Max u ovoj igri nije ista kao pre, ali mi je ovde nekako lepsa.

  • SemirTheChosen

    10.06.2024 - 17:49

    Volim LiS serijal i radujem se novoj igri u serijalu…pogotovo što se max vraća jer je priča bila dobra sa njom!

  • Lazy

    10.06.2024 - 17:54

    Suuuper,igra mi je vrh i zaigrat cu novi dio zasigurno

  • Zoran Žalac

    10.06.2024 - 18:53

    Drago mi je da dolazi nova igra, ali nisam poklonik ideje da se drugi studio vraća tom liku. Ispada kao da su išli linijom manjeg otpora jer se pokazalo da im True Colors lik nije bio ni upola pamtljiv kao lik kojega su kreirali drugi.

  • Arthur

    10.06.2024 - 21:11

    Prvi dio mi je bio top. Nažalost on je jedini kojega sam imao priliku odigrati, ali sam zato sve ostale pogledao i taj cijeli serijal mi se sviđa jer ima taj neki unikatni đir. Jedinica mi je naravno najdraža i nadam se da će ovaj dio isto biti dobar. Nekako sam malo skeptičan radi drugog studija, okruženja i toga što nema Chloe. Ali koliko vidim ovdje se stvorio način da se i nju nekako vrati pomoću ove nove moći. Max mi djeluje dosta mentalno drugačije što je i očekivano s obzirom da je i sama desetak godina starija. Jedina stvar koja mi je smetala kod originalnog dijela je ta što bez obzira na naše izbore u igri priča ima dva kraja koja opet biramo, a ne da ih igra bira umjesto nas na temelju naših izbora, ali sve van toga mi je 10/10. Eto nadam se da će ovaj novi dio paziti na to, kao što su napravili s LiS 2 gdje ima dosta krajeva koji ovise o tome kakvi smo bili. Ukratko nadam se najboljem i jedva čekam nastavak priče.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?