HCL.HR

Moster Hunter World je postao najprodavanija igra iz Capcoma svih vremena

Igor Belan 05.03.2018.   •   6 komentara


Monster Hunter World prodavaniji je od svega ikada objavljenog u 38-godišnjoj povijesti Capcoma kao izdavača i da – to uključuje sve Resident Evil igre. Jeste li sada uvjereni?

Kada sam vam pokazao Monster Hunter World u obliku dva video komentara prije mjesec dana, sjećam se da mnogi od vas nisu bili osobito uzbuđeni oko te igre. Vjerojatno zbog moje loše prezentacije i igranja općenito, no bio je to i sam početak igre pa nisam imao opcija nego pratiti što igra govori, a početak jednog takvog RPG naslova uvijek je pomalo dosadan, konfuzan i pun tutorijala koji objašnjavaju sve kompleksne mehanike.

Navaljivao sam u tim videima da se radi tek o početku igre i da joj valja pružiti šansu jer predstavlja nešto zaista posebno, no još dok sam izgovarao te riječi o toj vrlo japanskoj, mjestimice neobičnoj igri osjećao sam da mi baš i ne vjerujete. Doduše, očekivana je to reakcija gamera sa zapada jer je Monster Hunter serijal još od dana PlayStationa 2 daleko najpopularniji u Japanu.

No sad imamo vrlo jasan dokaz da je Monster Hunter World itekako poseban i da je serijal uspio probiti granice Japana. Capcom je ranije danas objavio kako su poslali u trgovine 7.5 milijuna primjeraka igre, što je više od bilo kojeg individualne igre u njihovom bogatom arsenalu. Capcom je na tržištu već 38 godina i zaslužan je za ikonične serijale poput Resident Evila, Mega Mana i Street Fightera, no nijedna druga igra nije im se tako dobro prodavala kao Monster Hunter World. Stvar je još impresivnija kad podsjetimo da se radi o igri koja je tek pet tjedana na tržištu.

Ako ste ih prije fulali, moja dva video komentara iz Monster Hunter Worlda provjerite ispod.

Ako ako još niste provjeriti našu recenziju kliknite ovdje, unutra vas uz našu konačnu ocjenu i detaljan opis igre čeka ovaj sjajan citat:

Monster Hunter World ostvario je značajan napredak za svoj serijal i učinio svoj lovački gameplay pristupačnijim za širi krug igrača. No, ako ćete u lov, zaboravite na unaprijed serviranu priču jer su najbolje lovačke priče – neskriptirane.

Monster Hunter World izašao je samo za PS4 i Xbox One konzole, no prodaja će sigurno dodatno skočiti kada izađe i PC verzija predviđena za jesen ove godine. Cijela Monster Hunter franšiza inače trenutno stoji na 48 milijuna prodanih primjeraka.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • nikola65478

    05.03.2018 - 18:06

    ja ga planiram kupit za ps4

  • moordrak

    05.03.2018 - 18:10

    Pa nije da ste dali neku svemirsku ocjenu. 81 je onako, nit smrdi nit miriše. Mogu samo reći iz vlastite perspektive, nomeinteresa. Probao jesam. Masovni hack’n’slash botunmasher multiplayer u japanskom stilu. Njah. Ne. Fala. Baš me ništa ne privlači toj igri.

    • esse

      @moordrak, 06.03.2018 - 09:11

      ocjena 80 i tebiu nit smrdi nit mirise? a sta je ond aocjena 50 ‘ dno dna ? ili je to 1.?
      ajmo malo to uspordeit sa recimo autoindustrijom.. hrpa marki i vise niti jedna nije losa .. thenologija radi svoje kao i globalno trziste .. i sad recimo jedan audi ima ocjenu 80 i onak je nije bas za kupit al recimo ferari ima 100 . i sad sve sto je ispod 90 / 95? ne vjredi igrat vozit ?
      naravno da se ukusi/stilovi razlikuju.. zato bas i posotoji razna ponuda . ali ako se meni recimo ww gadi to ne znaci da je to los auto ..

    • moordrak

      @esse, 06.03.2018 - 11:31

      Pa kad me već pitaš, dvoznamekaste ocjene dijelim u 6 osnovnih skupina: od 0-40 je totalno neigrivo smeće ali ima nekih dobrih elemenata, sigurno ne kupujem, od 40-60 loše, nedovršeno, bugovito, ali pohvala za trud i zalaganje, najvjerojatnije ne kupujem u bilo kojem obliku, od 60-70 na granici lošega ili napravljeno za gamere specifičnog ukusa, obično ne kupujem ali ako postoji kakva digitalna verzija za džabe, zašto ne od 70-80 postoje nedostatci ali većina segmenata igre je u osnovi O.K., razmišljam o kupovini, prednost imaju digitalne verzije igara, 80-90 standardno dobra igra koja ima više pozitivnih nego negativnih stavki, jako igriva, dolazi u obzir za kupovinu u fizičkom obliku, 90-100 legendarna igra koja postavlja standarde u gamingu, obavezno nabavljam za osobnu kolekciju u collector’s edition ili nekom drugom fizičkom obliku.
      Što se auta tiče, “Freude am Fahren” . To je sve što ću reći.

  • Spuzva Bob

    05.03.2018 - 21:37

    Najavili su da rade i verziju za Switch. Rekli su da će biti teško, ali je i neizvedivo

    • afaron

      @Spuzva Bob, 05.03.2018 - 22:44

      Nisu, nego je firma koja se bavi portanjem (oni koji su portali Skyrim na Switch) ponudila Capcomu (preko tweetera) da bi mogli napraviti port ukoliko to Capcom bude želio. Capcom se zasad nije oglasio.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?