HCL.HR

Portal Knights je nova sandbox avantura koja želi komad Minecraftovog kolača

Zoran Žalac 05.02.2016.   •   2 komentara


Tvorci Sacreda 3 najavili su svoj Minecraftovski naslov u kojemu će igrači kopati po modularnom okolišu i skupljati portale za pristup novim svjetovima.

portal-knights

Nakon uspjeha fenomena zvanog Minecraft, mnogi su developeri uskočili u vagon tog trenda i okušali se sa svojim verzijama sandbox-crafting-survival igara. Najnoviji među njima je njemački Keen Games, poznat po Sacredu 3 kojega smo svi s razlogom zaboravili. Keen Games, naime, razvija Portal Knights, sandbox avanturu koja je mješavina svega i svačega – izgledom podsjeća na japanske RPG igre, mehanikom na Minecraft i Terrariju, no ima i nekih svojih ideja.

Cilj u Portal Knightsima je pronaći dijelove portala i craftati ih u prolaze između različitih svjetova. Igru počinjete s jednom od triju različitih klasa – ratnikom, čarobnjakom ili rendžerom. Svaki od njih ima različite sposobnosti, a njih možete upariti s još dvoje igrača u mrežnom multiplayeru. Doduše, multiplayer će biti samo kooperativni pa nećemo vidjeti PvP sadržaje.

Što se kopanja i gradnje tiče, očekuje nas preko 100 različitih objekata i niz različitih materijala. Za razliku od Minecrafta, ovdje noću neće biti opasno, ali sve predmete ipak će biti potrebno pohraniti na jednom sigurnom mjestu. Borba protiv neprijatelja bit će brza i bez neke posebne filozofije pored one – udari neprijatelja što brže pa mu se izmakni.

Portal Knights najavljen je za PC, a izlazi već 25. ovog mjeseca – u Steam Early Access modelu.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • SnowGamer

    05.02.2016 - 17:18

    Cool. but nope.

  • TheNiZziP11

    06.02.2016 - 00:25

    Jel samo meni malo slici na Clash Of Clans? 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?