HCL.HR

Unatoč sprdanjima, Paladins je uspio privući 11 milijuna igrača

Zoran Žalac 22.05.2017.   •   28 komentara


Besplatna igra Paladins: Champions of the Realm u početku je optužena za besramno kopiranje Overwatcha, no besplatnim pristupom sada je uspjela privući nemali broj igrača – čak trećinu publike Overwatcha.

Paladins Essence

Overwatch je mnogim igrama prošle godine pomrsio planove i bacio ih u zaborav. Sjećate li se Battleborna? Ni mi isto. No, sjećamo se Paladinsa – igre koja je po izlasku bila toliko slična Overwatchu da je oko toga nastala čitava sprdnja – pretežno na račun razvojnog tima Hi-Rez. Međutim, nepunih godinu dana kasnije Hi-Rez nas objavještava kako Paladinsi imaju zavidan broj igrača – čak 11 milijuna.

Impresivno je to jer je igra tek nedavno lansirana na konzole. U tom kratkom roku uspjela je privući dva milijuna igrača, što znači da PC publika tvori većinski dio od devet milijuna. Naravno, ovdje ne govorimo o aktivnim, nego samo o registriranim igračima, no bez obzira na to, Paladins je uspio ostati čvrsto na nogama unatoč konkurenciji u obliku Overwatcha. Zasluga toga vrlo vjerojatno jest činjenica da je Paladins: Champions of the Realm besplatna igra, odnosno F2P naslov.

Ukoliko mislite da je riječ o prolaznoj popularnosti te da će broj zainteresiranih igrača brzo pasti, treba istaknuti da igra još nije ni lansirana na najvećem svjetskom tržištu – Kini. Probijanje Paladinsa na sceni zapravo tek počinje. Ove godine developeri planiraju promovirati esports komponentu igre te postojećim igračima dati razloga da ostanu uz igru. Obećani su tako novi heroji, novi sustav rangiranja igrača, dodatni PvP mod te povratak kooperativnih PvE sadržaja.

Jeste li vi među spomenutom statistikom? Kakvo je vaše mišljenje o Paladinsima i smatrate li igru lošom kopijom Overwatcha?

Označeno sa:

Komentari (28)

  • Dragan[MKD]

    22.05.2017 - 16:59

    Ne cudi, Smite je jako dobra igra, bar za meni, a i Paladins takodge nije nesto pretjerano pay2win, ima neke fore sa kartice, ali da se igrati i bez pretjerano ulaganje. Ako zbroimo Kinu, lagano bi mogli doci do 20 milja igraci, uzimajuci u obzir koliko su Kinezi ludi po F2P igara, i koliko je samo to veliko trziste.

  • Whynot?

    22.05.2017 - 17:25

    Ko se sad smije? Ja sam ju odlucio isprobati prije par dana i sad mi je jako drago što jesam. Za free igru me oduševila. Dopada mi se sistem kartica, sve je na igracu u nacinu kako će igrati, koje će mu biti snage, a koje slabosti. Raznovrsnost je znacajan plus, nije mi se ponovio nijedan mec sa istim karakterima. Modovi su takodjer vrlo dobri, mape žive i fer kreativne. Cak ni cifra od 149,00 kn nije prevelika za otkljucavanje svih šampiona. Ne znam, ja ju obožavam i zasigurno ju ne prestajem igrati u bližoj budućnosti. Ne vidim razlog zašto bi vrijedilo davati 40€ za Overwatch. Vjerujem da bar trećina Overwatchovih korisnika sada žali što su otišli tim putem.

    • DjokaBA

      @Whynot?, 22.05.2017 - 19:15

      Jel si probao Overwatch ? Kad budes probao, videces. Uostalom, ja sam uzeo OW za 20$ kad je bio na sale, tako da te pare sto si dao za otkljucavanje svih sampiona u Paladinima, isto bi dao za OW.

    • Whynot?

