HCL.HR

Mega Man X i Mega Man 2 svoj 30. rođendan proslavit će na klasičnim kasetama

Petra Rukav 02.05.2018.   •   2 komentara


Capcom namjerava proslaviti 30. rođendan svoje najpoznatije maskote – Mega Mana – izbacivanjem ograničenog broja klasičnih kasetica za Mega Man 2 i Mega Man X.

Capcom, japanski tvrtka koja se bavi razvojem i izdavanjem videoigara, sredinom 12. mjeseca 1987. godine gaming svijetu predstavila je prvi Mega Man naslov i time dobila svoju najpoznatiju maskotu. Budući da je od tada prošlo već 30 godina, red je da se to na neki način obilježi, a jasno je da nema boljeg načina od nostalgičnog slavlja.

Konkretno, Capcom će povodom 30. rođendana svog „blue bombera“ izbaciti rukom crtani Mega Man 11 te će se udružiti s iam8bitom, proizvodnom tvrtkom koja će izraditi klasične kasete za Mega Man 2 i Mega Man X naslove kompatibilne za vaše stare NTSC NES/SNES konzole.

Nažalost, oba paketa bit će ograničena na 8,500 primjeraka, a dolaze s premium kutijom, knjižicom za upute te malim retro art iznenađenjima. Treba istaknuti kako će jedan od osam nasumično odabranih paketa umjesto uobičajene kasete sadržavati kasetu koja svijetli po noći.

Limitirano izdanje Mega Man X i Mega Man 2 kaseta možete prednaručiti već sada putem iam8bitove službene web trgovine.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • Shadow king

    02.05.2018 - 17:30

    Još se može prednaručit? Pa de pa su scalperi?

  • m4r1ju4n

    02.05.2018 - 17:32

    Bez ljutnje ali nekada davno u eri širenja osam bitnih računala jedna od jedinica za unos podataka je bio obični kazetofon koji je vrtio kazete sa magnetnom trakom. Na slici je prikazan cartridge koji eto nema nema magnetne trake pa ga nije uputno zvati kazetom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?