HCL.HR

Najavljena je igra Sensua’s Saga: Hellblade II, zastrašujuće je realistična

Zoran Žalac 13.12.2019.   •   20 komentara


Hvaljena indie igra Hellblade dobit će svoj nastavak iznimno visoke produkcije te će postati serijal zvan Sensua’s Saga.

Originalni Hellblade iz 2017. godine zaključio je svoju priču tako da ne traži nastavak i osobno nisam mislio da će se pretvoriti u serijal. Međutim, ako to njegovi tvorci i nisu planirali, do promjene je došlo kad su prešli u vlasništvo Xbox Game Studiosa pa je sada najavljeno da rade na igri Sensua’s Saga: Hellblade II. S obzirom da se naziv Sensua’s Saga nalazi ispred Hellbladea, moguće je da Microsoft stvara novu franšizu pod tim imenom, fokusirajući se na lik ratnice Senue koji je bio i najbolji dio Hellbladea. No, možda su jednostavno tako odlučili nazvati igru bez konkretnog razloga.

U bilo kojem slučaju, za sada o Sensua’s Sagi ne znamo mnogo toga. Igra je predstavljena takozvanim in-engine trailerom, prvenstveno kako bi demonstrirala što je moguće ostvariti na novoj Xbox Series X konzoli. Ono što možemo pretpostaviti po samom traileru jest da će svijet u nastavku Hellbladea biti ispunjeniji drugim likovima. Prvi dio bio je Sensuino samotno putovanje u kojemu se ona borila s glasovima u svojoj glavi, a čini se kako ćemo u nastavku biti smješteni u jedno selo te ćemo zajedno s drugim borcima ratovati protiv bića koja nisu demoni.

Sve ostale informacije obavijene su velom tajne. Za sada računajte da je igra potvrđena za Xbox Series X i PC, a ostale platforme su vjerojatno isključene. Ekipa Ninja Theoryja trenutno radi i na multiplayer naslovu Bleeding Edge pa ne očekujemo da će Hellblade II dovršiti iduće godine. Možda i bolje – na repertoaru je već dovoljno igara za 2020.

Komentari (20)

  • DINEK

    13.12.2019 - 08:41

    Nije valjda ekskluziva?

    • Zoran Žalac

      @DINEK, 13.12.2019 - 09:26

      Sve Microsoftove igre dolaze na PC. Što se tiče ekskluzivnosti u smislu da ne dolazi na PlayStation 5 – da, vjerojatno ovo nećemo igrati na PS5.

    • vragec25cro

      @Zoran Žalac, 13.12.2019 - 09:32

      Kad je sve to ista firma 🙂 Bilo več i vrijeme da pc počinje dobivati dobre igre.

    • pleto

      @DINEK, 13.12.2019 - 11:02

      Igrat će na pc-u, ako ih zanima tolko

    • MightyAloy

      @DINEK, 13.12.2019 - 11:03

      Tebe to “kurčenje” ekskluzivama posebno boli jer savršeno kontrira tkz nadmoći PC platforme, a ono je posljedica kurčenja high-end PC konfama, pljuvanja po konzolama i ljudima koji preferiraju igranje na istima. Tako da to ti ide both ways. U svakom slučaju mi koji volimo Sony-jevu platformu a nismo zatucani fanboyevi ćemo ako ne posjedujemo Xbox, igru svakako igrati na PC-ju. Nova politika Microsofta je super. Win win. ?
      Pozdrav druže Veblar. ✌️

