HCL.HR

Mnogi igrači se žale što Rocket League uskoro ostaje bez kutija s lootom

Hrvoje Smoljić 09.08.2019.   •   10 komentara


Psyonix uklanja kutije s lootom iz popularnog Rocket League, a na veliko iznenađenje, mnogi igrače se žale na takav razvoj događaja.

Malo tko voli lootboxeve. Svima je jasno da su one brz i jednostavan način da proizvođači dodatno zarade za sadržaj koji je već u igri. Sadržaj za koji smo, u zlatnom dobu igara prije ovakvih kutija, morali igrati, a ne peglati kreditnu karticu nadajući se da ćemo dobiti što želimo. Kako je Epic Games ne tako davno kupio Psyonix – proizvođača popularne igre Rocket League, određene promjene su bile za očekivati. Jedna od njih je i nedavno najavljeno uklanjanje kutija s lootom iz te igre.

Iako Tweet s kojim Psyonix najavljuje njihovo uklanjanje ima mnoštvo pozitivnih komentara, iznenađuje i broj onih koji su vrlo nezadovoljni uklanjanjem lootboxova. Mnogi od njih imaju i solidne argumente zašto nisu objeručke dočekali uklanjanje kutija. Jedan od njih je i činjenica kako se čitava ekonomija igre vrti oko trgovine ključevima za otvaranje kutija s lootom. Mnogi igrači imaju zalihe ključeva, ali i kutija pa se pitaju trebaju li ih sve otvoriti sada te što će se s njima dogoditi ukoliko to ne naprave.

S druge strane, ima i onih koji su jednostavno voljeli taj prečac kupovanja kutija i ključeva u nadi da će dobiti neke ultra-rijetke kozmetičke predmete. Pokazivanje teško nabavljive kozmetike ipak je velik dio te igre pa neki smatraju kako će se izgubiti posebnost određenih predmeta ukoliko oni postanu dostupni svima. Drugi su ipak nešto razuminiji pa se nadaju kako će novi sustav progresije olakšati osvajanje predmeta te evoluirati sustav izazova koji je Psyonix uveo na početku prošle igrine sezone.

Psyonix će postojeće kozmetičke predmete vjerojatno uvrstiti u Rocket Pass kako bi potaknuo veći broj igrača da kupe i sudjeluju u sezonskim događajima. U svakom slučaju, navedeno znači kako će ti predmeti unutar igre biti dostupniji širem krugu igrača koji će ih pukim igranjem igre moći osvojiti, a to svakako pozdravljamo kao dobar potez.

Označeno sa: ,

Komentari (10)

  • Febo34

    09.08.2019 - 11:49

    sve je to dobro mene samo zanima svi ljudi koji imaju velike zalihe kljuceva u toj igri ako uklone kutije nece biti ni potrebe za kljucevima sta oce njima onda steam vratit sve pare koje su ulozili za te kljuceve na steam racun ili kako drugacije jer nevidi kako bi to mogli drugcije rijesit osim vracanja para na steam racune npr 1 kljuc bi bio 0.75 eura!!!!!!!!

    • Agent

      @Febo34, 09.08.2019 - 11:57

      nema vraćanja,sami krivi što su htjeli zaradit,kao i uvijek

    • Petar Marjolovic

      @Agent, 09.08.2019 - 12:03

      Ne možeš tako. Nisu oni krivi što igra miče nešto u što su oni uložili novac. Sada sa ovim apdejtom ispada da su im novac dali za ništa.

    • Agent

      @Petar Marjolovic, 09.08.2019 - 12:15

      ma ovo ti je isto kao i kad ulažeš u dionice neke tvrtke,kad tvrtka propadne i ti izgubiš dionice nitko ti nije kriv šta si ih ti kupovao

    • Petar Marjolovic

      @Agent, 09.08.2019 - 13:09

      Nije to isto. To ti je kao da svi koji koriste amazon naruče sebi nešto a amazon se sljedeći dan zatvori bez razloga i nikome ne vrati novac. Dakle,nema smisla.

    • Joza2410

      @Petar Marjolovic, 09.08.2019 - 14:13

      U kapitalizmu sve ima smisla

    • Demon90

      @Febo34, 09.08.2019 - 14:26

      Kljucevi su namjenjeni za otvaranje boxova za igrača koji im je kupio a ne za prodaju iako ih dotični koji se bunu prodaju. Znači kupiš i otvoriš ne preprodajes

    • djordje1110

      @Febo34, 09.08.2019 - 14:28

      Sa kljucevima koji ostanu i dalje ce se moci trejdat za stvari nece biti tako vrijedni kao sad ali ima ce valutu svoju sigurno 🙂

    • vragec25cro

      @Febo34, 09.08.2019 - 17:33

      Kakve veze ima Steam sa tim?Oni ubiru postotak od trgovanja,niti izdaju ključeve niti njihova igra 🙂

  • ytsyash

    11.08.2019 - 22:51

    samo ce naj…oni sto preprodaju…mada nece otic u minus jer su dovoljno zaradili…barem ja… tako da no sikiriki… ima drugih igri di ce se uvijek zaradit dobro…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?