HCL.HR

Mijenja se format Fortnite Champion Series natjecanja, nagradni fond bit će 20 milijuna dolara

Zoran Žalac 21.01.2021.   •   0 komentara   •   Esport


Iz Epic Gamesa su najavili velike promjene u formatu kompetitivnog natjecanja u Fortniteu. Evo što se sve mijenja.

Ozbiljniji dio Fortnitea, onaj u kojemu se igrači natječu za novčane nagrade, u 2021. će malo promijeniti format. Najveća promjena bit će u tome što će se kompetitivni Fortnite igrati u trios formatu, odnosno u timovima od troje igrača. Do sada su se turniri igrali u duo i squad formatu, no iz Epica kažu da su slušali igrače te da su ovu promjenu uveli upravo na temelju povratnih reakcija Fortnite zajednice.

Druga značajna promjena bit će u tome što svi članovi tima više neće morati igrati na istoj platformi nego će svatko moći birati na kojoj platformi želi igrati. Nadalje, nagrade će biti rezervirane isključivo za završnicu natjecanja, tj. neće biti nagrada tijekom kvalifikacijskih rundi.

A što se tiče nagradnog fonda, on će biti povećan za tri milijuna dolara u odnosu na prethodnu godinu te će sada iznositi ukupno 20 milijuna dolara. Taj će iznos biti podijeljen na četiri sezone te po regijama, od čega igrači iz Europe dobivaju najviše – ukupno 1,3 milijuna. No, bit će tu i dodatnog budžeta – Epic je pripremio dodatnih osam milijuna dolara koje će također podijeliti, ali pod kojim uvjetima – otkrit će kasnije ove godine.

Kvalifikacije za prvu sezonu Fortnite Champion Seriesa počinju 4. 2., a završnica će biti 12. – 14. 3. Više detalja o natjecanju možete pronaći na službenoj stranici.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?