HCL.HR

Najavljena je kung-fu igra Sifu za PS4, PS5 i PC

Zoran Žalac 26.02.2021.   •   10 komentara


Razvojni tim Slocap predstavio je igru zvanu Sifu na kojoj su radili prethodne dvije godine. Radi se o kung-fu naslovu koji stiže ove godine.

Godine 2017. igrali smo borilačku igru Absolver koja je imala multiplayer elemente. Tvorci te igre odlučili su se zadržati unutar žanra tabačina, ali su se za svoj sljedeći projekt orijentirali na single-player strukturu igre. Sinoć su nam na State of Playu predstavili igru zvanu Sifu koja stiže 2021. godine za PlayStation 4, PlayStation 5 te PC.

U Sifuu ćemo kontrolirati mladog učenika kung-fua koji želi osvetiti svog učitelja. Učenik na svom osvetničkom putu otkriva da privjesak koji mu je njegov učitelj ostavio u nasljedstvo ima magične moći – oživljava ga svaki put nakon smrti, ali ima i svoju cijenu. Naime, svaki put kad se glavni lik vrati u život, stariji je nekoliko godina.

U igri ćemo se boriti protiv raznih bandi u uličicama predgrađa, prljavim skladištima i korporativnim tornjevima. Glavna oružja bit će nam šake i noge, ali kako je neprijatelj ipak brojčano nadmoćan trebat će koristiti i okoliš – npr. udaranje protivnika od stolove, bacanje kroz prozore i sl. Ključni aspekt gameplaya bit će pametno postavljanje u prostoru i povezivanje udaraca u jednu fluidnu seriju.

Označeno sa: , ,

Komentari (10)

  • GAMEmaher

    26.02.2021 - 09:22

    Sifu mi je ful zanimljiva. i super da ps plus daju free novi oddworld za ps5! Jel netko od Vas ima problema sa ovo Cold War Free Access Week? Sinoć instalirao i ne radi multiplayer online nego samo offline. Zombie isto error kao treba skinuti sadržaj a skinulo mi sve 60 gb…

  • Ducktective

    26.02.2021 - 10:06

    Ili sam ja previše kritički nastrojen ili i ova igra izgleda kao da je iz ere kasnih ps3 igara?!

    • kebbab

      @Ducktective, 26.02.2021 - 11:01

      Nisi previše kritičan samo premalo se razumeš u neke stvari. Vi vjerujete da što je bolja grafika, to je bolja igra. Čim igra ima više crtani/stripovski stil, komentari počnu, ovo bi moglo biti za ps3, ovo je mobilna igra … Da to bi moglo biti na ps3, ali ne u 4K / 60fps. Što je tako loše u mobitelima ??? Zašto se onda nitko ne sprda s Microsoftovim ekskluzivima koje možeš igrati na mobitelima Samsung Galaxy? Jedno je grafika, a drugo grafički stil. Gran Turismo je za vas simulacija, ne zato što je simulacija, već zato što ima dobru grafiku. Recimo ja više volim odigrati NFS Shift 2 na ps3.

  • Duje0506

    26.02.2021 - 10:15

    Oldboy 🙂

  • lepiakadodo

    26.02.2021 - 10:26

    Zato sto je igra u cell shadingu? Grafika je ok, bitno je da lik ima dobre animacije, brdo poteza i da svijet lici…pa na zivi svijet. Da objasnim nesto: nije snaga konzole predvidena samo za grafiku ili fps-ove. Snaga se koristi i za resurse umjetne inteligencije. Recimo assetto corsa competizione ima max 24 auta na stazi (player i 23 AI-a), dok ih recimo project cars ima 32. ALI, u pC2 tih 31 AI ima inteligenciju ranih 80-ih gdje se vozaci voze po svojoj ruti i ti kao igrac ih moras zaobic. U Assetto corsi, onih 23 AI itekako su inteligentni i prilagodavaju se stazi, uvjetima, igracu i sl…, te su sposobni napadat se medusobno, grijesit kad pretjeraju… nadam se da si shvatio.

    • Ducktective

      @lepiakadodo, 26.02.2021 - 10:30

      Taj dio mi je savršeno jasan. Samo ako malo bolje pogledaš ni AI nije nešto pretjerano intelektualno obdaren. Šamara frajer jednog, ubija, dok oko njega petorica drugih čekaju svoj red. Možda sam ja previše kritičan, samo mi ovo djeluje kao igra koja je predviđena za PS 3!

    • Perfect Sense

      @Ducktective, 27.02.2021 - 01:31

      Pa u tom je stilu igra. Kakvi su filmovi sa Bruce Lee-om? Samara Bruce jednog, ubija, dok oko njega petorica drugih cekaju svoj red

    • Ducktective

      @Perfect Sense, 27.02.2021 - 11:18

      Naravno. Slažem se u potpunosti. Samo sam referirao se na to da se napredan AI uvodi u igre po cijeni slabije grafike. Korisnik iznad mene je pomenuo napredan AI i samo sam htio da kažem da je AI daleko od naprednog. Ovo bih poredio više sa Van Damom ili Segalom, Bruce je ipak bio živuća legenda i pravi majstor a i fiomovi sa Bruce Lee-om su barem meni, dosta bolji u svakom segmentu. AI filmova sa Segalom i Van Damom ako ih tako smijem nazvati, je prilično tupav, znam da je takav scenarij.

    • sljuk

      @Ducktective, 28.02.2021 - 20:43

      Ti to malo ocjenjujes proizvod po izgledu…znam, moderna vremena su postavila visoke standarde i sigurno si mislio da bi to trebalo biti u kvaliteti mortal kombata i realisticno do zla boga…ali…ja osobno pozdravljam ovakav proizvod bas zbog nekih drugih vremena i zbog malo nostalgije

  • sljuk

    28.02.2021 - 20:30

    Mozeke…tabacine su uvijek dobrodosle na jelovniku 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?