HCL.HR

Psi se neće napucavati u Call of Duty: Warzone… jer je ideja ukradena?

Zoran Žalac 01.08.2022.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Call of Duty: Warzone trebao je dobiti skin psa koji bi se napucavao s Terminatorom i drugim likovima. Na kraju do toga neće doći, ali ne zbog redikuloznosti ideje, nego zbog optužbi o plagiranju materijala.

Možda ste prešli preko ideje da se Godzilla i King Kong sukobljavaju u Call of Duty: Warzone, da ondje ratuju Snoop Dogg i Terminator… No, biste li prihvatili ideju da igrači Warzonea trču naokolo kao psi samojedi – samo na dvije noge? Nije da je vaš odgovor tu bitan – ne pita vas se uopće. Do toga je trebalo doći jer je skin psa trebao dobiti operativac Kim Tae Young. No, čini se kako je taj plan sada upitan.

Možda biste pomislili da se od ideje odustalo jer je cijela stvar krajnje neozbiljna za standarde Call of Dutyja. Međutim, nije do toga – pas Samojed možda se neće pojaviti u Warzoneu jer je ideja navodno ukradena.

Konceptualni crtač Sail Lin, ujedno i fan Call of Dutyja, još je krajem 2019. objavio svoj crtež psa u ulozi vojnika, koji ima više sličnosti sa spornim skinom za Warzone i Vanguard. Autor je stoga prozvao Activision i Raven Software za plagiranje, te im se javio u potrazi za objašnjenjem ili kompenzacijom. Iz Activisiona su mu se javili te su u tijeku pregovori. Međutim, sporni je pas za sada nestao s promotivnih slika i sudbina mu je neizvjesna.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?