HCL.HR

Navodno su u razvoju dvije nove Minecraft igre

Zoran Žalac 23.09.2021.   •   6 komentara


Prema neslužbenoj informaciji jednog izvora, u razvoju su barem dvije nove igre iz franšize Minecraft, odnosno potpuno novi projekti koji nisu nastavci postojećih igara.

Na portalu Windows Central osvanuo je interesantan članak o tome kako razvojni studio Mojang svako malo golica maštu fanova s idejom Minecrafta u 2D izvedbi – nešto što bi sličilo Terrariji. No, sočna glasina iz tog članka jest da Mojang navodno u razvoju ima dva nova projekta vezana uz Minecraft, a da to nisu Minecraft 2 ili Minecraft Dungeons 2 nego skroz nove igre u svijetu Minecrafta.

Naravno, informacija je neslužbena i na razini “rekla-kazala”, ali je u isto vrijeme vjerojatno istinita. Minecraft je Microsoftov najunosniji serijal videoigara i logično je da ga žele proširiti novim oblicima zabave. Znamo da je u pripremi filmska adaptacija, a već smo imali čitav niz pokušaja da se Minecraft predstavi novim korisnicima u drugačijem svjetlu.

Do sada su ti pokušaji bili polovičnog uspjeha. Prošlogodišnji hack’n’slash RPG Minecraft Dungeons zaigralo je više od 10 milijuna igrača, ali sama igra nije oduševila publiku niti ju zadržala na duže vrijeme. Mobilna igra proširene stvarnosti Minecraft Earth nije imala ni takav uspjeh jer je bila ugašena nakon beta testiranja.

Komentari (6)

  • vragec25cro

    23.09.2021 - 16:34

    Zašto?Zašto?Najbolja igra svih vremena(a i najprodavanija) ne treba nastavak 🙂 ,ali za neki spin off ne bih se bunio.

    • XLBanana

      @vragec25cro, 23.09.2021 - 17:02

      Da je dobra jeste, ali da je najbolja svih vremena se ne bih usaglasio.

    • vragec25cro

      @XLBanana, 23.09.2021 - 17:19

      Pa i nije,ali je jedina koju mozes igrati 10 godina bez da dosadi 🙂 Normalno s prekidima.Odigrao stvarno hrpu igara(1994-1995 otprilike poceo da igram igre)ali kad razmislim koju bih mogao igrati stalno s prekidima i koju tako igram je Minecraft.Multiplayer igre mi nakon nekoga vremena dosade,večinu singkeplayer meni dobrih igara prodem max 3 puta jedino se uvijek vrecam Minecraftu 🙂

    • razer1234559

      @vragec25cro, 23.09.2021 - 17:41

      I ja sam također započeo sa igranjem igara 1994 godine otprilike. Prva igra ikada koju sam zaigrao bila je Pitfall iz 1982 god. za Atari 2600 i kao djetetu meni je ta igra bila jednostavno prezabavna koliko god da mi je bila teška u to vrijeme. Igrao sam sve i svašta ali evo što sam stariji to više gubim volje za igranjem igara.

    • vragec25cro

      @razer1234559, 23.09.2021 - 19:01

      Ja sve više dobivam volju kad vidim kolko igre napreduju

  • Strahinja Radonjic

    23.09.2021 - 20:04

    Zaboravili ste pomenuti Minecraft Story Mode koji je buđavi Telltale Games ugasio i obrisao sa lica zemlje… To je bila dobra igra. Štaviše skoro sam skontao u čemu je problem sa instaliranjem epizoda na Android i sada imam obe sezone (1 i 2) instalirane na tablet, ono da se ima kad zatreba. 🤣 Ja bi voleo da se neko seti da oživi ponovo MCSM, osim ako nešto slično već i nije u razvoju kako navodi ovaj članak. Možda je baš neka Story mode igra poput MCSM u pripremi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?