HCL.HR

Raspušten je studio zaslužan za Mass Effect Andromedu, no od njega će nastati novi tim

Zoran Žalac 01.08.2017.   •   9 komentara   •   Zanimljivosti


Electronic Arts je odlučio spojiti dva svoja studija koja posluju u istom gradu, a to efektivno znači i kraj za dodatne sadržaje Mass Effect Andromede.

Andromeda pirati

Čini se kako razvojni tim BioWare Montreal više neće raditi na Mass Effect franšizi. Naime, nakon što je Andromeda primljena vrlo mlako (a to je i blag izraz), BioWareovom ogranku u Montrealu rečeno je kako neće raditi na vlastitim igrama već će se spojiti s ekipom EA Motive studija. Doduše, ovakav potez ipak nije “kazna” za developere Andromede, s obzirom da je spajanje bilo planirano i ranije jer se dva tima nalaze u istom gradu.

Developeri Andromede sada će se tako vjerojatno prebaciti na Star Wars: Battlefront II i ostale projekte, što znači da je podrška za Mass Effect više ili manje gotova. Što se budućnosti tiče, Motive studio kojega predvodi nekadašnja producentica Assassin’s Creed serijala planira barem jedan veliki projekt, navodno akcijsku avanturu upravo po formuli AC-a, s obzirom da EA trenutno nema ništa slično za ponuditi.

Ukoliko se bivši BioWare Montreal prihvati posla na tom projektu, a ostale podružnice BioWarea rade na Anthemu te mogućem nastavku Dragon Agea, sa Mass Effectom vjerojatno se možemo pozdraviti na neko duže vrijeme.

Komentari (9)

  • josipk

    01.08.2017 - 10:52

    jedva cekam da vidim sta ce biti

  • baDarmageddoN

    01.08.2017 - 11:35

    Trebali su ih prije Andromede spojiti, možda bi dobili igru kakvu smo morali dobiti.

  • marko1106

    01.08.2017 - 12:24

    Igra je ok napravljena osim tih animacija…planeti su dobro odrađeni i sve to…samo sto je trebalo trunku srca staviti u pricu…ja ne znam tko smislja te price..kao da nemaju mašte ni malo…kao da prva ideja koja je bila predlozena za pricu odmah je prihvacena..pa to treba 10 ljudi staviti u prostoriju i nek smisljaju…a ne slusati prvog koji ima ideju….dobra ideja zlata vrijedi..a dalje se uređuje…

    • Saren

      @marko1106, 01.08.2017 - 14:18

      Slazem se – u zadnje vrijeme rijetko koja igra ima postene price. Al vratio se nazad sef Mass Effect-a 2 Casey Hudson tako da ce mozda nesto jos i bit ako njega zaduze za pricu sljedeceg Mass Effecta. Nadajmo se bar.

    • Wolf359

      @marko1106, 01.08.2017 - 21:36

      Meni bi igra bila ok da možemo likovima birati oružje i opremu šteta crafting sustava kad ga možemo trošiti samo na Ryadera. Ne naoružan Nomad nije isto najsretnija odluka trebao je imati oružje s ograničenom količinom streljiva. (bar kao opcija za nadogradnju). U samoj priči me najviše u oči bode postaja Nexus bilo bi logičnije da su Andromeda Kolonisti od prve Arke nakon dolaska u Andromedu počeli izgrađivati Nexus uz pomoć resursa iz Andromede i spajanjem drugih Arki skupa u jedinstvenu strukturu. A ne da je nekim čudom super masivna postaja koja nema vidljivog pogona došla u Andomedu. Osim toga bode me u oči zašto Arke podijeliti po vrstama logično bi bilo da u svaku arku staviti pomiješane koloniste tako da u slučaju da samo jedna uspije ipak SVE VRSTE PREŽIVE (nikad nije dobro staviti sva jaja u jednu košaru)…

    • theth1ef

      @Wolf359, 02.08.2017 - 08:50

      Arke su podijeljene po vrstama jer svaka vrsta ima svoje potrebe pa se svaka arka mora prilagoditi njima. Mislim da je u codex-u pisalo da su planirali slati i elchore ali zbog posebnih zahtjeva je odgođeno slanje njihove arke.

    • marko1106

      @Wolf359, 03.08.2017 - 11:16

      Upravo to…dobro si rekao…prica ima gresaka kao i zabranjena ljubav,a i gluma je na nivou hehe….danas puno prica u igrama ima gresaka kao da svi misle da smo retardirani i da necemo shvatiti…i onaj prijevod kao stranih-vanzemaljskih jezika volio bih da je malo detaljnije objasnjeno…nije se pazilo na detalje i to mi onda ubija zanimaciju…

  • Filip 1

    01.08.2017 - 16:50

    Sto se mene tice, Mass Effect Andromeda nisu trebali ni praviti. Koji ce nam ME bez Sheparda?

  • Fr3dY

    01.08.2017 - 23:02

    Nadam se da ce nesto dobro izaci iz spajanje ove dvije kompanije

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?