HCL.HR

Next-gen Sims igra mogla bi imati veliku online komponentu

Hrvoje Smoljić 31.01.2020.   •   4 komentara


Simse 4 zaigralo je preko 20 milijuna igrača, a EA će tu brojku pokušati nadmašiti nastavkom koji će se po svemu sudeći ugledati na propalu Sims Online igru.

Teško je za povjerovati kako će idući tjedan Sims franšiza proslaviti svoj 20. rođendan. Za malo koju franšizu se nakon četiri igre i milijun ekspanzija može ustvrditi kako ne pokazuje znakove posustajanja. Potvrđuje to i financijsko izvješće od strane EA u kojem je navedeno kako je Sims 4 zaigralo preko 20 milijuna igrača na svim platformama.

Naravno, 20 milijuna igrača za životnog vijeka igre ne znači kako je toliko kopija igre i prodano, no svakako pokazuje opći interes za franšizu. Treba uzeti u obzir i da je Sims 4, s šest godina podrške najdugovječnija igra u franšizi, a i kako ju je moguće zaigrati u sklopu EA pretplate.

Ne čudi stoga da EA gleda kako tu kravu muzaru iskoristiti i na idućoj generaciji hardvera. CEO kompanije, Andrew Wilson tako je potvrdio kako Maxis razmišlja o idućoj igri imajući na umu cross-platform tehnologiju, igranje u oblaku i slično. Kao primjer smjera u kojem bi se buduća Sims igra mogla kretati spomenuo je i odavno ugašenu igru Sims Online ističući njenu društenu i kompetitivnu komponentu.

Znamo kako Maxis već neko vrijeme radi na next-gen AAA igri za koje su prije više od godine dana i zapošljavali. Podsjećamo, oglasi su tražili dizajnere za rad na likovima, licima, kosi, modi i odjeći. Iako to može biti dio bilo koje druge igre, nama to ipak smrdi pomalo “Simsovski”.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • Red Falcon 2

    01.02.2020 - 00:30

    How many times do we have to teach you this lesson, old man!

  • Zoran Žalac

    01.02.2020 - 10:34

    Bilo bi mi interesantno, da unaprijed ne znam kako će svaku interesantnu ideju uništiti monetizacijom apsolutno svega, vjerojatno bi i disanje naplaćivali da mogu.

  • Masterchief

    01.02.2020 - 14:40

    Jedva čekam P2W mikrotransakcije!

  • BoneDigger

    01.02.2020 - 22:09

    Neka naprave open for business expanziju i svi zadovoljni.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?