HCL.HR

Nogometni klub Tottenham Hotspur ulazi u Overwatch ligu

Franco Matijević 17.01.2018.   •   7 komentara   •   Zanimljivosti


Nizu nogometnih klubova koji su se odlučili investirati novac u elektroničke sportove i elektronička natjecanja uskoro će se pridružiti i engleski prvoligaš Tottenham Hotspur.

london overwatch

Nije čudo da se u posljednjih nekoliko godina na veliko ulaže u elektroničke sportove. To nam pokazuje i podatak da su neki od vodećih svjetskih nogometnih klubova, kao što su PSG, Manchester City, West Ham i mnogi drugi, počeli ulagati u taj projekt. Tom nizu pridružio se i prestižni nogometni klub Tottenham Hotspur koji ulazi u pregovore s eSports organizacijom Cloud9 oko njihovog novog Overwatch Pro tima London Spitfire.

Overwatch Pro liga je relativno nova na eSports sceni, ali joj zato ne nedostaje ulaganja od strane raznih sportskih organizacija. Prije nego što je i započela sama liga, New England Patriots i New York Mets svojim su ulaganjem u dva profesionalna Overwatch tima, New York Excelsior i Boston Uprising dali odskočnu dasku u pregovorima s igračima te su samim time pomogli dovesti igrače koji su u samome vrhu te igre. Nakon ovog podatka nam je jasnije da jedini europski Overwatch Pro tim dobiva ponude od Tottenhama.

Kada bismo pokušali objasniti zašto se Tottenham odlučio baš na taj tim mogli bi to povezati sa sjedištem u Londonu te izgradnjom novog stadiona koji je najavljen već nešto više od godine dana. Tottenham je dao do znanja da će u sklopu novoga stadiona napraviti i eSports arenu u kojoj bi se organizirala razno razna natjecanja u toj, a i u drugim igrama. Overwatch liga je dala zadatak da, nakon odigrane treće sezone, svi timovi u ligi moraju imati svoju arenu iz koje će se prenositi sve partije, tako da nas ne trebaju čuditi pregovori s kojima bi London Spitfire osigurao arenu te samim time i nastavak natjecanja u Overwatch ligi.

Označeno sa: , , ,

Komentari (7)

  • Mihael5555

    17.01.2018 - 17:22

    Seoul Spitfire

    • DjokaBA

      @Mihael5555, 18.01.2018 - 00:30

      Korea Spitfire

  • ruganje

    17.01.2018 - 18:53

    seoul dynasty*

    • Mihael5555

      @ruganje, 17.01.2018 - 20:35

      Da ali Seoul Spitfire jer su svi korejci

  • Suhopoljac

    17.01.2018 - 21:01

    Čuj “prestižni”nogometni klub hahah

    • phoda

      @Suhopoljac, 18.01.2018 - 16:54

      Bolji od “prestižnog” dinama u svaom pogledu

    • Suhopoljac

      @phoda, 19.01.2018 - 00:39

      A gdje se u članku spominje Dinamo? Gadna stvar, kompleksi…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?