HCL.HR

Novi Arma 3 DLC paket vodi nas u vrijeme hladnoga rata

Stjepan Fikter 02.05.2019.   •   2 komentara


Prvi plaćeni sadržaj iz Creator DLC programa, vodi nas u Njemačku na do sada najveću mapu u serijalu gdje je pripremljeno 10 singleplayer misija i 17 scenarija za multiplayer.

Global Mobilization - Cold War Germany

Govoreći o modifikacijama igara, Arma serijal spada u skupinu koja ima poprilično aktivnu modding zajednicu od koje profitiraju svi igrači. Štoviše, kreatori igre prije više godina održali su i Make Arma Not War natjecanje u izradi modova za koje se je bilo podijeljeno pola milijuna eura. Samim time, razvojni studio pokazao je koliko im je važan ovaj segment.

Nekoliko godina kasnije, Bohemia Interactive predstavila je i Creator DLC program unutar kojeg third party kreatori mogu za svoje radove dobiti financijsku nadoknadu. Prvi takav DLC koji se je našao u prodaji je Global Mobilization – Cold War Germany za kojeg je zaslužan razvojni team Vertexmacht.

Kao što sam naziv DLC paketa kaže, igra nas vraća u 80-e godine u Njemačku za vrijeme hladnog rata. Sav sadržaj odigrava se na novome terenu smještenom na sjeveru Njemačke koji je do sada najveći u serijalu s površinom od 419 kvadratnih kilometara. Modeliran je prema stvarnim lokacijama iz 1983. godine te je dostupan i u zimskoj verziji.

Singleplayer dio proživljava se kroz State Scarlet kampanju u trajanju od 10 misija unutar kojih ulazimo u čizme vojnika Klemmera, regruta u vojsci Zapadne Njemačke te vodnika Brandt, zapovjednika Leopard 1 tenkova. Za multiplayer okršaje pripremljeno je 13 kooperativnih scenarija i četiri PvP moda.

Uz to, može se provozati 42 vozila i nositi 21 oružje. Dostupne su i različite uniforme od Zapadne te Istočne Njemačke s time kako se mogu obući i danske uniforme u ljetnim te zimskim varijantama. Sve to je dostupno na Steamu po cijeni od 17,99 eura do 6. 5. a zatim cijena ide dva eura gore.

Može se reći kako je ovo poprilično ambiciozna modifikacija zbog čega je i ušla u Creator DLC program za kojeg njezini kreatori kažu kako s njime žele pružiti više originalnog sadržaja za igrače i stvoriti mogućnosti za financijsku dobiti koju mogu ostvariti vanjski talenti. Bohemia u ovome slučaju osim što će pomagati kroz cijelu tehničku stranu izdavanja plaćenih paketa, pružat će kontinuiranu pomoć developerima te sudjelovati u testiranju modova.

Koji će budući modovi biti idući za izlazak nije poznato jer će se to otkrivati tek kada budu spremni za izlazak iz razloga kako se ne bi lažno oglašavalo ono što će biti u paketu i hoće li paket uopće biti moguće izdati.

Komentari (2)

  • SeaNN

    02.05.2019 - 16:31

    Dobro izgleda!

  • Tomina

    03.05.2019 - 09:53

    Davno sam ovo igrao, no nisam probao zračni model. Kako izgleda upravljanje avionom? Simulacijski ili arkadno?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?