HCL.HR

Capcomove multiplatform igre vjerojatno se neće pojaviti na Nintendo Switchu

Zoran Žalac 07.11.2016.   •   14 komentara


Ne očekujte vidjeti Resident Evil 7 ili bilo koje druge Capcomove igre s PlayStationa i Xboxa na Nintendovoj novoj konzoli.

Nintendo Switch touch screen

Capcom je na sastanku svojih investitora obznanio informaciju koja bi mogla biti vrlo alarmantna za Nintendo. Naime, Capcomovi multiplatform naslovi koji izlaze za PlayStation 4, Xbox One i PC neće biti razvijani i za Nintendo Switch. To se odnosi na buduće igre, ali nije isključeno da neki stariji naslovi, poput Resident Evil remastera budu naknadno portani na tu konzolu.

“Trenutno istražujemo implementaciju softvera za PS4 i XBO na Nintendo Switch. No, vjerujemo da postoje razlike u željenom smjeru i načinu igranja između Nintendo Switcha te PlayStationa 4 i Xboxa One. U Capcomu odlučujemo na koju platformu lansiramo koju igru nakon što razmotrimo mogućnosti i softvera i hardvera u pitanju, vjerujući da moramo izvući maksimalni potencijal zadovoljstva iz tih igara.” – objavljeno je na sastanku.

Naravno, ovo ne znači da Capcom uopće neće raditi igre za Switch. Umjesto multiplatformskih igara, vlasnici buduće Nintendove konzole bit će tretirani Capcomovim ekskluzivama. Doduše, to već sada polako podsjeća na situaciju sa nesretnom Wii U konzolom koju su developeri mahom ignorirali kada su u pitanju bili multiplatform naslovi. Jedan od glavnih razloga za to bilo je zaostatak u hardverskoj moći naspram ostalih konzola, što je opet slučaj sa Switch konzolom.

Nintendo Switch najavljen je prikazom Skyrima i NBA 2K17, multiplatformskih naslova, ali tu je ipak riječ o pet godina staroj igri i sportskom naslovu kojemu i je cilj da bude dostupan na što više platformi kako bi pokrio licencu. Kvaka je u tome što izdavači potom nisu htjeli službeno potvrditi da su te igre u razvoju za Switch. Stoga do dana današnjeg za Switch imamo potvrđene svega četiri igre izvan Nintendovih radionica – Project Sonic 2017, Just Dance 2017, Dragon Quest IX i X.

Komentari (14)

  • Marac Marko

    07.11.2016 - 21:14

    Naj jaca portal! Vec vam stavlja bubu u uho! 😉 Ali nesto tipa ovog sigurno necete ovdje procitat 😛 haha..
    This little nugget slipped through the cracks due to all the other various information flying around about the Nintendo Switch. According to Takashi Mochizuki from the Wall Street Journal, some 3rd party developers who were making games for the PlayStation 4 are now porting those games over to the Nintendo Switch. This on the back of some “newer” dev kit leaks suggesting the system may be more capable than many on the outside are thinking.

    • Marac Marko

      @Marac Marko, 07.11.2016 - 21:21

      Da se nadovezem, opce je nebitno koliko bude hardverski Switc, bitno da ce imat sigurno daleko vise igara nego li je to bilo na Wii U.. Akaj se tice PS4 i Xbox1 to vec postaje smijesno, polako se pretvaraju u losu kopiju PC-a 😉 i mislim da nece dugo opstat ako tako nastave.. 😀 Sve u svemu ja cu da uzivam na svom PC i sastrane promatrat sa smjeskom ovaj suludi rat konzola.. haha Naravno navijam za Nintendo, oni sebar trude biti inovativni dok se ova dvojica hvale hardverom kojeg smo mi zagrizeni PC igraci vec izlizali i izbacili 😛 haha

    • Marac Marko

      @Marac Marko, 07.11.2016 - 21:32

      I jos nesto: 😉 Da me nebi popljuvali samo tako, da se jos izjasnim u vezi ovog gore napisanog..
      Recimo, ok Capcom je tako izjavio, iskreno malo je i nedoreceno ali ne znaci !00 % da nece dovest neki svoj projekt na Switc. A zasto takva moja reakcija, a eto mogli ste i ovo stavit jer je i to nova vijest sto cu stavi u nastavku. toliko od mene! 😉

      Developer Tantalus brought us Zelda: Twilight Princess HD to the Wii U, and now they have confirmed that they are working on games for the upcoming Nintendo Switch console.

      Tantalus CEO Tom Crago confirmed the news in an interview, but didn’t specify what they were working on — whether it was another Nintendo port or whether it’s an original game.

      “I can confirm that we’re working on Switch, and have been for some time. Our titles haven’t been announced yet, but keep an eye out for more news soon”, said Crago.
      He added that Nintendo has created a “development environment that’s friendly and systematic” to developers and people working on the Switch console.

