HCL.HR

Izvještaj s prvog Magenta 1 FIFA 17 turnira u Splitu

Igor Belan 27.11.2016.   •   5 komentara


Pogledajte snimku polufinala i finala uz komentare profesionalnih sportskih komentatora i provjerite tko je na jučerašnjem turniru u Splitu otišao kući s glavnom nagradom pod rukom.

magenta-1-gaming-split-report

Prvi u nizu Magenta 1 gaming turnira u Fifi 17 završio je jučer navečer u splitskom City Centeru One. Ukupno 64 prijavljena natjecatelja borila su se za vrijednu nagradnu – najnoviju PlayStation 4 Pro konzolu i igru Watch Dogs 2, a svi koji nisu mogli doći u City Center One popratiti natjecanje uživo mogli su pogledati utakmice polufinala i finala kroz livestream na portalu Jutarnji.hr. Dobro poznati profesionalni komentator i sportski novinar Saša Sušec komentirao je uživo te digitalne utakmice zajedno s profesionalnim gamerom i sportskim komentarom Ivanom Švajhlerom. Bilo je zaista zanimljivo pratiti utakmice polufinala i finala uz njihove dinamične komentare, pogotovo kad znate da se igrači bore za nagradu vrijednu gotovo 4000 kn.

U prijenos uživo priključilo se više od 61 tisuće ljudi, a ako niste bili među njima i želite vidjeti kako je to izgledalo samo pogledajte snimku koju prilažemo ispod.

Prvi mečevi krenuli su u 10 sati ujutro, a po saznanjima naše ekipe dob prijavljenih kretala se od 11 do 45 godina. Prosječna dob prijavljenih igrača bila je 20 godina, a iako je na cijelom turniru nastupilo 32% maloljetnika, u četvrtfinalu ih je bilo 63%. Znači li to da su maloljetnici spretniji u Fifi 17 od malo starije ekipe? Tu tezu ćemo svakako morati testirati ponovno u sljedećem Magenta 1 turniru, ove subote u Osijeku.

HT-8

Većina prijavljenih upoznala se upravo na ovom turniru i družili su zajedno bez obzira na ponekad i više od 10 godina razlike među njima. FIFA je naravno bila glavna tema, a kad se gameri zapričaju godine nisu važne. Inače, u gotovo 90% mečeva na turniru igrači su birali Barcelonu ili Real Madrid, a najčešći obračuni su bile El Clasico ili Real Vs Real, odnosno Barca vs Barca.

Neke igrače ždrijeb zaista nije mazio pa su se tako našli s najboljim prijateljima već u prvom kolu, a vidjeli smo i dva međusobna okršaja između braće u 1/8 finala – braća Jelić i braća Kušeta. Marko Jelić (11) je inače bio najmlađi natjecatelj na turniru i porazio je brata u 1/8 finala s rezultatom 2-0. Kad smo ga priupitali za komentar na cjelokupni turnir rekao je samo: “Da toga nije bilo, ja bih sjedio u kući i bilo bi mi dosadno.” Pošteno Marko, pošteno. Inače, Marko na kraju nije pobijedio, ali je zaslužan za ovaj epski trenutak koji smo podijelili s vama jučer i na Facebooku.

Na snimci vidite reakciju na gol kojim je Marko izbacio iz natjecanja dotadašnjeg favorita cijelog turnira.

U samom finalu susreli su se Dino Martedić (14) i Nikola Kušeta (15), a nakon napete borbe koja je završila rezultatom 1-0 slavio je Dino Martedić. Osim sirove časti da je postao prvi pobjednik u Magenta 1 gaming FIFA 17 turnirima, Dino je kući otišao bogatiji za najmoćniju konzolu na svijetu – PlayStation 4 Pro. Čestitamo Dino! Ako čitaš ovo javi nam u komentarima kako ti se čini taj PS4 Pro, mi još tražimo idealan 4K televizor da naš uredski propisno testiramo.

HT-10

Kako su ostali igrači na turniru prošli možete provjeriti ispod.

Kao što smo već spomenuli, Magenta 1 gaming turniri Hrvatskog Telekoma održavaju se svake subote do 17. prosinca, svaki put u drugom gradu. Sljedeći turnir održava se u subotu 3.12. u Osijeku, a uskoro ćete čuti više o tome gdje se možete prijaviti za to natjecanje. Nakon toga nam slijede turniri u Rijeci (10.12.) i Zagrebu (17.12.). Na svakom od tih turnira, pa tako i na prošlome u Splitu, osim Fife 17 posjetitelji mogu isprobati i Ubisoftov najnoviji hit Watch Dogs 2 na PS4 Pro konzoli i to na 4K televizoru s HDR-om. Bolje od toga ne ide.

Označeno sa:

Komentari (5)

  • sale9667

    27.11.2016 - 21:48

    Jel znao kak stoje stvari s kontrolama? Jel se igra po default kontrolama il mozes mijenjat?

    • I730ITeoI

      @sale9667, 27.11.2016 - 23:28

      Ne vidim zasto ne bi smio mijenjati kontrole, na fifa turniru na velesajmu prije par tjedana su se mogle mijenjati kontrole pa se valjda i ovdje moze.

    • rkatar

      @sale9667, 27.11.2016 - 23:30

      pogledo sam malo ovo polufinale i finale i vidio da su mijenjali 😉

  • sale9667

    28.11.2016 - 09:07

    Hvala!

  • lepiakadodo

    29.11.2016 - 09:16

    Uzeo bi Dinamo i pobijedio vas sve!!!! 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?