HCL.HR

Nakon malo trollanja Microsoft ipak pokazao trailer za Gears of War 5

Igor Belan 11.06.2018.   •   4 komentara


Pogledajte eksplozivni i emotivni trailer kojim je Gears of War 5 najavljen na E3 sajmu zajedno s još dvije igre koje možemo proglasiti jedino trollerskima.

Pred kraj Microsoftove E3 konferencije prepoznatljivi logotip Gears of Wara pojavio se na velikom platnu iza pozornice, ali ne da najavi Gears of War 5 kao što su svi očekivali, već nekakvu šašavu mobilnu igru nazvanu Gears Pop.

I baš kad smo pomislili da je Microsoft potpuno poludio i pošao vodama Electronic Artsa koji je jučer na vlastitoj E3 konferenciji umjesto istinske Command & Conquer strategije najavio mobilni C&C naslov nalik Clash Royaleu, Microsoft je samo potvrdio te sumnje najavivši taktičku Gears of War igru naziva Gears Tactics. Suludo! Bit će to strategija na poteze nalik X-COM-u, samo u svijetu Gearsa. Igru razvijaju ekskluzivno za PC platformu.

Sve je to u redu i izgleda relativno zanimljivo, no fanovi Gearsa ostali su u čudu – je li moguće da neće najaviti normalnu Gears of War igru? Željko iščekivanu peticu?

No onda se dogodilo – trollanju je došao kraj i Microsoft je izvadio velike pištolje – Gears of War 5 je službeno najavljen i premijerno prikazan.

U Gears of Waru 5 igrat ćemo kao junakinja Kait Diaz i putovati po “najljepšem Gears svijetu ikada stvorenom”, kaže službeni opis gornjeg trailera. Moći ćemo igrati samostalo ili s prijateljem u co-opu, bilo lokalno putem split-screena ili online. Sve to ćemo naravno moći proživjeti u 4K rezoluciji uz HDR i “glatkih 60 sličica po sekundi” negdje tijekom 2019. godine (to je najbliže što trenutno znamo po pitanju datuma izlaska).

Inače, ovu tvrdnju o 4K i 60 FPS-a uzmite uvjetno. 4K rezolucija moguća je samo na Xbox One X konzoli, ali ni ta najsnažnija konzola na svijetu neće moći izgurati ovako lijepu igru u nativnoj 4K rezoluciji pri 60fps-a. Računajte stoga da će upscaling metodama niža nativna rezolucija biti rastegnuta na 4K kako bi framerate mirovao oko 60 sličica po sekundi. Svejedno, ne sumnjamo da će Gears of War 5 izgledati apsolutno prekrasno s kombinacijom Xbox One X konzole i dobre 4K HDR telke.

I da, kad kažemo Gears of War 5 zapravo mislimo na Gears 5 jer se igra tako zove. Nema više Gears of Wara – sada je samo Gears. Tako im je lakše, valjda, a i žele se distancirati od igara koje je nekoć radio Epic Games.

Komentari (4)

  • Mixa

    11.06.2018 - 13:27

    Gears-i idu punom parom! Tako treba! 😀

  • Oblakoder

    11.06.2018 - 13:30

    Svaka cast Microsoftu, definitivno su izdominirali sajmom iako jos nije zavrsen. Ocekivao sam bukvalno nista, a dobili smo brutalnu konferenciju sa kojom su Sony poslali na aparate 🙂
    Bogami tezak posao je pred Nintendom, jos tezi pred Sony-em, sve u svemu kad se i Bethesda uzme u obzir bice ovo najbolji E3 svih vremena.

  • goldfinger

    11.06.2018 - 15:21

    Izgleda vrhunski!!

  • darkness666

    11.06.2018 - 19:38

    ..po meni osobno najbolja fransiza svih vremena…gearsi su posebni..jos dodas odlican multiplayer i imas savrsenu igru…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?