HCL.HR

Quake Champions postao je potpuno besplatan

Zoran Žalac 11.08.2018.   •   12 komentara


Quake Champions je ispunio izvorno obećanje i sada je dostupan kao potpuno besplatna igra u verziji za PC.

Quake Champions je još prilikom prve najave bio zamišljen kao igra free-to-play formata. No, onda je lansiran u early access fazi kao “plaćena beta” i tek je povremeno bio besplatan, ali na ograničeno vrijeme. Sada je tome došlo kraj i igra je u potpunosti prebačena u F2P format te ju svi mogu besplatno preuzeti i igrati na Steamu.

Ovo doduše ne znači da je razvoj igre dovršen, odnosno da ista izlazi iz early accessa. Novi sadržaji će još uvijek stizati te će se igra dodatno “štelati”, tako da svi igrači još uvijek mogu dati povratne informacije i savjete tvorcima igre uz nadu da će ih oni uvažiti.

U sklopu osnovne F2P verzije dobiva se pristup Quickplay, Ranked i Arcade modovima, te dva lika, tj. šampiona: Ranger i Scalebearer. Ostali likovi mogu se otključati igranjem, odnosno osvajanjem Favor valute. Naravno, ako su vam džepovi u stvarnosti puni novca, možete sve likove kupiti i bez znojenja za njih.

Ako odmah želite potpuno iskustvo, tu je i Champions Pack u sklopu kojega se osim svih likova prodaje i mogućnost igranja custom, odnosno privatnih mečeva s prijateljima. Taj paket koštat će 30 eura sve do 04. 09., a zatim će mu se cijena vratiti na početnih 40 eura.

Komentari (12)

  • Agent

    11.08.2018 - 12:26

    Uzeo ju još prije kad su dijelili free na određeno vrijeme dobra igra,ali nekako mislim da će sa ovim f2p doći dosta hackera,kao i na ostale f2p igre

    • Dukie

      @Agent, 11.08.2018 - 12:45

      Cheat-era vec i sad ima gro. Ja sam sudjelovao u alphi pa sam dobio free key. Probao prije koji dan i lik me ubije nisam ni izasao iza ugla. Hiti svoj ult u prolaz iz kojeg trebam izac. Za sad, najbolje team deatmatch protiv botova.

    • Agent

      @Dukie, 11.08.2018 - 13:24

      ja igram zadnjih nekih mjesec dana i nisam naišao na cheatera

    • Dukie

      @Agent, 11.08.2018 - 13:36

      Ma imao sam ja match-eva di je bilo sve clean. Samo velim.

  • Romano

    11.08.2018 - 13:14

    Zato je najbolje prasiti Pub dji

  • DjokaBA

    11.08.2018 - 15:42

    Probao betu i mogu reci da sam bio bas razocaran..

    • Oblakoder

      @DjokaBA, 12.08.2018 - 12:39

      Ja bas sad hteo da skinem. Zasto si razocaran, sta ne valja? 🙂

    • DjokaBA

      @Oblakoder, 12.08.2018 - 17:07

      Ma kad je free, najbolje da sam isprobas. 😀 … Igra je jednostavno jos jedna u moru istih, nazalost. Jeste to Quake, ali gaming je evoluirao od tad i morali su nesto novo da donesu. Deluje mi kao da je reskinovan Quake 3, isto napucavanje, isti osecaj, samo 20 godina kasnije. Mali izbor heroja\championsa je bio u beti, za ostale se placalo, tako da nisi mogao uopste ni da ih isprobas kako funkcionisu i da li su mehanike drugacije. Ova dva su bila tipicni, dosadni, obicni. Ne mogu se ni setiti, igrao sam ga sat vremena, nije mi legao i obrisao sam. Ako isprobas, napisi mi misljenje, bas me interesuje kako se drugima svidja. 🙂

    • Oblakoder

      @DjokaBA, 12.08.2018 - 18:49

      Aj videci da skinem pa javljam

    • siblyx

      @DjokaBA, 13.08.2018 - 11:19

      Moram rec da si u krivu sto se tice da je isto sve. Najvise ljudi se bas protivi tome sto se previse razlikuje od Q3A. Ovi heroji i njihove sposobnosti bas najvise narusavaju igru i igra bi bila savrsena da je doslovno sve isto kao u Q3A, ali u novome grafičkom ogrtaču i novim mapama. Napucavanje je super i ne znam sto ocekujes od Quake igre.

      Samo kad bi slusali vise community i napravili poboljsanja na kriticnim mjestima (classic mode, ctf, izbacivanje abilitya iz instagiba, mogucnost igranja dm-a i instagiba s frendovima, net code optimizacija, itd.) igra bi bila blizu cistog savrsenstva jednog arena shootera.

    • DjokaBA

      @siblyx, 13.08.2018 - 12:41

      Vec kad sam igrao, imao sam utisak da sam mozda sit ovakvih igara. Quake 3 sam igrao pre 15-20 godina, i to bas mnogo. E kad sam batalio Quake, preslo se na CS, pa sad na moderne Overwatch i PUBG. Igre, koje su po mehanikama mnogo drugacije od Q. Stoga, vrlo je moguce da igra samo meni ne lezi, jer mi se promenio ukus, i poimanje toga kako treba da izgleda arena shooter.

  • Hardcell

    12.08.2018 - 22:17

    Nek se ugledaju na epic i jebeni unreal tournament ;D

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?