HCL.HR

Pobjednici The Last of Us Part II nagradnog natječaja su…

Igor Belan 24.06.2020.   •   57 komentara


Točno tjedan dana slali ste nam svoje najdraže trenutke iz The Last of Us, a danas je vrijeme da vam predstavimo koje tri objave smo odlučili nagraditi s The Last of Us Part II.

Prije nešto više od tjedan dana dali smo vam zadatak – htjeli smo da malo izvrtite film unatrag i prisjetite se nekih trenutaka koji su igru The Last of Us za vas učinili posebnom. Sve naravno s ciljem da malo proslavimo izlazak dugoočekivanog nastavka The Last of Us Part II i u suradnji s hrvatskim PlayStation uredom nagradimo najkreativnije objave svježim primjercima te nove PS4 ekskluzive.

Znajući da imamo samo tri nagrade i poznavajući neke od vas kao velike ljubitelje prve igre, znali smo da nam izbor troje najboljih nećete olakšati. Dobili smo na kraju preko 80 objava s Facebooka i Instagrama – neke s popratnim videom, neke s cijelom galerijama slika, ali sve vrlo kreativne.

Izbor najboljih objava pao je na mene i kolegu Zorana – svaki za sebe izdvojili smo neke osobne favorite i onda vidjeli gdje nam se izbor najboljih preklapa. Nakon dobrih sat vremena konačnog diskutiranja o pobjednicima shvatili smo da je vrlo nezahvalno ne samo izabrati tri najbolje objave u mnoštvu zaista sjajnih, već i rangirati konačnu trojku od prvog do trećeg mjesta.

Ipak, jedna objava se svakako isticala kao ponajbolji kandidat za glavnu nagradu – ekskluzivan Ellie Edition paket koji osim primjerka igre The Last of Us Part II u sebi donosi i brdo ekskluzivnih goodiesa, poput ruksaka što Ellie zapravo nosi u novoj igri.

Pa da ne duljim, našu glavnu nagradu odnosi gospodin s Instagrama pod nicknameom pacolinsky_, a ovo je njegov pobjednički post! Čovjek je napravio pravu malu video recenziju!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Draga HCL ekipo, obzirom da sam oduvijek bio fan video recenzija, pripremio sam vam svoju mini video recenziju! Ali čisto pro forma, šaljem svoj TLOU trenutak i u tekstualnom obliku 🙂 . Trenutak koji mi se najviše dojmio je sam kraj igre, točnije scena u kojoj Joel govori Ellie da, bez obzira na sve, uvijek treba biti spreman boriti se za nešto. . Suptilno dotaknuvši svoj sat koji mu je Sarah, njegova kći, na samom početku igre poklonila, Joel signalizira da je taj “razlog” za njega upravo Ellie, prema kojoj osjeća istu onu očinsku ljubav koju je osjećao prema Sarah. . Završetak pokazuje koliko je daleko pojedinac spreman ići kako bi zaštitio one koje voli i da bi održao nadu u beznadnom svijetu. Joel, stoga, nije nikakav junak niti zlikovac, već slomljeni čovjek koji pokušava pronaći tračak svijetla u tamnom svijetu i koji se nada povratku normalnom životu. . #mojtloutrenutak

Objavu dijeli Patrik K. (@pacolinsky_)

Za drugo i treće mjesto diskusija je bila nešto duža, a na kraju smo morali biti vrlo sitničavi da eliminiramo neke od osobnih favorita. U konačnici smo drugom nagradom, fizičkim Special Editionom igre The Last of Us Part II, u konačnici odlučili nagraditi korisnika Instgrama zvanog zvonecerovecki koji nas je osvojio sljedećom objavom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

