HCL.HR

Overwatch 2 ne izlazi ove godine, ali dobili smo niz novih detalja o toj igri

Zoran Žalac 20.02.2021.   •   2 komentara


Blizzard je svom Overwatchu 2 posvetio skoro 40 minuta na sinoćnjem BlizzConu, a evo što su sve otkrili o tom nastavku kojega nećemo igrati ove godine.

Kako nam je već bilo rečeno, Overwatch 2 nećemo igrati 2021. godine. Nismo stoga dobili ni precizan datum izlaska na novoj prezentaciji te igre povodom BlizzCon konvencije, ali smo dobili nekoliko drugih detalja.

Otkriveno je kako će u Overwatch doći dvije nove mape, smještene na lokacijama u Rimu i New Yorku. Rim će sadržavati miks tradicije i modernog uz stari koloseum i novi stadion. New York će s druge strane biti dizajniran u art deco stilu 1920-ih, a u njega će biti upleteni i neki elementi znanstvene fantastike.

Prikazan je i nadolazeći novi lik Sojourn, Kanađanka koja koristi rail gun kao primarno oružje. To je lik koji će nanositi iznimnu štetu protivnicima, ali će tražiti i iznimnu preciznost u ciljanju.

Ništa još nije zapisano u kamenu, ali iz Blizzarda otkrivaju kako eksperimentiraju s pasivnim vještinama vezanim za klase likova. Tank klasa tako bi mogla imati pasivnu vještinu reduciranog odbacivanja. Damage klasa imala bi pasivnu vještinu ubrzanja u kretanju, a Support bi imala blagu automatsku obnovu energije.

Što se modova tiče, postojeći modovi nisu 100% garantirani za Overwatch 2 pa se tako navodi da bi Assault mode mogao biti zamijenjen u nastavku. Međutim, jasno je da će dvojka donijeti Hero misije s pričom. Iste će biti namijenjene igračima koji nisu zainteresirani za kompetitivno igranje. Preko njih će se moći nadograđivati likovi, a same misije moći će se igrati s bilo kojim herojem. Za misije će se koristiti sve postojeće mape, a jedna od zanimljivosti jest ta da će se vremenski uvjeti na mapi moći mijenjati tijekom meča.

Treba naglasiti da Hero misije nisu single-player kampanja koju će Overwatch 2 imati. Ta će se kampanja odvijati na posebno dizajniranim mapama za koje iz Blizzarda kažu da su gigantske. Na ovim ćemo misijama imati izbor nekoliko heroja, a svi će imati snimljene dijaloge i monologe.

Komentari (2)

  • iNFiN3

    20.02.2021 - 12:55

    šteta što su zaostali s content update-ima jer je igra baš zabavna, nadam se da će OW2 privuć natrag stare igrače, baš bi volio opet uskočit u malo competitiva.

    • blacklist0907

      @iNFiN3, 21.02.2021 - 11:54

      Probao par partija al me nije odusevilo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?