HCL.HR

Pucačina Disintegration gasi servere za multiplayer samo pet mjeseci nakon izlaska

Zoran Žalac 18.09.2020.   •   9 komentara


Pucačina koju je dostavio jedan od kreatora Halo serijala nije se uspjela nametnuti na tržištu te će izgubiti podršku za multiplayer ni pola godine nakon izlaska.

Jučer sam pisao o tome kako je štetno da multiplayer igre bilo koje vrste koštaju 80 eura, koliko će koštati jedna od Sonyjevih PS5 ekskluziva. Naime, isplativost držanja servera za multiplayer na životu ovisi isključivo o tome koliko igrača aktivno igra samu igru. Što je cijena igre viša, to je broj igrača u pravilu manji kad se radi o igrama iz nedokazanih serijala. Najnoviji primjer toga je SF pucačina Disintegration koja je izašla u šestom mjesecu. Njoj će se serveri za multiplayer ugasiti u jedanaestom mjesecu, poručili su tvorci igre.

Gašenje servera odnosi se na sve verzije igre (PC, PlayStatio 4, Xbox One) te će se odvijati u fazama da bi multiplayer u konačnici potpuno nestao 17. 11. Dakle, igra je bila na životu kraće od pola godine. Razlog je jasan – multiplayer komponentu jednostavno nije igralo dovoljno igrača.

Kod Disintegrationa je to šteta jer kako je u recenziji pisao naš Hrvoje, multiplayer se činio kao zabavniji dio igre. Još uvijek će Disintegration imati single-player kampanju s pričom, no ostaje za vidjeti hoće li mu cijena biti prepolovljena nakon gašenja multiplayera.

Igra je inače koštala 40 eura i prema to nije *puno* za neki kvalitetan naslov, ni s tom cijenom nije uspjela privući dovoljno igrača. Što bi tek bilo da je koštala dvostruko više od toga – famoznih 80 eura? Znači li to da bi servere onda ugasila u upola kraćem roku, za dva mjeseca?

Ne sumnjam da ćemo iduće godine čitati i takvu vijest za neku drugu igru.

Komentari (9)

  • playbox124

    18.09.2020 - 09:58

    Hahah volim te replike Haloa ali nista to. Sjecam se da se za tu igru govorilo kako plejka dobiva ‘halo’ 😂
    Welp, this aged well

  • 312AE

    18.09.2020 - 10:51

    Ja sam se na Battlebornu naučil, da više nikad ne kupujem multiplayer only igre za punu cjenu, iako sam jako puno sati utukel na njega, a Desintegration nikad niti nije bil nešt ludo popularan kod ljudi. Evo opče sam prvo moral razmišljati, koja je to igra.

  • GAMEmaher

    18.09.2020 - 11:05

    Danas neki novi naslov samo online mod izbaciti i još to masno naplatiti moraš biti ludo samouvjeren i hrabar uz masu free to play naslova! Na ps4 imam toliko dobrih izbora da niti ne stignem nažalost sve. Evo ovaj mjesec i PUBG na ps plus free a ne znam ni kad njega isprobam uz Warzone, brodove i tenkove što se rastura! Kakvo kupovanje i plaćanje više… PC steam i Epic se već nakrcalo 200+ naslova džabe nit to takao još.

    • GAMEmaher

      @GAMEmaher, 18.09.2020 - 11:10

      I još Rocket League dolazi sad….izbora ko čeha na jadranu 🙂

    • almoustevil665

      @GAMEmaher, 18.09.2020 - 13:44

      I Crossout je odlična f2p igra koja je podcenjena

    • GAMEmaher

      @almoustevil665, 18.09.2020 - 17:22

      I nju pikiram al nikako da je instaliram 🙂

  • ck7

    18.09.2020 - 11:27

    Vidio sam trailer za igru prije mj dana, nisam ni skuzio da je izašla kamoli da sam zaigrao..

  • Skycan

    18.09.2020 - 17:19

    Klasika.

  • Strahinja Radonjic

    18.09.2020 - 21:41

    Zašto jednostavno ne spuste cenu igre na 15€? Toliko će se prodati kopija da će gašenje MP-a biti za početak tek odloženo do daljnjeg a možda se čak i odustane od gašenja, možda će na taj način MP nekako na kraju “izvući živu glavu”.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?