#mojtloutrenutak “I’m scared of ending up alone.” – Trenutak u kojem Ellie daje sasvim trivijalan odgovor na Samovo pitanje, a opet tako dubok i značajan, ne samo u kontekstu toga da je strah nešto čime se kao igrač mogu poistovjetiti sa protagonistima radnje, već i u duhu nadolazećeg nastavka priče kroz kojeg će se Ellie s ovom izjavom u konačnici i suočiti. Kao dokazano jak karakter prvog dijela priče, Ellie će, uvjeren sam, u predstojećem nastavku opet pokazati kako strah nije nužno svojevrsni faktor ograničenja njezinih radnji, već joj otkriva strane karaktera za koje nismo ni znali da ih posjeduje. Je li upravo strah iz njezina odgovora ono što gasi mjeru u mržnji i zlu koje ju obuzima i trebamo li joj u tome zamjeriti, budući da preživljava u brutalnom svijetu u kojeg se svojim svjetonazorom nije željela uklopiti i čija pravila za razliku od dehumanizirane većine nije mogla prihvatiti? Strah kojeg ona spominje, jak je u toj mjeri da ruši njene ideale i često ju stavlja pred izazov – ili slijediti vlastiti put, ili proći putem kojim je prošlo bezbroj drugih ljudi. Život nije film, niti je životni scenarij napisan – mi smo njegovi pisci. Ali opet, da bismo mogli shvatiti njezin scenarij i sudjelovati u njegovu pisanju, moramo znati – tko je zapravo Ellie? Smatram da sve ono što je iza nje, ali i sve ono što je ispred nje, nije ništa u usporedbi s onim što je u njoj. Izjavom u ovoj sceni, ona pokazuje da posjeduje snagu i vrijednosti skrivene duboko u sebi. Hoće li nam ih ikada otkriti? Nadam se da ne. Jer što postane dar kad se odmota? Puka zabava, a zatim i dosada. Vjerujem da je njezina priča veća od toga… #mojtloutrenutak

Objavu dijeli Zvone Cerovečki (@zvonecerovecki)

Treću i posljednju nagradu, digitalni kod za Standard Edition igre The Last of Us Part II, odlučili smo da zaslužuje matija_sumy, također s Instagrama, a ovo je njegova pobjednička objava.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Iskreno, #mojtloutrenutak bi mogao biti bilo koji dio ove fantastične igrice, ali jedan dio mi je posebno ostao u pamćenju, to je susret Ellie i Davida. Upravo ovaj trenutak prikazuje kako je okrutan svijet The Last of Us-a odgojio Ellie i naučio ju da nikome ne smije okrenuti leđa jer to je svijet opstanka najjačih. I zato od samoga početka ne opušta strijelu uperenu u Davida iako se na prvu on čini kao dobra osoba. Jedino što uspjeva nagovoriti Ellie da spusti svoj guard je briga prema ozljeđenom Joelu koji joj je kroz njihovo putovanje postao poput oca kojega nikada nije imala odrastajući u Vojnoj karantenskoj zoni. Upravo ta briga i ti osjećaji su ono što stvara probleme u tom groznom, ubojitom i strašnom svijetu i antagonisti poput Davida iskoristiti će tu priliku kada god ju dobiju.

Objavu dijeli Matija Šurmin (@matija_sumy)

Čestitamo svoj trojici!

I znam da sad zvučim kao najveći neiskreni klišej, ali stvarno – HVALA VAM SVIMA na sudjelovanju. Bilo je zabavno zavaliti se i čitati sve te vaše The Last of Us trenutke te uvidjeti kako je svako od vas na drugi način neke od tih trenutaka doživio.

Komentari (57)

  • [email protected]

    24.06.2020 - 15:24

    Hoće li biti još nekih nagradnih igri,pliz

  • Svarog

    24.06.2020 - 15:33

    Zao mi pobjednika.Nadam se da ce barem neko od njih fizicki sjekirom rascjepiti kutiju i disk na pola.

    • Zaratino

      @Svarog, 24.06.2020 - 15:42

      Zašto? Misliš da je igra loša? Meni je igra skroz ok, nije mi remek djelo al nije mi bila ni prva takvo savrsenstvo. Ali isto tako je kao i prva bolja od vecine drugih i nije pošteno da sereš o necemu što nisi proba.

