HCL.HR

Potvrđen Resident Evil 2 remake!

Zoran Žalac 12.08.2015.   •   5 komentara


Najtraženija prerada u Resident Evil serijalu na kraju će se ipak dogoditi. Capcom je nakon viđenog interesa fanova u slučaju Resident Evila 2 odobrio remake istoga.

Godina 2015. zasigurno će ostati zapamćena kao godina u kojoj su najavljene prerade kultnih igara za koje nismo mislili da će se ikada ostvariti. Final Fantasy 7 eksplodirao je na E3 sajmu, a sada je i Capcom odlučio udovoljiti fanovima te je pristao na Resident Evil 2 Remake.

Priča iza te prerade je malo čudna jer je to bio najtraženiji Resident Evil remake već dugo vremena, no Capcom je to tek sada shvatio. Trebalo je prvo da se netko pozabavi idejom o preradi igre u Unreal Engine 4 pokretaču da bi producent Resident Evil HD prerade potom pitao fanove koliko su zainteresirani za takav remake. Odgovor na to bio je jednoglasan.

I eto, Yoshiaki Hirabyashi danas nam javlja kako je Capcom odobrio razvoj tražene prerade. U ovom trenutku nije jasno do koje će razine ta prerada ići, no kako Resident Evil 2 nikada nije službeno dorađivan iz svoje PS1 verzije, ne može se baš smatrati preradom ako samo dobije podršku za 1080p rezoluciju i achievemente. Ili ipak…?

Komentari (5)

  • QFlash

    12.08.2015 - 16:51

    Bar jedna lijepa vijest danas..veselim se ponovno ući u Racoon City police station, ovaj put u HD rezoluciji.

  • tony_85

    12.08.2015 - 17:19

    Nadam se da je remake from the ground up. Prerenderirane pozadine u 1080p i 3D likovi.
    Tenk kontrole ali bi volio da je inventory veći kao u RE4. I nadam se da će zadržati look zombija kao u RE i RE Zero tj. da izgledaju kao živi mrtvaci a ne "zombiji" kao u RE 6 sa angry look-om, kao da imaju emocije.
    A sjećam se i svog bana sa Capcom foruma kada su rekli da ipak neće raditi RE2 remake za Gamecube. Bio sam malo mlad,a i bio sam malo prost na forumu 🙂

  • shepard-fan

    12.08.2015 - 18:21

    Ma neka sve puste kako je i original znači , save , iventar i kameru također priču to je najvažnije a grafiku neka naprave najbolje kako mogu

  • dex19

    14.08.2015 - 20:39

    Mislim da nemogu fulat ako naprave grafiku kao ili čak bolje od REmakea i REzoro-a.uz dodatne zagonetke, prostorije, oružja etc. Ostali koncept kamere igrivisti bi trebao ostati isti. samo nek neidu na TPS :/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?