      @DjokaBA, 22.05.2017 - 20:09

      Ne, nisam probao. Time praviš fer poantu. Ipak, ja ne govorim da je Paladins bolji, ne, ne može neki naslov biti bolji ako je u drugi utrošeno više novca i resursa, niti sam nabavio Founder Pack od 15-ak ojri, samo tvrdim da s obzirom na sadržaj koji se dobije mislim da je cijena odgovarajuća, na mjestu. Zamisli da uporedjuemo kuću, okej? I imaš dvije opcije; luksuznu, sa koliko god soba, bazena, cega sve ne ti srce želi. S druge strane, imaš rentabilnu kuću koju recimo naslijediš od tetke, za džaba! 😀 Fol je što i u tetkinoj kući možeš apsolutno pristojno živjeti, sve sa ADSL- om, kablovskom, etc. etc. Sad, hoćeš li se useliti u tetkinu gajbu koja ti je besplatno na raspolaganju, napominjem – i u njoj možeš stanovati, bez da ti išta nedostaje, ili ćeš kupiti ovu prvu za 50-ak somova? Samo razmišljaj racionalno.

    • DjokaBA

      @Whynot?, 23.05.2017 - 00:52

      Ma nista ja ne hejtujem, naprotiv 😀 .. samo me je privuklo to sto si rekao da se mogu otkljucati svi heroji za isti novac za kojeg mozes kupiti OW. Svako trosi svoj novac onako kako misli da treba, a ja sam mogu da ti potvrdim da nikada nisam bacio vise od 25$ za igru. Tako da uvek dobro izvagam sta dobijam, jer nisam neki bogatas koji moze da priusti sebi luksuznu vilu od pedesetak somova. 😀

    • Whynot?

      @DjokaBA, 23.05.2017 - 02:13

      Okej. 🙂 Ja sam samo uporedjivao. Nemoj se naći uvrijedjen ili nešto slicno.

    • beg

      @DjokaBA, 22.05.2017 - 22:57

      Ja san proba obe i mogu ti rec, iako znam da ce me vecina odmah popljuvat, da Owerwatch NIJE VRIDAN tolikog novca… Ajde, da je 3-5 eura mjesecno pa jos nekako, al ovoliko koliko ga se sad naplacuje nije vridan… Je li bolji od Paladinsa… Da… ali marginalno jer za nemalen iznos vecini Hrvata i susjednih nam drzavljana, daje tek nijansu vise od Paladinsa… Dakle, moja recenzija je da ukoliko gledamo samo cisto gameplay i samu igricu, Owerwatch je nesto bolja igra, al ukoliko gledamo cijenu Owerwatcha, pogotovo na godisnjoj bazi, Paladins je bolja igra jer je apsolutno free, nevjerojatno je kvalitetna i nudi more zabave… Po meni je kompletniji paket…

    • DjokaBA

      @beg, 23.05.2017 - 00:53

      Mislim da si pomesao nesto. Overwatch kupis i vise nista ne placas. Dobijas odlicnu podrsku Blizzarda, kako samo oni umeju da podrzavaju svoju igru. Nove mape, nove heroje, ogromnu i aktivnu zajednicu, esport ako te zanima.. ne znam ni ja sta sve. Platis 20$ i to je to, igras do mile volje. 🙂

    • vragec25cro

      @DjokaBA, 23.05.2017 - 01:32

      Evo ja na paladinsima otključao sve heroje u nekih 60h igre za đabe a probao ih samo zbog toga jer su free inače nebi plačao niti lipe za nešto slično kad sam vidio trailer i gameplay.

    • vragec25cro

      @DjokaBA, 23.05.2017 - 01:32

      Evo ja na paladinsima otključao sve heroje u nekih 60h igre za đabe a probao ih samo zbog toga jer su free inače nebi plačao niti lipe za nešto slično kad sam vidio trailer i gameplay.

    • DjokaBA

      @vragec25cro, 23.05.2017 - 10:40

      Nisam uopste znao da to moze 😀 .. Paladine sam probao, dve partije odigrao i odlucio se za OW, tako da i ne znam.

    • vragec25cro

      @DjokaBA, 23.05.2017 - 10:58

      Sad sam dobio volju za owerwatch kad čujem da je sličan paladinsima al kod owervatcha mi jedini problem blizard.

    • DjokaBA

      @vragec25cro, 23.05.2017 - 17:27

      Pogledaj malo po yt, ogromna je zajednica, svasta mozes da vidis. Blizzard je najveci adut Overwatcha. 😀

    • P3T4R

      @DjokaBA, 23.05.2017 - 18:50

      ja i dalje nezz di je ow za 20$ osim na black friday

    • DjokaBA

      @P3T4R, 24.05.2017 - 18:01

      https://eu.battle.net/shop/en/product/overwatch
      Evo upravo sad, zahvali mi se kasnije. 😀

    • vragec25cro

      @DjokaBA, 23.05.2017 - 21:47

      Blizard je money maker i pravi vrhunske igre,zbog wow sam kupio prvi pc da bih odigrao wow par sati samo jer mi nikako nije sjeo,diablo isto tako hearzstone isto.sve su to igre s milijunima igrača i velkom zaradom al mi jednostavno ne leže.tako i ow kad vidio rekoh črmu riskiranje kad svi ptičaju da su slični a ovi free.i uvjek se onda naađe netko ko uspoređuje te dvije igre.