    • bornfrompain1993

      @Zaratino, 24.06.2020 - 15:49

      Misli da je igra losa jer je ocito zanimljivo biti dio hate vagona

    • Svarog

      @bornfrompain1993, 24.06.2020 - 15:51

      Hate nije argument.

    • Igor Belan

      @bornfrompain1993, 24.06.2020 - 16:01

      Nemojte još i ovdje o spoilerima, morao sam ti izbrisati sad komentar. Imajte na umu da ima ekipe koja još nije zaigrala igru i što god vi mislili o priči ili igri općenito, samo nemojte drugima uništavati iskustvo. Možete o spoilerima pisati u komentarima onog članka koji se baš bavi pričom o igri – tamo je spoilerfest.

    • bornfrompain1993

      @Igor Belan, 24.06.2020 - 16:03

      Sorry, nisam pazio, nece se ponovit.

    • Fenner

      @bornfrompain1993, 25.06.2020 - 08:43

      Sram te može biti 🙂

    • Arthur

      @Igor Belan, 24.06.2020 - 18:26

      I ja tek vidio post a stavio komentar. Nadam se da nije puno odao😬😬

    • [email protected]

      @Igor Belan, 25.06.2020 - 07:58

      Znam da nema nikakve veze s ovim što si pričao sada,ali hoće li biti još nagradnih igri molim te

    • Fenner

      @Igor Belan, 25.06.2020 - 08:45

      Igore, hoće li biti još nekih nagradnih igara, ali sa nekom drugom nagradom?

    • kebbab

      @Fenner, 25.06.2020 - 22:30

      Biti će. Imaju još obična izdanja TLOU2 za podijeliti 😂😂😉 Smiješno mi kakve su se rasprave vodile zbog TLOU2 zadjih 6 dana. Jedni vole igru, drugima nije uredu, treći hejtaju a ćetvrti namjerno trolaju da bi isprovocirali ove što jim je igra dobr.

    • Arthur

      @Zaratino, 24.06.2020 - 18:24

      Ma i mene su neke stvari razočarale, ali hej baš kao što si rekao igra je i meni ok po pitanju priče ali ne više od toga. Ali je svakako vrijedno igranja, možda ne baš po punoj cijeni ali s vremenom kada smanje cijenu da.

    • Duanador

      @Svarog, 24.06.2020 - 17:48

      A zasto bi netko uradio tako idiotsku stvar?

    • Arthur

      @Svarog, 24.06.2020 - 18:23

      Mislim nije sada igra smeće pa odmah je treba uništiti ili uopće joj ne dati šansu. Ja sam i vidio spoilere i nisam mogao odoljeti ne pogledati kompletan gameplay igre. Mislim da razjasnimo, prvi dio je po pitanju priče daleko bolji od drugoga. Stvar kod drugoga dijela koja mi smeta je drugi glavni lik kojega ne želim spominjati da drugima ne pokvarim igru. Jedna od glavnih stvari koja mi smeta kod toga lika je ta što tako okarakteriziran da me jednostavno nije briga za njega skoro pa ni malo, ne za to što je napravio u jednoj sceni nego mu je karakter takav da me ne veže nikako za razliku od drugih likova. Jednostavno je meni taj lik bio previše dosadan. Druga stvar je ta što su mi i od tog lika misije bile jednostavno naporne za gledati ali sam želio imati potpuni dojam o cijeloj priči, likovima i atmosferi kompletne igre. Ono što mi je bilo vrlo zanimljivo je cijeli gameplay s ellie, ona mi je ostala i dalje zanimljiv lik i transformacija iz naivne i dobre osobe u ludoga i nemilosrdnog ramba je fantastična ako se mene pita. Kraj igre je takav kakav je i za očekivati je za last of us igru jer je i prvi bio tmuran i depresivan uz malu dozu ljepote i humora kao i ovdje. Sve u svemu meni je priča na kraju ispala ok, sporna scena na kraju koja je temelj priče jest malo lijena i mogli su je malo napetijom izvesti ali što je tu je. Iskreno sam mislio prednaručiti igru ali nakon spoilera i gledanja gameplaya ne želim. To ne znači da je neću uzeti ali ću čekati neki bolji popust jer mi je ipak malo puno dati toliko za igru koju kompletno sada poznajem. Jednostavno mi je last of us 1 najdraža priča ikada pa ne mogu imati nju a da nemam nastavak, pa koliko god ga neki omalovažavali.

