HCL.HR

Minecraft: Java Edition od 2021. će tražiti da imate Microsoftov račun

Zoran Žalac 22.10.2020.   •   2 komentara


Nagodinu stižu promjene u originalnoj verziji Minecrafta na PC-u pa će igrači morati biti registrirani kod Microsofta.

Brojni igrači Minecrafta još uvijek se drže originalne PC verzije, zvane Java Edition, premda je već neko vrijeme dostupno Windows 10 izdanje. Razlozi su jednostavni – Java Edition (još uvijek) podržava modificiranje igre, odnosno korištenje korisničkih modifikacija. Tako će to biti do daljnjega, ali od 2021. će Minecraft: Java Edition tražiti da imate korisnički račun kod Microsofta. I to pod obvezno.

Premda to zvuči kao početak asimilacije, razvojni tim Mojang ističe kako će igrači Java Editiona ovime dobiti neke vrlo korisne stvari poput dvofaktorske autentifikacije, blokiranje pozivnica te napredne roditeljske kontrole. Pri tome pogodnosti Java Editiona ostaju netaknute pa će se igru i dalje moći moddati po volji. Uz to dobit ćete besplatni plašt kao nagradu za tranziciju. Tko ne bi htio besplatni plašt, hej!

Komentari (2)

  • mtgamer

    22.10.2020 - 10:29

    Jedan savjet ako netko igra Minecraft:NIKAD ne kopajte zlato ako vas Piglini promatraju. Ja sam to bio uradio i ubili su me.

  • Cros80

    22.10.2020 - 12:24

    Imam obje i windows 10 ima “bolje” texture. Zvuk. I podršku za GamePad. Ali mi je java edition ipak bolja. Naime windows 10 edition mi je uništen stim micro transakcijama. Srecom jos uvjek se moze igrati i bez njih. Iako se vidi da microsoft koči u razvoju jave verzije. JAVA verziju nadogradjivaju ali ono sto “moraju”

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?