HCL.HR

Nitko u DayZ-u neće smjeti konzumirati marihuanu jer se Australiji to ne sviđa

Zoran Žalac 13.08.2019.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Konzumiranje zelene supstance u igri DayZ službeno je sasječeno u korijenu i prije nego je bilo ostvarivo.

Prošlog tjedna tvorci igre preživljavanja DayZ našli su se u neobičnoj situaciji. Australski odbor za određivanje dobnih ograničenja za videoigre odlučio je zabraniti prodaju DayZ-a, odnosno povući igru iz prodaje. Razlog je taj što se igračima u toj igri omogućuje konzumacija marihuane kojom mogu popraviti zdravstveno stanje svog lika. Takvo što u Australiji nije dopušteno ni za igre s 18+ oznakom.

Zanimljiv aspekt ove priče je u tome što konzumacija trave u DayZ-u zapravo nije bila izvediva u trenutku kad je zabrana prodaje nastupila. Međutim, češki studio Bohemia Interactive planirao je takvo što implementirati u igru, a sama namjera bila je dovoljna da se nekome u Australiji upali crvena lampica.

U bilo kojem slučaju, developeri su popustili te su na kraju prekrižili opciju konzumiranja marihuane u DayZ-u kako bi se igra mogla vratiti u prodaju. Međutim, umjesto da marihuanu izbace samo iz verzija namijenjenih za australsko tržište, odlučili su tu opciju uskratiti i igračima koji nisu iz Australije.

Kako kažu, ne žele da se igrači iz Australije osjećaju zakinuto u odnosu na ostatak svijeta, a izdvajanjem bi nastao dodatni problem jer igrači iz Australije često igraju DayZ s igračima izvan svoje regije.

Komentari (4)

  • Ipe77

    13.08.2019 - 21:31

    Takve stvari su mi smješne jako…..ono nije nitko idiot staviš na igru +18 i sve 5 ako imas 18godina onda valjda poznas zakon svoje zemlje barem u osnovama i eto sad ce tebe baš igra potaknut da ti ides odjednom iz ničega konzumirat ili uzgajat marihunau koja je u toj zemlji ilegalna mislim gluposti a ljudi imaju internet i dalje nisu blesavi mogu potrazit 1000000000 stvari vezanih uz marihuanu u bilo kojem kontekstu….ili ono najbolje da sada zabrane sve filmove u kojima ima scena s marihuanom u bilo kom smislu mislim to je smijurija jedna velika to su takve gluposti da je to cudo jedno

  • deanHR

    14.08.2019 - 09:34

    Ok je imati granice sa igrama ali ovo je malo glupo.

  • karlo_838

    14.08.2019 - 12:06

    malo puno

  • tomekplejka89

    14.08.2019 - 12:47

    Ima smisla zabranis travu u igri u kojoj je normalno ubijanje…bolje bi im bilo da legaliziraju pa bi im cijela drzava/kontinent bio jedna velika plaza prepuna naduvanih surfera.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?