HCL.HR

Na PC stiže još jedna PlayStation ekskluziva, ali slabo poznata

Zoran Žalac 06.04.2021.   •   5 komentara


Sljedeća igra Sonyjeve produkcije koja će se pojaviti na PC-u ipak neće biti neka od poznatih franšiza, već jedna FMV avantura iz 2019. godine.

Nadali ste se da će sljedeća PS4 ekskluziva Sonyjeve produkcije na PC-u biti Ghost of Tsushima? Ili možda God of War? Nište od toga – za sada – na PC stiže Sonyjeva FMV avantura Erica, objavljena za PlayStation 4 sredinom 2019. godine. Ovaj interaktivni triler na PC-u (Steamu) će se pojaviti 25. 5. po cijeni od 10 eura.

Erica je jedna od onih igara koje je Sony zamislio za svoj (možemo reći propali program) PlayLink. Drugim riječima, to je avantura koja se mogla igrati bez kontrolera – odnosno uz pomoć pametnog telefona i prateće aplikacije. Posrijedi je sasvim solidna igra u kojoj sam hvalio napetu priču, uvjerljivu glumu i izvrsnu glazbu, a zamjerio sam joj preosjetljive kontrole i iluziju izbora.

Tehnički gledano, Erica nije PlayStation ekskluziva već neko vrijeme jer se početkom 2021. pojavila i u verziji za iOS uređaje. Međutim, skoro dvije godine bila je dostupna jedino na PlayStationu 4 (gdje se dijelila uz PS Plus), a izdavač joj je bio Sony Interactive Entertainment, koji polaže prava na igru. Doduše, verzija za PC bit će lansirana na Steam kao indie projekt ekipe Flavourworksa.

Komentari (5)

  • mili1985

    06.04.2021 - 17:26

    Odigrao je zbog lagane platine, kada je bila dio ps plus igara i zaboravio je u roku odmah.

  • Rick Sanchez

    07.04.2021 - 15:46

    Igrao si igru samo zato da dobiješ platinu ili ti je bila zabavna?

    • mili1985

      @Rick Sanchez, 07.04.2021 - 20:51

      Zbog platine.

  • Rick Sanchez

    09.04.2021 - 10:04

    Nikad ti nitko neće vratit tih 5 sati života, a potrošio si ih na nešto u čemu nisi ni uživao. Ne želim pametovat, samo mi je zanimljivo kad netko ganja platinu zbog jednog većeg broja na popisu istih. 🙂

    • mili1985

      @Rick Sanchez, 09.04.2021 - 15:45

      U ovom slučaju mi nitko neće vratiti tih 5 sati, ali.. U većini drugih slučajeva, ganjanje platine ili 100% igre mi je pružilo više uživancije nego da sam je samo tek tako odigrao. Primjer su igre u kojima vidiš različite završetke ili možda neke tajne i easter eggove koje vjerojatno ne bih vidio u “običnom” prelasku igre. Štoviše, zbog nekih platina sam odigrao i uživao u igrama koje vjerojatno nikada ne bih odigrao. Govorim najviše o igrama koje su na PS plusu ili besplatne. Zadnji primjer je besplatni Abzu, kojeg sigurno nikada ne bih uzeo jer nije moj đir igre, ali moram priznati da sam u tih nekoliko sati poprilično uživao. Naravno uvijek se nađe neko trulo jaje, poput ove igre koje mi jednostavno nije sjela. Ali je relativno kratka, pa se da zbrzati.
      Tako da to skupljanje trofeja nije samo zbog nekog prestiža, već mi pomaže vidjeti neku dubinu igre, mehanike i gameplaya možda, te kao što rekoh, neke tajne ili slično.
      A i na kraju krajeva, mogu staviti u životopis odliku ganjanje trofeja, pa će poslodavci vidjeti koliko sam požrtvovan. Sigurno će mi pomoći u traženju posla 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?