HCL.HR

Prerada Dead Spacea neće imati mikrotransakcije, a ni učitavanja

Zoran Žalac 23.07.2021.   •   13 komentara


Razvojni tim EA Motive fanovima Dead Spacea dao je do znanja da u preradu prve igre neće ubaciti mikrotransakcije.

Horor serijal Dead Space pružao je primarno single-player iskustva sve do svog trećeg dijela. Tada je Electronic Arts uz kooperativnu kampanju odlučio u cijelu priču ubaciti mikrotransakcije i to nije dobro sjelo fanovima. U Electronic Artsu to dobro znaju pa su prilikom najave da će preraditi prvi Dead Space bili iznimno transparentni: mikrotransakcija neće biti. Ni po izlasku igre ni naknadno.

Doduše, neke stvari iz nastavaka Dead Spacea iskoristit će se u preradi originala. Kontroliranje lika u zero gravity sekcijama igre tako će primjerice biti sličnije mehanici iz Dead Spacea 2 nego u originalu.

S obzirom na to da se igra razvija za aktualni hardver PC, PlayStation 5 i Xbox Series platformi, to otvara priliku da se neke stvari izvedu drugačije. Konkretno, prerada će biti dizajnirana tako da nema dužih pauza ili tranzicija tijekom igranja, odnosno formata levela kao u originalu.

“Želimo da igrači budu još dublje uronjeni u interaktivno iskustvo, od samog početka pa do kraja igre. Ne želimo da ih išta prekida, ne želimo nikakve rezove. To znači da neće biti učitavanja. Možete neprekidno igrati od glavnog menija do odjave.” – poručili su iz EA Motivea za IGN.

Osim grafičke nadogradnje, za preradu je obećan i veći fokus na zvuk. Trodimenzionalnost zvuka također bi trebala pomoći dočaravanju ugođaja:

“3D audio dodat će igraču razumijevanje odakle zvuk dolazi, širit će se kroz hodnike, ventilaciju iznad vas… To su stvari koje ćemo moći unaprijediti da bismo poboljšali ugođaj igre.” – dodali su developeri.

Označeno sa: ,

Komentari (13)

  • Deus

    23.07.2021 - 17:15

    Top!

  • MightyAloy

    23.07.2021 - 17:22

    Odlično, s guštom ću opet igrati.

  • Hadvar

    23.07.2021 - 17:28

    Ocekuju hvalospjeve za nesto sto bi trebalo biti ocekivano.

    • Skoropazao665

      @Hadvar, 23.07.2021 - 19:10

      Upravo to standardi su toliko pali u svemu da normalna stvar zahteva pohvale

    • Dick Johnson

      @Hadvar, 23.07.2021 - 20:51

      Nemoj zaboravit samo kolko puta su pogazili riječ. Samo malumnik bi im mogo vjerovat.

    • Outback

      @Hadvar, 24.07.2021 - 12:06

      Čim sam vidio ovo nece bit mikro transakcija oblio sam. Mamu vam vašu dam vam 70 eura za igru i još bi mi i naplatio level. Hebo im pas majku svima

    • PppPP

      @Hadvar, 24.07.2021 - 16:06

      Obzirom da ima cijeli članak o ovome, očito ima hvalospjeva

  • birro

    23.07.2021 - 17:48

    Jedva čekam

  • Pekkmen

    23.07.2021 - 19:56

    Gaming Industrija je postala tako “Plastična” da umjesto napraviti novi sequel/spinoff ili novi IP sada nas konstantno bombardiraju sa Remake-ovima.
    Kada sam vidio da mass effect remake košta 500 kn na play store-u skoro sam pao na dupe.
    Ne možete naplačivati punu cijenu za remake igre koju mogu na starom laptopu kupiti preko steam-a ili GOG-A (ili cak piratski skinuti) za 10 dolara i igrati bez problema a između dvije verzije osim bolje grafike drugih razlika nema
    Redom sve voljene igrice starije od 5 godina ce dobiti remake i mi cemo to ne misleci kupovati masovno i hvaliti gaming divove kao da su napravili tko zna šta.
    Ne znaći da nisam za remake-ove, igrice kao što su system shock , prey , alpha centauri zaslužuju remake-ove jer su ostarjele igrice, iskreno veselim se Diablu II i jedva cekam da izađe remake.
    Ali ne možete igrice stare 5-6 godina “poljepiti” sa novim grafikama bez ikakvog većeg truda u izmjeni bitnih stvari u igirci i samo staviti punu cijenu na njih, bezsramna krađa ako se mene pita koju “pušimo” svijetski

    • SilverMelior

      @Pekkmen, 24.07.2021 - 08:46

      Dobri su remakeovi da nije njih nikad nebi odigrao igre kao sto su Shadow of Colosus, Resident Evil 2 i slične

    • Pekkmen

      @SilverMelior, 24.07.2021 - 14:13

      Ali bas to sam i naveo u komentaru da starije kvalitetne igre kao ove dvije sto si napomenuo itekako su zasluzile remake. Kolicina truda stavljena u Resident Evil 2 je zapanjujuca jer igrica je odlicna.Ali mass effect je dobio graphics patch i igr nakon toliko godina jos imaju iste bugove i probleme po meni to je cisti “money grab” koji ljudi kupuju masovno i bas takve remake-ove ne podrzavam(isto tako sa call of duty remake-ovima). Ali ako cemo imate vise remake-ova u stilu Resident Evila onda sam totalno za iako kako znam gaming industriju to ce biti jako rijetka pojava

  • Artyom

    23.07.2021 - 21:33

    Jedan od rijetkih primjera gdje igra uistinu više zaslužuje remake nego nastavak !!!!

  • Mrky

    26.07.2021 - 15:43

    Trebali su onda remakeat Dead Space 3, tu bi bili na domacem terenu sa mikrotransakcijama

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?