HCL.HR

Pronađena je zadnja tajna God of Wara, fanovi ostali razočarani

Zoran Žalac 24.07.2018.   •   16 komentara


Nakon skoro tri mjeseca traženja otkrivena je i zadnja skrivena stvar u God of Waru. Na žalost fanova, u pitanju uopće nije velika tajna.

Ovogodišnji God of War je igra koja u sebi sadrži mnogo opcionalnog sadržaja, a dio tog sadržaja su i takozvani easter eggovi iliti skriveni detalji i reference. Primjerice, u igri možete doći do inačice Infinity Gauntleta kakav nosi Thanos iz Avengera, a možete izvući i posebnu verziju Leviathan sjekire iz međudimenzionalnog procjepa.

Većina tih skrivenih detalja otkrivena je dosta brzo nakon izlaska igre, no redatelj Corey Barlog mjesecima je već tvrdio kako jedna tajna ipak još nije otkrivena. Igrači su zadnja dva mjeseca bezuspješno tražili zadnju skrivenu stvar u igri, a onda je spomenuti redatelj prošlog tjedna dao konkretan trag otkrivši da se tajna nalazi u Kratosovoj kući, odmah na početku igre.

Nakon toga nije trebalo mnogo da se tajna razotkrije, ali vas upozoravamo da ima veze s najvažnijim dijelom priče, odnosno s najvećim spoilerom. Ako još niste završili God of War i ne želite si uništiti glavno iznenađenje, upozoravamo vas da ovdje prekinete s čitanjem.

NAJVEĆA TAJNA GOD OF WARA KRIJE SE IZA OVOGA

S obzirom da se ova “tajna” jasno otkriva na kraju same igre, fanovi su malo razočarani što je ovo bila zadnja tajna God of Wara. Neki čak nisu sigurni da je to to, no crtač koncepata za igru, Joe Kennedy, potvrdio je da je lov na zadnju tajnu gotov.

“Dakle, velika tajna je nešto što smo već znali.” – tužnim je tonom zaključio jedan od fanova.

Komentari (16)

  • afaron

    24.07.2018 - 11:08

    Kako dobra igretina..

  • Eldar Tutnić

    24.07.2018 - 13:33

    Prešao igru “od a do ž”, i zaista jedna od najgorih igara novijeg doba. Totalno sam ostao razočaran čak do nivoa gdje sam razmišljao da tražim povrat novca. Daleko više sam očekivao od ove nahajpane igre, a na kraju sam dobio jako mlaku priču sa osrednjim gejmplejom. Naravno, sa ovim se dosta ljudi neće složiti (što ocjene i govore), ali meni jednostavno nije sjela. Od mene ova ocjena ima 7.8, i to jedva. Zadnjih 6-7 godina prešao sam veliku većinu najboljih igara koje su izlazile, a ova spada u red razočarenja.

    • moordrak

      @Eldar Tutnić, 24.07.2018 - 14:16

      Naravno, zaradio si sve trofeje i platnirao si je. Sigrun i ostale valkire si prešao iz prve, a ne moram ni pitati, igrao si god of war težini. Ako si sve ovo tako glatko odradio, kako kažeš, a igra ti je i dalje loša ili osrednja, onda spuštam kapu! Znaš da je GOW tabačina, a ne Dostojevski. Ne znam što si očekivao.

    • Eldar Tutnić

      @moordrak, 24.07.2018 - 14:55

      Nisam htio platinirati jer mi nije uopšte bila zanimljiva, ali sam odigrao na najtežoj razini jer inače tako igre igram, zanimljivije mi je. Valkire su mi poluzanimljive, i to je moje mišljenje o igri. Moj dobar prijatelj kaže: “jednostavno ti nije sjela” 🙂

    • Kotaku bot

      @moordrak, 24.07.2018 - 18:09

      Cak je i to tabanje vrlo slabo pogotovo comboi u pogledu na konkurenciju.

    • siblyx

      @moordrak, 24.07.2018 - 19:00

      Wtf je ovo za komentar? Kakve veze trofeji imaju s kvalitetom igre i jel nekome dobra ili ne? A kamo li tek platina.

    • moordrak

      @siblyx, 24.07.2018 - 23:48

      A ti to komentiraš samo da bi prikenjao ili? Vidiš, trofeji su u GOW-u vezani uz dio priče kojeg treba otkriti. Ako ikada kreneš skupljati trofeje u igrama, onda ćeš vidjeti da ih u većini zarađuješ onako, usput, bez previše truda. GOW je jedna od rijetkih igara u kojoj se moraš dobro potruditi kako bi ih zaradio, a ekipa koja ih je osmislila je napravila fantastičan posao. U ovom slučaju, tek kada ih sve skupiš možeš reći da si igru prešao u potpunosti. Naravno, ništa ti ne moraš. Debela većina igrača nikada niti ne pogleda listu trofeja jer im to, eto, nema veze sa ničim. Eldar je očigledno očekivao nešto drugo od GOWA i sa pravom nije oduševljen. Ja sam mu svojim komentarom sugerirao da pogleda igru iz drugog kuta, ako može. Čini mi se da ga to ne zanima. Ok. O mišljenjima neću raspravljati.

    • Eldar Tutnić

      @moordrak, 26.07.2018 - 06:52

      Naravno da skupljam trofeje 😀 To mi je jedna od najboljih stvari na PS4, ali nemam toliko vremena da skupljam trofeje za svaku igru tako da se zadam samo za igre koje su mi ekstremno dobre.

    • Igor Belan

      @Eldar Tutnić, 24.07.2018 - 19:35

      Sve pet, samo budući da očito imaš drugačije mišljenje od nekakve većine, sad me skroz zanima koje su igre tebi bolje sjele od ove, a da su otprilike istog žanra. Znači nekakve čisto akcijske igre ili akcijske avanture, a da po tebi imaju priču koja nije mlaka i gameplay koji je više no osrednji, u odnosu na GoW.

    • afaron

      @Igor Belan, 25.07.2018 - 09:21

      Nepostoje takve, zato se ušutio.

    • Eldar Tutnić

      @afaron, 26.07.2018 - 06:50

      Postoje, naravno da postoje 🙂

    • Eldar Tutnić

      @Igor Belan, 26.07.2018 - 06:50

      Nisam odgovorio prije jer nisam stigao 🙂 Što se tiče ovog žanra meni je daleko bolji npr. Rise of the Tomb Raider ili Tomb Raider (2013), Uncharted serijal, The Last of Us itd. Sve te igre su linearne akcijske avanture a koje su mi daleko bolje od God of War (2018)

    • Igor Belan

      @Eldar Tutnić, 26.07.2018 - 10:01

      A dobro, svakom svoje 🙂 ali ne misliš li da je GoW po pitanju gameplaya izazovniji od svih navedenih?

    • Eldar Tutnić

      @Igor Belan, 26.07.2018 - 18:23

      Svakako, GOW je dosta izazovan i tu mu se mora dati priznanje.

  • Kotaku bot

    24.07.2018 - 14:40

    Cudi me kako nisu ostali razocarani samom igrom.

  • crolink07

    24.07.2018 - 19:04

    Fantastična igra,90\100,nakon glavne priče još zanimljivije istraživanje i skupljanje trofeja ,Valkyre na težoj razini nevjerojatne protivnice,kombinacija borbe sjekire i blade of chaosa,zabava na vrhuncu,hoću još?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?