    • MightyAloy

      @MightyAloy, 13.12.2019 - 21:30

      E moj Veblar nije tebi lako. Ekskluzive ne postoje zato da bi se inferiorne konzole prodale PC igračima već da bi se ljude privuklo na platformu, i to ljude koji se vole igrati na konzolama (iako neki vole oboje). Tako je još od vremena kad su SEGA i Nintendo drmali scenom, a PC gaminga nije ni bilo, (takav tip igrača se recimo igrao na Amigi). Da Sony nije imao igre kao FF VII, MGS, Tekken, Gran Turismo i dr, nikad nebi razbili Nintendo, a Segu otjerali u ropotarnicu. Sony se ne natječe s PC-jem, već s Xbox-om i Nintendom. Ekskluzive imaju svoju svrhu. Microsoft je u zadnje vrijeme promjenio ploču jer se okreću uslugama umjesto hardveru, što je i logično s obzirom na Windowse i Azure. Jasno mi je da se ljutiš jer smatraš da je PC najbolji izbor, a onda će ti doći netko tko se igra na 30 fpsa i reći ja igram GOW kojeg ti na PC-ju nemaš. Nije ugodan osjećaj, no nemaš od ljutnje ništa. Ni meni nije pravo kad mi netko s visoka kaže da se igram u slow motionu jer preferiram konzolu. To ti je tako. Svaka platforma i koncept ima svoje prednosti i nedostatke. PC je jači i ima širu primjenu indajemti izbor, no konzole su plug n play i ne moraš se zajebavati s konfiguracijom i Windowsima. Ovo sa slaganjem ili nadogradnjom konfiguracije u isto vrijeme može nekome biti gnjavaža, no nekome je zadovoljstvo. Sve su ti to preferencije, zato no sikiriki. ?

    • DINEK

      @DINEK, 13.12.2019 - 11:05

      Na žalost ja neću Igrati Hellblade 2 ukoliko ga ne bude na PS-u . Ova igra je već jedan poen prednosti za MS naspram Sonya. Očito MS misli ozbiljno s obzirom na brojne akvizicije raznih studia u posljednje vrijeme te sumnjam da će se nastaviti dominacija Sonya koju ima u trenutnoj generaciji.

    • SonOfZeus

      @DINEK, 13.12.2019 - 12:11

      hohoho, skoro svaki konzolaš ima i PC sa strane. Ne brini.

  • Lord_Sec

    13.12.2019 - 12:39

    Izlazi ubrzo sve jedno i streming od xboxa,pa ce se platit misec i odigrat,nema potribe za konzolom

    • Lord_Sec

      @Lord_Sec, 13.12.2019 - 13:27

      Mislim da nije,to je kao ps now samo bolje, moce se na mobitelu igrat

  • Doffthewarboy

    13.12.2019 - 14:25

    Ak nece bit za PS upucali su si u nogu.

    • Zoran Žalac

      @Doffthewarboy, 13.12.2019 - 15:14

      Pa studio je sada Microsoftov, ne moraju više brinuti o financijama.

    • Lord_Sec

      @Doffthewarboy, 13.12.2019 - 15:15

      Nece,xbox sada uzvraca za eksuzivnost na konzolama

  • Artyom

    13.12.2019 - 16:16

    Nadam se da će PC verzija biti bolje optimizirana od prvog dijela. Naime, kad sam ga igrao, zadnjih 10% igre nisam mogao ni odigrat kako god grafičke postavke naštimao pa sam igru morao “završit” gledajući ju na youtubeu. A prvih 90% igre igrao na High/Ultra detaljima uz povremen probleme na određenim dijelovima igre…

    • Artyom

      @Artyom, 13.12.2019 - 16:18

      Volio bih naglasit i da mi je igra bila brutalno teška (igrao na normal). Neznam kakva su iskustva imali drugi igrači, i sa težinom i sa optimizacijom.

    • Demon90

      @Artyom, 14.12.2019 - 02:15

      Ja sam igrao na pc-u i iskreno nisam imao nikakvih problema. Isto sam igrao na normal i igra nije uopće bila teška. Umro sam nekoliko puta uglavnom mojom greškom. Čak sam dosta dugo igrao zadnju bitku čisto da vidim koliko je moguće. Čini se da možeš igrati stvarno dok ne umres što je i cilj

  • Sinek

    13.12.2019 - 22:08

    jedanaest puta danas ste napisali senSua i moram reci da sam poprilicno triggeran

  • Duje0506

    13.12.2019 - 23:05

    Vjerojatno niko nije tražija ni očekiva nastavak. Samo da ne siluju do kraja, jer je prva bilo lipo iskustvo za sebe, na stranu jednostavan gameplay. Doduše, niko me neće tirat da ju zaigram 🙂 Nadam se da nam susjedi i dalje sudjeluju na projektu, facijalne animacije su predivne i mogu bit samo bolje u ovom nastavku.

    • Artyom

      @Duje0506, 14.12.2019 - 04:16

      Pa gledajući ovaj trailer, da ne znam da se radio o igri mislio bih da je film koliko je uvjerljivo sve. Grafika i osvjetljenja nevjerojatni, facialne animacije da i ne spominjem.

    • Duje0506

      @Artyom, 14.12.2019 - 11:23

      Da, prekrasno!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?