HCL.HR

Ova igra zabranila je igračima da ju igraju nakon prelaska

Zoran Žalac 25.07.2020.   •   7 komentara


Nedavno proširenje za unikatnu pucačinu Superhot ima jedno netipično ograničenje – igračima ne dopušta da ju igraju ponovno odmah nakon prelaska.

Zamislite da vam jedna single-player igra, koja ne ovisi o internetu ni o serverima, najednom kaže: nema više igranja, napravi pauzu! E, upravo se to dogodilo s nedavnim proširenjem Mind Control Delete za pucačinu Superhot. Naime, nakon završetka igre, igrači su otkrili da moraju čekati stvarnih osam sati da bi ju mogli nastaviti igrati. Reakcije na to nisu bile baš dobre pa je developer to vrijeme čekanja kroz ažuriranje smanjio na dva i pol sata.

Mobilne igre često imaju mehanike kojima igrača tjeraju da čeka određeno vrijeme kako bi mogao nastaviti s igranjem, ali ova situacija je drugačija jer igrači nemaju opciju platiti kako bi zaobišli forsiranu pauzu od dva i pol sata. Mogu se samo poslužiti trikom pomicanja sata, ako ne žele čekati 150 minuta da bi nastavili s igranjem.

Developeri Superhota kažu da im je inicijalna ideja bila postaviti pauzu od 24 sata, no to su smanjili na osam sati jer je to vrijeme dovoljno da igrači “odspavaju” i razmisle o onome što su doživjeli igrajući igru.

“Ne želimo kažnjavati igrače, želimo da osjete značaj onoga što su postigli igranjem i da budu dio iskustva koje je šire od igranja.” – izjavio je Marcin Surma, jedan od redatelja Superhota. O interpretaciji takvog kraja nije htio govoriti, kaže kako ne žele igračima gurati svoj narativ nego bi radije da si svatko priču interpretira na svoj način.

Označeno sa:

Komentari (7)

  • Emperor Ghaleon

    25.07.2020 - 14:49

    ”…nego bi radije da si svatko priču interpretira na svoj način.”
    Šta je Superhot neka mindfuck intelektualna igra? Ono, završim ju, pa ne mogu zaspati. Vrag mi neda mira pa si razmišljam što sam to sada igrao, što sam to doživio, kakav zen osjećaj smirenosti duha.

    • sLaSh5

      @Emperor Ghaleon, 25.07.2020 - 19:51

      hahahahaha i ja sam baš to kontao dok sam ovu glupost čitao .. ovaj umislio da je neki genijalac a njegove igre intelektualna čuda ..

  • Ermin_9016

    25.07.2020 - 14:55

    Glupost…

  • Luka The Dodge

    25.07.2020 - 15:07

    A stvarno prica duhovna komplicirana da treba 24 sata razmisljati o njoj….

  • Dajsikeks

    25.07.2020 - 15:32

    Prva je bila bolja jer je više bila puzzle igra, dok kod ove se već leveli ponavljaju s malim dodatcima, koliko sam do sada igrao i dosta fps orijentirana. I dalje guba igra pogotovo s tom interesantnom mehanikom kolko se ti brzo krećeš tolko i neprijatelji, ali, rađe ću nekom preporučiti samo prvu

    • cikastojca

      @Dajsikeks, 25.07.2020 - 17:39

      Dobro je to da ako imas kupljen Superhot, ovaj novi dobijas free

    • Dajsikeks

      @cikastojca, 26.07.2020 - 09:22

      Ta ponuda je istekla, ali da

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?