    • Darac83

      @Svarog, 24.06.2020 - 19:57

      Džizs, do kad?! 😂

    • SanKa

      @Svarog, 25.06.2020 - 08:56

      dobio je igru besplatno..bas ti treba bit zao lol

    • kebbab

      @Svarog, 25.06.2020 - 22:47

      Očigledno si napravijo profil samo radi toga da bi hejtao igru.

    • Svarog

      @kebbab, 26.06.2020 - 14:23

      Hejt nije argument.

  • Gamerinho

    24.06.2020 - 15:34

    Prvo, čestitke dobitnicima. Drugo, naveo bih dio direktno iz natječaja koji glasi “Opišite nam te trenutke u obliku svojevrsne mini-recenzije dužine do nekih pet rečenica i objavite to javno na Instagramu ili Facebooku uz sliku ili video isječak iz prve The Last of Us igre koji smatrate da vašem tekstu dobro odgovara”. Do nekih pet rečenica, DO PET, a Vi nagradite litanije. Neki od nas su zaista pokušali zbiti sve u manje rečenica, što je daleko teže od pisanja eseja. Ovime niste ispali fer i zeznuli ste sve nas koji smo se držali uvjeta natječaja. Ajde da su opisi do nekih deset rečenica, još bih i razumio, ali ovako je stvarno teže razočaranje. Istina, u pitanju je igra, ali onda se držite pravila prilikom nagrađivanja, ovo je stvarno jadno.

    • Igor Belan

      @Gamerinho, 24.06.2020 - 15:52

      Eh, shvaćam te i sorry ako nije bilo baš jasno, ali ovo “nekih 5 rečenica” u tom opisu je trebalo sugerirati da se ne radi baš o striktnom ograničenju, nije ideja bila da vam baš brojimo rečenice, nego se radilo više o okvirnoj preporuci dužine… čisto da damo do znanja da nema potrebe da duljite više od “nekih 5 rečenica”. Netko je to odmah i pitao u komentarima pa je tamo dodatno objašnjeno da ćemo uzeti u obzir sve postove, ali da nema potrebe da duljite previše sa samim tekstom u postu. Cijeli post kao cjelina se gledao, zajedno sa slikom (u koju ste mogli staviti i tekst btw, odnosno što god vam padne na pamet) ili videom.

    • Zaratino

      @Gamerinho, 24.06.2020 - 15:59

      Iako na prvu ne izgleda tako, prva nagrada je sve napisala u 6 recenica.

    • Mr.Nobody

      @Zaratino, 24.06.2020 - 16:06

      Prva je definitivno zaslužena , sudjelovao sam u nagradnoj igri ali kada sam vidio njegov post točno sam znao da će on pobijediti, druga i treća su također zaslužene ali to je već sreća jer od 80-tak postova treba izdvojiti samo 3 pobjednika, bilo je jos osoba koje su izvrsno napisale ali sve u svemu ja sam uživao čitajući svaki post, iz tog razloga mislim da je sve zasluženo i nema potrebe odmah plakati…Dobitnici nadam se da ćete uživati u igri 😁

    • macgyver

      @Gamerinho, 24.06.2020 - 18:21

      Prva nagrada ima 6, a treca 5 recenica. Samo je druga malo duza, 12-13

  • mili1985

    24.06.2020 - 15:35

    Bravo za osvrte i čestitke pobjednicima!

