HCL.HR

Psihodeličan horor Layers of Fear izlazi sljedećeg mjeseca

Petra Rukav 22.01.2016.   •   1 komentara


Ako vas Amnesia: The Dark Descent nije dovoljno isprepadala ili samo želite testirati svoje srce, nadolazeći horor naziva Layers of Fear prava je stvar za vas.

Etiketiran kao psihološki horor, Layers of Fear igrača stavlja u kožu anonimnog slikara čiji život polako naginje ludilu dok nastoji završiti najvažnije umjetničko djelo svoje slikarske karijere.

Ova avantura iz prvog lica ispunjena je raznim zagonetkama i vizualnim trikovima. Primjerice, ulaskom u neku prostoriju slikar će se naći okružen zaključanim vratima, a ideja da se vrati od kud je došao past će u vodu kad će prilikom okreta od 360 shvatiti da su vrata nestala, odnosno nikad nisu ni bila tamo.

Psihodeličnom iskustvu ove epizode pridonijet će i postupno sužavanje te iste prostorije, no srećom, slikar će izbjeći proces pretvaranja u palačinku bijegom kroz nova, u zadnji čast, materijalizirana vrata.

Čini se da je Layers of Fear djelomično inspiriran Silent Hillsovim „interaktivnim teaserom“ po pitanju prezentacije, dok svojom pričom lagano podsjeća na BioShock.

Bloober Team, indie developer koji stoji iza ovog naslova, na PlayStation Blogu objavio je da će ova igra interesantne premise biti dostupna 16.02. za PS4, no informacija o izlasku pune verzije za PC i XONE još uvijek nije potvrđena.

Ironija je u tome što je Layers of Fear već neko vrijeme dostupan kroz Steam Early Access i Xbox Preview Program, dok je PlayStation 4 zamalo ostao bez svog primjerka.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?