HCL.HR

Poznati su prvi detalji o Resident Evil 4 VR verziji, cijela igra prebačena je u Unreal Engine 4

Zoran Žalac 22.04.2021.   •   4 komentara


Doznali smo prve detalje o VR verziji kultnog horora Resident Evil 4 koja je u izradi za Oculus Quest 2. Kako stvari stoje, čini se kao da je to potpuno nova igra.

Kultni horor naslov Resident Evil 4, po glasovima publike u našoj anketi mnogima najbolji dio Capcomovog serijala, ove će godine dobiti svoju VR verziju. Doznali smo to prošlog tjedna, a sada su tvorci igre otkrili prve detalje o tome kako cijelo iskustvo planiraju prilagoditi virtualnoj stvarnosti.

Kao i većina današnjih VR igara, RE4 VR moći će se igrati u stojećem položaju ili pak sjedeći. Dakako, igrat će se iz perspektive prvog lica. Postojat će više načina kretanja – od fluidnog do teleportiranja za one slabijeg želuca. Igra će biti dorađena novim mehanikama pa će oružja i objekti u svijetu imati fizikalna svojstva – u prijevodu, neće se oružja i predmeti moći skupljati pritiskom tipke nego će ih se morati dohvatiti zamahom ruke.

Oružja će se moći mijenjati i izvan inventoryja, a novost je i to da će biti korištenja dvaju oružja odjednom – svako u jednoj ruci. Interaktivna će biti i svjetiljka kojom će se moći ručno osvjetljavati mračni prostori u igri.

Što se samog izgleda igre tiče, developeri poručuju kako su preradili peko 4500 tekstura u igri te im povisili rezoluciju. Iznova su napravljene i sve animacije likova jer je igra prebačena u Unreal Engine 4. Cutscene i glazba ostali su netaknuti, odnosno prezentirani u originalnom formatu.

Resident Evil 4 VR dolazi ekskluzivno za Oculus Quest 2. Datum izlaska još nije precizno određen.

Komentari (4)

  • P3T4R

    22.04.2021 - 10:54

    quest 2 ekskluziviti je totalni scam

    • uzyuss

      @P3T4R, 22.04.2021 - 12:34

      Za sve je kriv onaj gmaz

  • Dejv93

    22.04.2021 - 12:32

    Capcom dajte nam remake u stilu dvojke i trojke

  • GTA222

    22.04.2021 - 12:33

    Još da nije samo za Quest 2 nego da ima za PCVR i PSVR…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?