  • Suslov

    24.06.2020 - 15:58

    Čestitam pobjednicima, ali se isto tako moram osvrnut na uvjete natječaja. Nigdje nije bilo napisano da može video recenzija. Bilo je rečeno pismeno (striktno – gledat će se podudarnost teksta i objave – video isječka s you tubea ili fotka). Da je npr ovaj dečko s drugom nagradom ovaj pre bolestan tekst izgovorio u videu, prva nagrada bi bila njegova. Just sayin…

    • Zvonac97

      @Suslov, 24.06.2020 - 16:44

      Hvala, ali ne bih se složio jer smatram da je dečko s glavnom nagradom uložio puno više truda i zasluženo je osvojio prvo mjesto.

    • drazensi

      @Suslov, 24.06.2020 - 17:34

      Pa covjek je stavio i tekstualni oblik 🙂

  • Pask0o0

    24.06.2020 - 16:00

    A ja sam napisao koliko god mi je insta dao i nista od toga kako sad to? Haha

  • Pacolinsky

    24.06.2020 - 16:04

    Pozdrav svima!

    Prije svega, htio bih se zahvaliti ekipi iz HCL-a i PlayStation Hrvatske na nevjerojatnoj prilici koja mi je definitivno uljepšala ljetovanje. Hvala vam od sveg srca <3

    Nevjerojatna mi je čast odnijeti prvu nagradu, ali bih isto tako htio čestitati kolegama dobitnicima i ostalim sudionicima čiji su TLOU trenutci bili jednako, ako ne i više emotivni i zanimljivi za čitati (osobito bih istaknuo @kresojazavcar i njegov zanimljiv post te @_smrecki koji mi je dao inspiraciju za video format :))

    Kao dugogodišnji anonimni čitatelj i pratitelj HCL-a, činjenica da sam ostavio svoj trag na platformi mi stvarno puno znači, te se nadam da vam se sviđa moj mali projekt!

    • SonOfZeus

      @Pacolinsky, 24.06.2020 - 16:57

      Bravo majstore, odlično si napisao i samim time i mene podsjetio na tu scenu iz igre. Nadam se da će ti dvojka biti dobra, ako ništa drugo imas odlične collectibles. ✌🏻

    • drazensi

      @Pacolinsky, 24.06.2020 - 17:33

      Odlicno odradeno. Uzivaj u nagradi i igri 😀

    • TheBossOfTown

      @Pacolinsky, 24.06.2020 - 18:23

      Čestitke tebi, a i ostalim dobitnicima. S razlogom si odnio prvu nagradu. Sad stalno govorim sebi, “eh da je meni palo to napamet”, haha. U svakom slučaju, uživaj!

    • moordrak

      @Pacolinsky, 24.06.2020 - 21:12

      Bravo! Ignoriraj zle jezike i uživaj u igri.

    • Toma_HR

      @Pacolinsky, 24.06.2020 - 21:20

      Čestitam, zasluženo.

  • Zvonac97

    24.06.2020 - 16:11

    Hvala puno na nagradi. 🙂 Šteta samo što se nigdje nije navelo da može i video recenzija, jer vjerujem da bi post tako bio odrađen i bolje. U svakom slučaju, tnx na 2.mjestu. Kako se preuzima nagrada?