  • RapthorPechina

    22.05.2017 - 18:41

    Ja iz nekog razloga nisam mogao pokrenuti Paladins. Niti jedno rješenje mi nije poništilo eror. Na prvi pogled izgeda zabavno , a do onda deri s Nanovisionom , i pharmacyiom!

  • Korisinik

    22.05.2017 - 18:44

    Ne mora značiti da je dobra ako je popularana.
    Koliko underground repera je tisucu puta bolje od mainstream repera.

  • mRnjauu

    22.05.2017 - 20:32

    Meni je igra fenomenalna. Prije par dana iz dosade sam ju odlucio skinuti i ono, ocekivao sam da ce bit bezveze. Medjutim ugodno sam se iznenadio, odmah na prvu je bila zabavna i evo jos uvijek mi je, a nisam otkljucao jos ni competitve. Probat cu i overwatch jer ce biti 25. ili 26. besplatan pa ako je mi bolji od ovog mozda ga i uzmem ali paladins je fakat zakon!

  • striborino

    22.05.2017 - 21:16

    Planirao sam zaigrat no onda sam dobio overwatch tako da sve je jasno hahah

  • AaboOs

    22.05.2017 - 23:10

    Znam ja par njih koji ovo igraju… totalno normalni ljudi.

  • kvaran'zub

    22.05.2017 - 23:58

    Nije prednost Paladins-a u odnosu na Overwatch samo sto je Paladins F2P vec i to sto su mi sistemski zahtevi dosta manji tako da mogu da ga pokrenem i na svojoj kanti staroj 10 godina

  • vragec25cro

    23.05.2017 - 01:36

    Evo ja u zadnjih nekoliko tjedana odkako ste spomenuli paladins odigrao nekih 60h otključao sve modove i sve likove za đabe i nisam baš vidio da ima čitera ili da je pay2win.sve zavisi kakav je tim.probao ju samo zato jer je free2play i iznenadili me i navuko se 🙂

  • OppiJumM

    23.05.2017 - 03:18

    Igra mi je totalno zakon, imam 120 sati u overwatchu, a paladinsa 500 sati :D. Jako se razlikuju. Paladins sa svojim sistemem karti, dekova gdje si nekog championa prilagodiš kako tebi odgovara, kako ti se sviđa je vrhunska stvar, sve championa otključaš za nekih 30tak sati, novce ulažeš u kristale za kozmetičke stvari, skinove, sprejeve,boost za xp itd..znači nikakav pay2win kao što neki govore koji nisu shvatili pre jedostavni sistem sa kartama ili šta već. Također competitivna esport scena je sve veća, sve veći turniri sa većim nagradama, konstantan update igre (svako tjedan, dva) sa novim championima, razni eventi (double xp, gold, kristali, itd). Ja ne vidim ni jedan razlog da ne bi igrali ovu igru.

  • iKed

    23.05.2017 - 11:06

    Igrao sam ranije po ceo dan pa sam jedno vreme skroz prestao od sad cu ponovo da krenem pa ako neko hoce da zajedno igramo u Party neka mi posalje pm.

  • Donat Miletic

    23.05.2017 - 17:55

    Igra sam je,dosta slicna Overwatchu,čuo am glasine da je overwatch ukrao njihove ideje ida ih nisu mogli tužit jer je Bizzard jaca i višebudžetna tvrtka

  • berac_malina39

    23.05.2017 - 19:25

    I opet – Paladins je postojao puno prije Overwatcha, igrao sam igru u beti proslu godinu još u siječnju ako se dobro sjećam. Ne uzimajte me za riječ kad sam igrao, ali sjećam se igranja igre puno prije Overwatcha

  • berac_malina39

    23.05.2017 - 19:25

    I opet – Paladins je postojao puno prije Overwatcha, igrao sam igru u beti proslu godinu još u siječnju ako se dobro sjećam. Ne uzimajte me za riječ kad sam igrao, ali sjećam se igranja igre puno prije Overwatcha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?