HCL.HR

Overwatch 2 zaključava nove likove onima koji ne kupe premium battle pass

Zoran Žalac 15.09.2022.   •   11 komentara


Blizzard je sada službeno potvrdio ono što se ranije nagađalo – novi likovi u Overwatchu 2 morat će se osvajati kroz igranje. Osim u slučaju kad platite da biste im odmah pristupili.

Blizzard je iznio svoj plan za battle pass sadržaje u Overwatchu 2. Dobra je vijest da će se battle pass dijeliti na dva dijela: besplatni i premium (10 eura). Kroz battle pass će se igranjem osvajati kostimi, kartice s imenima, privjesci za oružja, emoteovi i druge vrste nagrada.

Među tim nagradama povremeno će se nalaziti novi likovi, odnosno dodatni heroji. I dobra je vijest da će se njih moći osvojiti bez plaćanja. Međutim, igrači koji ne kupe premium battle pass morat će napredovati do 55. razine besplatnog battle passa (od ukupno 80 razina) da bi otključali novog lika. Oni koji kupe premium battle pass, novog heroja dobivaju bez potrebe za ikakvim igranjem.

Battle pass će biti vezan uz sezone, kako to obično ide, a predviđeno je da će svaka sezona trajati otprilike dva mjeseca, odnosno devet tjedana. Iz Blizzarda kažu da će igrači imati sasvim dovoljno vremena da igranjem otključaju novog lika prije nego sezona završi. A ako ga ne stignu otključati na vrijeme, poslije će moći sudjelovati u posebnim izazovima da bi ga osvojili, ili ga pak kupiti u trgovini.

Vrijedi napomenuti da novi likovi/heroji neće dolaziti u sklopu svake nove sezone. Prve dvije sezone sadržavat će nove heroje, no onda ćemo ih viđati u razmaku od četiri mjeseca.

Počevši s prvom sezonom, svi igrači koji zaigraju Overwatch 2 dobit će instantan pristup rosteru od 34 heroja, uključujući nove likove Sojourn i Junker Qeen. Po lansiranju će igra imati ukupno 35 likova, a među njima je i nova heroina Kiriko. Dobra je vijest da će instantan pristup za Kiriko imati svi vlasnici prvog Overwatcha koji se vrate igranju, jer će dobiti premium battle pass kao nagradu. Oni koji tek prvi put počinju igrati Overwatch 2, morat će napredovati kroz 55 levela besplatnog battle passa da otključaju 35. heroja, Kiriko.

Kad se prošlog tjedna pojavila glasina da bi novi likovi mogli biti zaključani za neke igrače, zajednica fanova nije dobro prihvatila tu vijest. Igrači naglašavaju da je Overwatch timska igra u kojoj je važno da svaki igrač u startu može odabrati  klasu i lika koji mu odgovara, pa fanovi smatraju kako je kontraproduktivno ograničavati pristup novim herojima.

Komentari (11)

  • ajdin_sa

    15.09.2022 - 14:13

    Sasvim svejedno ako se može i običnim igranjem doći do toga

  • Chimichangas

    15.09.2022 - 14:14

    i onda će njihov direktor pitat “zašto nemamo dobru prodaju kao kod jedinice” lol
    greedy bastards

    • Seneschal

      @Chimichangas, 15.09.2022 - 18:34

      Ništa se ne može mjeriti sa modelom battlepasa, dobro je i za igrače i za firmu. Ow1 je prodavao loot boxove koje nitko nije ni imao potrebu kupovati jer svaki level daje 1 box. To je loše za profit kompanije što odmah znači loše za igrače. Druga je stvar sto je 90% igrača nezaposleno i samo sjedi doma i prigovara za 8 eura battlepass u igri gdje su developeri dali srce i dušu i puste milijone.

    • Chimichangas

      @Seneschal, 16.09.2022 - 10:49

      oke. ali zašto moraš ograničavat nešto ljudima koji neće ili nemaju za battle pass?

  • Payday 4 Dallas

    15.09.2022 - 14:17

    Znaci dobit cu BP samo zato sto sam imam prvi OW?Nice.No nije to toliko bitno,bitno je da grind za nove heroje nebude velik.

  • DjokaBA

    15.09.2022 - 15:13

    Zavisi koliki bude grind da bi se dobio heroj. Pay to win u najavi…

  • Medig

    15.09.2022 - 21:43

    lol mislio sam da overwatch nemoze propast vise nego sta je vec propo ali ocigledno moze
    od odlicne igre napravili smece

  • KARAI 2062

    16.09.2022 - 10:58

    Bez obzira što ne volim uopće battle pass željan sam probat igru kada izađe da vidim kako će sve izgledat.

  • Zlo

    17.09.2022 - 12:06

    Pay to win shit..

  • Fenner

    05.10.2022 - 12:59

    Nisam igrao jedinicu pa ne budem niti dvojku. Apex Legends Rules!

  • departed1983

    05.10.2022 - 13:51

    “Dobra je vijest da će instantan pristup za Kiriko imati svi vlasnici prvog Overwatcha koji se vrate igranju, jer će dobiti premium battle pass kao nagradu.” Ovo ili nije tacna vijest, ili ja ne znam kako to da ukljucim. Igrao sam OW, ali nemam premium battlepass ali su mi svi heroji otkljucani.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?