    • Igor Belan

      @Zvonac97, 24.06.2020 - 16:13

      Samo baci oko na Instagram, imaš poruku 🙂

    • Smrecki

      @Igor Belan, 24.06.2020 - 18:02

      Pozz!Ja smatram da niste fer proglasili pobjednike jer sam uložio puno truda i volje te sam napravio sve po uputama.Napravio sam video format,recenziju te moj najbolji tlou trenutak, a čak je i @pacolinsky napisao daj je dobio ideju od mene, a on je osvojio prvo mjesto.Mogao sam osvojiti barem treće mjesto:/

    • drazensi

      @Smrecki, 25.06.2020 - 15:34

      Moglo je i ostalih 90 osvojiti 🙂

    • kebbab

      @drazensi, 25.06.2020 - 22:38

      😂😂😂😂😂😂😂

  • Josip

    24.06.2020 - 16:21

    Čestitke pobjednicima, zasluženo, a ja ću još malo morati sačekati da promjenim Avatar u nekog oz dvojke
    GG dečki

  • SpecialDragon

    24.06.2020 - 17:11

    Svakako zasluženo

  • Smrecki

    24.06.2020 - 17:26

    Ja smatram da sam ja trebao pobijediti, u kratkim riječima i video formatom sam napisao svoje mišljenje te mini recenziju. Tako je i pisalo u uputama. Trebao sam barem osvojiti 3 mjesto ako ništa, a i @pacolinsky napisao da je dobio inspiraciju od mene:/

    • SonOfZeus

      @Smrecki, 24.06.2020 - 22:20

      Privatelju, nagradna igra je gotova i vjerujem da su mnogi smatrali da su bas oni trebali pobjedit. Išao sam pogledati i tvoj “tlou trenutak” i iskreno nije baš na razini prve trojice. Vise sreće drugi put.

    • bornfrompain1993

      @Smrecki, 25.06.2020 - 00:43

      Svatko smatra da je on treba pobjediti, samo vecina ljudi nije toliko egocentricna da to prizna u komentarima.

    • Smrad83

      @Smrecki, 25.06.2020 - 21:39

      Kolko imas godina kad dva puta pises ovakav post? Pa gle, svijet je takav, nije posten pogotovo kad gledas kroz sebe, trud nije garancija dobrog rezultata, valjda si nes naucio, ides dalje, znas bolje sada. Btw nitko ne voli placipicke. Sretno drugi put.

  • drazensi

    24.06.2020 - 17:32

    Cestirk

    • drazensi

      @drazensi, 24.06.2020 - 17:33

      Cestitke ekipi. Odlicno odradeno. Uzivajte. Dajte edit 😀. Tipkovnica na mobu mi ne valja🙂

  • Duanador

    24.06.2020 - 17:54

    Svaka cast nositeljima nagrade. Sve tri posta su stvarno odlicna. Uzivajte u nastavku.

  • MightyAloy

    24.06.2020 - 19:07

    Čestitke pobjednicima. 👏 Igra je vrhunska, uživati će te igrajući.

    • Petar Marjolovic

      @MightyAloy, 24.06.2020 - 20:09

      Ajde falim te bože smanjio si orgazme na TLOU2 kao i emojie.

    • U.M.O

      @Petar Marjolovic, 24.06.2020 - 20:47

      Ma pusti ga,njemu nema pomoći

    • Svarog

      @MightyAloy, 26.06.2020 - 14:25

      Treba te lijeciti kombinacijom vode i struje.

  • Noproblemoguy

    24.06.2020 - 19:15

    Svaka čast pobjednicima, i uživajte u izvrsnij kvaliteti gameplaya i odlične priče

  • Retrogi

    24.06.2020 - 19:41

    Razočaran sam.Mislim da sam pogrešio nesto sa oznakom #… jer moj niste pregledali,a i bilo je premalo registrovanih ljudi koji se takmice.Mislim da sqm zabtljo u tome.Jesam li

  • Darac83

    24.06.2020 - 20:00

    Molim vas, sad dosta članaka o ovoj igri… 😂

  • TITANXIS

    25.06.2020 - 19:23

    Čestitke svoj trojici, a ostalima, znam da ste sve dali od sebe i potrudili oko recenzija. Drugi puta se potrudite još više jer će vam se isplatiti a za one one koji su u neku ruku razočarani što nisu osvojili jednu od nagrada, ah… želim više sreće drugi puta jer ona je jedina bila presudna u ovoj nag. igri.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?