HCL.HR

Najavljen GTR 3, namjerava srezati zavoj između Forze i Gran Turisma

Zoran Žalac 02.02.2017.   •   2 komentara


Nekadašnja uzdanica PC platforme u ratu automobilističkih simulacija vraća se s trećim dijelom koji planira zadržati momentum igre RaceRoom.

gtr-3

Davno prije nego je Forza Motorsport serijal bio dostupan na PC-u, i davno prije nego su Project CARS i Assetto Corsa uopće bili u planu, kralj automobilističkih simulacija na računalima bio je GTR serijal švedskog tima SimBin. Međutim, nakon odličnog GTR-a 2 iz 2006. godine, SimBin nije doživio svijetlu budućnost te se uglavnom fokusirao na F2P igru RaceRoom Racing Experience, promijenivši usput naziv u Sector3 Studios. Premda su GTR 3 najavili još prije šest godina, projekt je netragom nestao prije nego smo o njemu išta saznali.

Danas smo pak doživjeli prevrat u čitavoj situaciji. GTR 3 najavljen je po drugi put, sada s ponešto konkretnijim planovima. Igra je najavljena za PC, PS4 te XBO platforme, i to kao mješavina simulacije i arkade. Odnosno, kako to kažu iz Sectora3: “Bit će to valjana simulacija, ali za konzolašku verziju jednako nam je važan i casual igrač.”

Igru će pokretati Unreal Engine 4, a po prvoj slici vidimo da će imati noćno utrkivanje te eventualno promjenjive vremenske uvjete. U razvojnom procesu pomoć će pružiti i Simbin UK, što znači da Sector3 zbog ovog projekta neće morati napustiti ranije spomenuti RaceRoom Racing Experience. Prva igriva verzija GTR-a 3 bit će dostupna za šest mjeseci, što nam sugerira da bi ovo mogao biti Early Access naslov.

Komentari (2)

  • FOYE

    02.02.2017 - 21:19

    Nekako se vise radujem gran turismu sport

  • Mixa

    03.02.2017 - 19:37

    Nikad nisam cuo za ovaj serijal, mada, cini mi se da ce igra biti ok.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?