HCL.HR

Naughty Dog će koristiti Uncharted engine i za svoje PlayStation 4 igre

ToxarE 02.06.2013.   •   6 komentara


Stare iskusnjare iz Naughty Doga naučile su svoju lekciju pri tranziciji s PS2 na PS3 konzolu kada su razvili potpuno novi engine. Ovaj put nadograđivati će staru i pouzdanu tehnologiju za next-gen.

U intervjuu za Digital Spy, Bruce Straley iz Naughty Doga, studija koji nam je donio neke od najvećih PlayStation ekskluziva poput Uncharteda, objasnio je kako njegov studio neće raditi potpuno novi engine pri tranziciji s PS3 na PS4 konzolu. Umjesto toga, koristiti će isti engine koji su razvili za Uncharted serijal, a koji su koristili i za razvoj nadolazeće im igre The Last of Us.

Stanely tvrdi da su naučili svoju lekciju pri tranziciji s PS2 na PS3 konzolu kada su odustati od daljnjeg razvoja tada savršeno sposobnog Jak & Daxter enginea i odlučili razviti potpuno novi engine za buduće im PlayStation 3 igre, odnosno za prvi Uncharted. To se pokazalo kao iznimno težak i zahtjevan zadatak za njihov studio pa će u tranziciji na PlayStation 4 prije svega poraditi na prebacivanju trenutnog im enginea na novi hardver i onda modularno prilagođavati postojeću tehnologiju po potrebi.

Nama ovo zvuči kao mudra odluka iskusnih developera, a sudeći po vizualima koje su uspjeli izvući iz PlayStationa 3, poprilično smo sigurni da se ne morate bojati da će Naughty Dogove PlayStation 4 igre kaskati za ostalim next-gen naslovima po kvaliteti grafike ili možda nekakve fluidnosti gameplaya.

Komentari (6)

  • buby8992

    02.06.2013 - 17:27

    Što god Naughty Dog napravi biti će to grafičko remek djelo. Na ovoj generaciji su se pokazali kao apsolutni majstori grafičke prentacije kojima nitko ne može da konkurira (osim Kojime, naravno). Pažnja koju posvećuju i najmanjih detaljima je zapanjujuća. Podsjećaju me na japanske developere 90-tih godina koji su isto tako radili igre sa velikom brigom za sitne detalje i bez bugova, glitcheva i ostalih gluposti od kojih pate današnje igre.

  • JaBitiTarzan

    03.06.2013 - 10:02

    Neće to biti loša grafika, samo će igre opet patiti od repetitivnosti i linearnosti. Buisness Rules.

    • MorskiVuk

      @JaBitiTarzan, 03.06.2013 - 10:45

      Prvo odigraj njihove igre pa onda komentiraj. Nijedna od njihovih igara ne pati od repetitivnosti.

    • JaBitiTarzan

      @JaBitiTarzan, 03.06.2013 - 16:14

      Zašto misliš da nisam igrao njihove igre?

    • MorskiVuk

      @JaBitiTarzan, 03.06.2013 - 17:58

      Jer im igre ne pate od repetitivnosti, mozda jesu linearne ali to je zbog toga sto oni najbolje na taj nacin odrze osmisljenu naraciju. U repetitivne igre mozes ubrojit igre kojima se questovi svaki malo ponavljaju, hodaj vamo, pricaj s likom, hodaj do drugog lika (Borderlands, Oblivion…) ali Uncharted i The Last of Us ne spadaju u takve igre.

  • SNAKE990

    04.06.2013 - 12:19

    Kraljevski studio, što god da naprave ,bit će vrhunski…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?