HCL.HR

Luda guska je najbolja igra 2019. po izboru tvoraca videoigara

Zoran Žalac 19.03.2020.   •   2 komentara


Dodijeljene su nagrade za najbolje igre po izboru tvoraca igara, a najbolje je u svemu prošao indie biser Untitled Goose Game.

“Dajte ovoj igri neku nagradu” – napisao je Igor u svom prvom komentaru na Untitled Goose Game, ludi indie biser u kojemu u ulozi guske terorizirate jedan britanski gradić. Svijet je čuo Igora i Untitled Goose Game pokupio je niz nagrada. U našem Zlatnom Dabru 2019. nagradili ste ju u kategoriji “Najbolja drugačija igra“, a na DICE Awardsima proglašena je čak igrom godine.

Najvrijedniju nagradu do sada Untitled Goose Game dobio je na jučer na dodjeli nagrada Game Developers Choice, također za najbolju igru godine. Tu je “Guska” bila najmanje izgledni pobjednik jer je kategoriju dijelila s opakim kandidatima kao što su Death Stranding, Control i Sekiro: Shadows Die Twice.

Osim te prestižne nagrade, Guska je proglašena i najboljim likom u igrama 2019. godine. Bolja i od profesionalnog glumca Normana Reedusa u Death Strandingu.

Najviše nagrada (3) osvojila je pucačina Control, a po dvije nagrade još su kući odnijele igre Disco Elysium te Baba is You. U nastavku prenosimo listu svih dobitnika na GDC Awardsu.

Game Developers Choice Awards - pobjednici

Paralelno s GDC Awardsima održan je i festival igara nezavisne produkcije u sklopu kojega su nagrađene indie igre. Glavnu nagradu odnio je simpatični A Short Hike kojega danas još na Epic Games Store možete nabaviti besplatno.

Evo liste dobitnika IGF 2020 nagrada:

IGF Awards 2020 - pobjednici

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Wolfman

    19.03.2020 - 10:53

    Honk!

  • Aldin219

    19.03.2020 - 13:50

    Realno! Bolja je cak i od sekira a da ne govorim o ostalom smecu sto je bilo u ponudi. Naravno, relativno bolja.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?