    • Negan

      @Marac Marko, 07.11.2016 - 21:54

      Nitko te nece popljuvat, ali na nove verzije konzola treba gledat tek kao na nekakav medugeneracijski pothvat. Realno, prodas sadasnju konzolu, dodas 150 eura i kupis novu. Mislim, svakom svoje, ali daleko manji trosak od PC-a (s prakticki istim rezultatima) za kojeg kazes da se u njega pretvaraju. Normalno, Nintendo je oduvijek imao super ekskluzive, ali opet se ogranicavaju slabijim hardverom i 3rd party podrskom,

    • movie

      @Marac Marko, 08.11.2016 - 07:59

      Sony je toliko u problemu pogotovo sada s izdavanjem nadograđenog PS4 da još od jučer domaći zastupnik SD ne prima više prednarudžbe za PS4 pro jer su sve prodali. Ako je tako u našoj vukojebini možeš misliti kako će biti globalno. Već vidim kako će i ovaj PS ići kao vruće kifle

    • Marac Marko

      @movie, 08.11.2016 - 19:06

      Opet movie, haha… Ti si stvarno pukel ko kokica! Nadam se da te Sony dodatno finacira posto im samo tvoj nos vori iz gu… 😉

  • l)oolvl

    07.11.2016 - 22:39

    and so it begins…

  • moordrak

    07.11.2016 - 22:51

    Je. Strašan problem. Neznam kako ćemo bez nove verzije 1942. i Resident Evila 7. Wii U ima preko 700 igraćih naslova u trgovini prema tome, ne bojim se za Switch. Na japanskom tržištu. U ostatku svijeta zna se tko caruje: Sony i Microsoft. Tko jači, taj tlači. Nažalost, Wii U je financijski podbacio i to je činjenica. Wii je bio daleko profitabilnija konzola za Nintendo. Živi bili pa vidjeli. Već se počela ponavljati ista priča kao i sa Wii U glede razvoja igara, a zašto Nintendo uporno odbija prilagoditi svoje konzole ostatku industrije, to mi je misterij. Kako netko reče, ionako je sve to zastarjeli hardver…

  • Aerys Targaryen

    08.11.2016 - 01:56

    Vec su dokurcili i bogu i narodu sa svojim mariom, mario kartom, kirbijem i zeldom, koji im uglavnom i prodaju konzole. Sve ostalo su anime idiotarije za koje mi nije jasno da ih pusi netko osim bolesnih japanaca.
    Evo, neka mi netko da jedan razlog zasto bi ja trebao kubiti wiiu ili switch.

    • Mixa

      @Aerys Targaryen, 08.11.2016 - 14:54

      Pa, Nintendo konzole se i kupuju zbog tih igara sto si gore pobrojao. Evo, da dodam jos neke, recimo Donkey Kong, Metroid, Pikmin, Animal Crossing. Nece Nintendo da propadne ako im Capcom ne radi igre. Ima ce oni jos dobrih igara. U to sam siguran.

  • pesek32

    08.11.2016 - 10:29

    Pa Capcom-ove igre su bile average već neko vrijeme pa će preživjet bez njih. Po meni im je najvažnije da EA, Ubisoft i Activision rade igre za Switch.

    • Marac Marko

      @pesek32, 08.11.2016 - 19:04

      Tako je! Ali nije ni bitno sto se sad prica, bitno je sta ce bit kad pretstave konzolu javnosti u 1. mj. i koje igre ce dolazit tjekom 2017.go.
      Ja sam gore izni svoje misljenje samo zato jer se na ovom portalu gura samo PS u bradu..

      Recimo zasto nisu stavili da sto je Ubisoft izjavio nedavno? Bitno da su napisali izjavu Capcoma koji i nije rekao da nece raditi igre za Nintendo, to ce se jos vidjeti. A izjava Ubisofta di je ona ako cemo posteno. NPR..

      During the company’s latest financial earnings call, Ubisoft CEO Yves Guillemot told investors that the Nintendo Switch is a great console and that “For the first time ever, players will continue their home console experience on the go while traveling or commuting. That is a true innovation.”

      Guillemot also said that the company has several projects in development for the Switch, one of which will “surprise gamers”.

      Zasto to nisu napisali? Mislim ne trazim odgovor jer se zna.. 😉 Meni je bas sve jedno, a vjerujem i Nintendu kaj se tu forsira jer da si balkan igraci kupuju PS, niti ce Nitendo propast a bome niti ce se Sony obogatit.. tako da.. Ali ne volim nepravdu i to je to.. U svakom slucaju Switch ce biti ok konzola kaj god da bilo i mislim da ce biti daleko uspjesnija od Wii U.. 😉

    • pesek32

      @Marac Marko, 09.11.2016 - 12:09

      Slažem se. Evo Ubisoft je rekao da će proizvodit igre, a oni su jedni od najvećiih developera i imaju dosta dobrih igara. Možda i naprave neku ekskluzivu ko onaj ZombiU. Ako imaju dobre ekskluzive, igre od Ubisofta, EA, SE itd. moglo bi bit uspješno. Ionako nitko ne kupuje konzole zbo Capcomovih igara više. A ako konzola bude uspješne ja se kladim da će ih Capcom portat lol

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?